Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Πώς ξεπερνάς ένα λάθος: Η φράση για να διαχειριστείς κάθε αποτυχία
PLUS

Πώς ξεπερνάς ένα λάθος: Η φράση για να διαχειριστείς κάθε αποτυχία

Πώς ξεπερνάς ένα λάθος: Όλοι αποτυγχάνουν, αλλά αυτό που έχει σημασία είναι να σκεφτούμε μετά τι δεν κάναμε σωστά και πώς μπορούμε να αποφύγουμε, στο μέλλον, το ίδιο λάθος.

Πώς ξεπερνάς ένα λάθος: Οι ψυχολόγοι υποστηρίζουν ότι τα λάθη στη ζωή μας έχουν πολύ μεγαλύτερη αξία απ’ ότι πιστεύουν οι περισσότεροι άνθρωποι. Μπορούν να εξελιχθούν στο καλύτερο μάθημά μας. Δεν υπάρχει άνθρωπος που δεν κάνει λάθη. Οι συνέπειες των πράξεών μας μάς ακολουθούν. Ωστόσο, αξίζει να καταλάβουμε πως τα λάθη μας δεν μας χαρακτηρίζουν. Είναι μαθήματα ζωής. Μέσα από αυτά να βελτιώσουμε πτυχές του εαυτού μας. Είναι ο μόνος δρόμος για αυτοβελτίωση.

Όποιος προσπαθεί και είναι δραστήριος είναι λογικό να κάνει λάθη. Μόνο αυτός που φοβάται και μένει στάσιμος δεν υποκύπτει σε αυτά. Το ουσιαστικό είναι να μην επαναλαμβάνουμε τα ίδια λάθη. Ευτυχώς, υπάρχουν επτά λέξεις που μπορούν να μας βοηθήσουν να διαχειριστούμε κάθε αποτυχία μας.

Πώς ξεπερνάς ένα λάθος: Η φράση – κλειδί

Πολλοί άνθρωποι είναι αυστηροί με τον εαυτό τους και δεν μπορούν να ξεπεράσουν κάποια λάθη που έχουν κάνει. Τους είναι δύσκολο να διαχειριστούν το αρνητικό συναίσθημα που προκύπτει από μια αποτυχία, ένα λάθος. Ωστόσο, σύμφωνα με τους ειδικούς αν δεν αγαπήσουμε τα λάθη μας, σταματώντας να αυτομαστιγωνόμαστε, δεν θα έχουμε την πραγματική ευκαιρία να δούμε τον εαυτό μας αναβαθμισμένο σε μια σχέση. Είτε αυτή είναι φιλική ή ερωτική.

“Είσαι πολλά παραπάνω από το λάθος σου”. Αυτή η φράση που αποτελείται από 7 λέξεις είναι ζωτικής σημασίας και δίνει την ευκαιρία σε κάθε άνθρωπο να διαχειριστεί καλύτερα το αρνητικό συναίσθημα που απορρέει από μια αποτυχία. Τα λάθη δεν είναι για να τιμωρούμε τον εαυτό μας και να τον κατηγορούμε ότι δεν έπραξε σωστά.

Είναι για να πηγαίνουμε παρακάτω, να μαθαίνουμε μέσα από αυτά και να βελτιωνόμαστε σαν άνθρωποι. Τα λάθη είναι ανθρώπινα και χωρίς αυτά δεν πάμε μπροστά, ούτε εξελισσόμαστε σε οτιδήποτε και αν αποφασίσουμε. Επομένως ας τα αγαπήσουμε, χωρίς να φοβόμαστε και να συνειδητοποιήσουμε ότι μέσα από αυτά μαθαίνουμε περισσότερα πράγματα για τον εαυτό μας και ύστερα για τους άλλους.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις