Γιώργος Δώνης: Στήριξε Μαρτίνς για τις επιλογές του στο ντέρμπι

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Γιώργος Δώνης: Στήριξε Μαρτίνς για τις επιλογές του στο ντέρμπι

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Λευτέρης Αμπατζής

Γιώργος Δώνης: Παραλογισμό χαρακτήρισε ο προπονητής του Παναθηναϊκού Γιώργος Δώνης την κριτική που έγινε στον συνάδελφό του στον Ολυμπιακό για τις επιλογές του στο μεταξύ τους παιχνίδι

27.09.2019 | 23:11

Γιώργος Δώνης: Έναν απρόσμενο σύμμαχο βρήκε ο Πέδρο Μαρτίνς. Ο Γιώργος Δώνης προσπάθησε να υπερασπιστεί τον συνάδελφό του και αντίπαλό του λόγω Ολυμπιακού, επειδή δεν έκανε rotation στο ντέρμπι των «αιωνίων». Και είχε απόλυτο δίκιο ο προπονητής του Παναθηναϊκού, ο οποίος τόνισε: «Αν έκανε rotation κι έχανε το ματς από τον Παναθηναϊκό θα υπήρχε κριτική γιατί έκανε rotation και δεν κατέβασε τη βασική του ενδεκάδα. Τώρα που δεν έκανε rotation, υπάρχει το γιατί δεν ξεκούρασε παίκτες. Δηλαδή οι αγγλικές ομάδες που μπορεί να κάνουν μια αλλαγή ή καμία, αντέχουν. Οι ελληνικές ομάδες, με το επίπεδο του Ολυμπιακού, δεν μπορούν ν’ αντέξουν; Υπάρχει ένας παραλογισμός».

Την ανησυχία του πάντως για την εικόνα της ομάδας του την εξέφρασε για ακόμη μία φορά με τον εξής τρόπο: «Παίξαμε μ’ έναν τρόπο ποδοσφαίρου που δε μας ενδιέφερε τόσο η δημιουργία. Μετά μπήκαμε στη διαδικασία με αυτό που μας ταιριάζει. Να δούμε αν μας ταιριάζει περισσότερο με τον Πανιώνιο, που θα έχουμε και περισσότερο την μπάλα στα πόδια και το αν θα είμαστε δημιουργικοί. Γιατί πολλές φορές νομίζουμε πως ένα σύστημα παίζει ποδόσφαιρο. Όχι, οι ποδοσφαιριστές παίζουν ποδόσφαιρο, είτε παίζεις 4-3-3 είτε 4-2-3-1».

 

«Να μην είμαστε αφελείς»

Σε ερώτηση για το τι πρέπει να προσέξει ο Παναθηναϊκός απέναντι στον Πανιώνιο, ο Δώνης υποστήριξε: «Νομίζω ότι πρώτα από όλα δε θα πρέπει να είμαστε αφελείς, όπως ήμασταν στα παιχνίδια με τη Λαμία και τον ΟΦΗ. Δηλαδή αυτό που μπορούμε να το ελέγξουμε στον απόλυτο βαθμό, θα πρέπει να το ελέγξουμε όπως το κάναμε και με τον Ολυμπιακό. Να μη δώσουμε πράγματα εύκολα στον αντίπαλο, που ξέρουμε ότι μπορεί να μας δώσει χώρο, ότι μπορεί να κυνηγήσει το transition. Και μετά εμείς να δείξουμε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και στην κυκλοφορία της μπάλας, αλλά προ παντός κοντά στην αντίπαλη περιοχή με τις επιλογές μας και τις προσπάθειές μας».

Όσο για το αν ο Περέα μπορεί να αντικαταστήσει τον τραυματία Μακέντα, ο προπονητής των «πράσινων» είπε: «Εντάξει, τώρα εσείς μπορεί να θέλετε να σας απαντήσω για να δείτε ποιος θα παίξει. Και δεν πρόκειται να το κάνω. Δεν μπορούμε όμως να το απαντήσουμε γιατί δεν έχει παίξει βασικός. Αυτό που μπορούμε ν’ απαντήσουμε είναι ότι μέχρι τώρα ο Περέα, σε όσα ματς έχει χρησιμοποιηθεί, έχει μπει με δύναμη, με ψυχή με καλή ταχύτητα στο παιχνίδι κι αυτό έδωσε αρκετά στην ομάδα».

Exit mobile version