Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αντωνιάδου ΝΑΣΑ: Η πρώτη επίσημη απάντηση του Διαστημικού Σταθμού
ΕΛΛΑΔΑ

Αντωνιάδου ΝΑΣΑ: Η πρώτη επίσημη απάντηση του Διαστημικού Σταθμού

Αντωνιάδου ΝΑΣΑ: Ίσως, το πιο θλιβερό στοιχείο στην περίπτωση της Ελένης Αντωνιάδου είναι, βάσει όσων είναι γνωστά, οι υπερβολές και τα ψέματα που καλλιέργησε ή άφησε να διαδίδονται για εκείνη.

Αντωνιάδου ΝΑΣΑ: Απάντηση για την Ελένη Αντωνιάδου έδωσε ο Διαστημικός Σταθμός, μετά τον σάλο που ακόμη δεν έχει κοπάσει. Η ιστοσελίδα επικοινώνησε με τη NASA ζητώντας διευκρινήσεις σε ό,τι αφορά τη σχέση της ερευνήτριας με την αμερικανική υπηρεσία. Ειδικότερα, η δήλωση που εξασφάλισε το Κουτί της Πανδώρας ξεκαθαρίζει ότι τα δύο εκπαιδευτικά προγράμματα στα οποία έλαβε μέρος η κ. Αντωνιάδου το 2012 και το 2019 είναι «περιορισμένης διασύνδεσης και κανένα από αυτά δεν δημιουργεί σχέση εργασίας της κ. Αντωνιάδου με τη NASA». Ο εκπρόσωπος της NASA επισημαίνει μάλιστα ότι «αυτή τη στιγμή η κ. Αντωνιάδου δεν έχει καμία σύνδεση με τη NASA και δεν είναι εγγεγραμμένη στο σύστημα του προσωπικού μας». Παράλληλα, διαψεύδονται με τον πλέον επίσημο τρόπο οι παλαιότερες αναφορές μέσων ενημέρωσης ότι η κ. Αντωνιάδου είχε λάβει το 2012 το βραβείο της NASA και της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος για τον Καλύτερο Ερευνητή (NASA-ESA Outstanding Researcher Award).

«Δεν έχουμε καταφέρει να επιβεβαιώσουμε την ύπαρξη κάποιου βραβείου με το όνομα NASA -ESA Outstanding Researcher Award», δηλώνει αφοπλιστικά ο εκπρόσωπος της NASA. Επίσης, απαντώντας στο γιατί η φωτογραφία της καθώς και ένα σύντομο βιογραφικό εντοπίζονται σε έντυπο που φέρει την υπογραφή της NASA, ο εκπρόσωπος εξηγεί ότι το 2019 «η κ. Αντωνιάδου συμμετείχε στο διάρκειας οκτώ εβδομάδων θερινό ερευνητικό Εργαστήριο Ανάπτυξης των Συνόρων της NASA ως ερευνήτρια για την ομάδα Astronaut Health FDL Team του 2019».

Αντωνιάδου ΝΑΣΑ: Ολόκληρη η δήλωση του εκπροσώπου της NASA στο Κουτί της Πανδώρας

«Η κ. Ελένη Αντωνιάδου ήταν διεθνής φοιτήτρια εγγεγραμμένη στην ακαδημία Ames για δύο μήνες το 2012 και συνεργάστηκε με έναν ερευνητή της NASA σε ένα μικρό project. Η κ. Αντωνιάδου συμμετείχε στο διάρκειας οκτώ εβδομάδων θερινό ερευνητικό Εργαστήριο Ανάπτυξης των Συνόρων της NASA (Frontier Development Lab) ως ερευνήτρια για την ομάδα Astronaut Health FDL Team του 2019. Και τα δύο αποτελούν προγράμματα περιορισμένης διασύνδεσης και κανένα από αυτά δεν δημιουργεί σχέση εργασίας της κ. Αντωνιάδου με τη NASA. Αυτή τη στιγμή η κ. Αντωνιάδου δεν έχει καμία σύνδεση με τη NASA και δεν είναι εγγεγραμμένη στο σύστημα του προσωπικού μας. Δεν έχουμε καταφέρει να επιβεβαιώσουμε την ύπαρξη κάποιου βραβείου με το όνομα NASA-ESA Outstanding Researcher Award».

Αντωνιάδου ΝΑΣΑ: Δεν θα διατεθεί ποτέ σε παραγωγή η Barbie με το όνομά της

Στο πλαίσιο λοιπόν των εορτασμών για τα 60 χρόνια της Barbie και για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου, η Mattel σκόπευε να τιμήσει περισσότερα ιστορικά και σύγχρονα γυναικεία πρότυπα (#MoreRoleModels) από κάθε άλλη φορά σε μια προσπάθεια να εμπνεύσει ακόμα περισσότερα κορίτσια.
Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται και η Ελένη Αντωνιάδου, η “ερευνήτρια της NASA” που ήταν να γίνει η πρώτη Ελληνίδα Barbie Role Model για την “προσφορά της στον τομέα τεχνητών οργάνων γεγονός που αναμένεται να σώσει εκατομμύρια ζωές σε όλο τον πλανήτη”.

Η Lisa McKnight, Senior Vice President και General Manager της Barbie είχε πει σχετικά με την επιλογή της Ελένης Αντωνιάδου κι άλλων παρόμοιων role models, ότι «Εδώ και 60 χρόνια, η Barbie εμπνέει τα κορίτσια να πιστέψουν στον εαυτό τους και να δουν πως έχουν επιλογές. Με πάνω από 200 καριέρες, 6 υποψηφιότητες για πρόεδρος και ένα ταξίδι στο φεγγάρι, πριν τον Neil Armstrong, η Barbie συνεχίζει να εξελίσσεται ως ένα σύγχρονο πρότυπο  για όλες τις ηλικίες».

«Η Barbie πιστεύει πως τα κορίτσια δεν πρέπει να γνωρίσουν έναν κόσμο, μια δουλειά ή ένα όνειρο που να μην έχουν κατακτήσει οι γυναίκες. Μέσω των παγκόσμιων στρατηγικών μας, ξεκινάει ένα κίνημα για να γίνει η Barbie ως το απόλυτο brand ενδυνάμωσης των κοριτσιών.»

Μάλιστα τότε και η Ελένη Αντωνιάδου είχε προβεί και η ίδια σε δηλώσεις, αναφερόμενη στις δυσκολίες που αντιμετώπισε μέχρι να φτάσει στο στόχο της. Συγκεκριμένα, είχε πει: «Ήταν πολλές οι στιγμές που ένιωσα ότι είναι πολύ μεγάλα τα εμπόδια για να τα προσπεράσω. Όμως πίστεψα στον εαυτό μου και σκέφτηκα ότι κάθε όνειρο όταν του βάζεις μια ημερομηνία, γίνεται στόχος και κάθε στόχος όταν κάνεις μικρά, μικρά βήματα μπορεί να επιτευχθεί. Και κάθε βήμα μας φέρνει κάθε μέρα όλο και πιο κοντά στο να πετύχουμε το όνειρο μας… Μπορείς να γίνεις ό,τι ονειρεύεσαι”.

Ωστόσο, όπως εξήγησε εκπρόσωπος του γραφείου Τύπου της Mattel στην Ελλάδα με την οποία επικοινώνησε το Πρώτο Θέμα, η συγκεκριμένη κούκλα Barbie με τη μορφή της Ελένης Αντωνιάδου δεν ήταν τίποτα περισσότερο από ένα δείγμα που τελικά δεν διατέθηκε σε παραγωγή.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις