Επαγγέλματα του μέλλοντος Ευρώπη: Ποια δουλειά θα έχει 1.000.000 κενές θέσεις το 2020

PLUS

Επαγγέλματα του μέλλοντος Ευρώπη: Ποια δουλειά θα έχει 1.000.000 κενές θέσεις το 2020

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Επαγγέλματα του μέλλοντος Ευρώπη: Ως το 2020, κατά την Κομισιόν, το 90% των θέσεων εργασίας θα απαιτούν ανεπτυγμένες ψηφιακές δεξιότητες.

25.09.2019 | 20:19

Επαγγέλματα του μέλλοντος Ευρώπη: Οι εξελίξεις στον τομέα των τεχνολογιών είναι ραγδαίες. Πολλοί άνθρωποι δεν μπορούν να ακολουθήσουν λόγω έλλειψης πρόσβασης σε τεχνολογικά προϊόντα ή λόγω άρνησης και φόβου για τις νέες τεχνολογίες.Σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μέχρι το 2020, κυρίως οι νέοι, θα πρέπει να είναι απόλυτα εξοικειωμένοι με τις νέες τεχνολογίες, για να μπορούν να ακολουθήσουν τις εξελίξεις στο εργασιακό περιβάλλον.

Οι καταιγιστικοί ρυθμοί με τους οποίους «τρέχει» η τεχνολογία σήμερα, παρά τον θετικό αντίκτυπο που έχει στην καθημερινότητα των πολιτών, δημιουργούν προβλήματα στην εύρεση εργασίας. Ακόμα και οι νέοι, που μεγαλώνουν σε έναν κόσμο τεχνολογικά ανεπτυγμένο, δεν μπορούν να συμβαδίσουν επαγγελματικά με αυτόν, λόγω του παρωχημένου συστήματος εκπαίδευσης. Οι μεγαλύτερες ηλικίες βλέπουν τα επαγγέλματα που ακολουθούν να χάνονται.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναφέρει ότι το 90% των θέσεων εργασίας θα απαιτούν αυξημένες ψηφιακές δεξιότητες. Λόγω ακριβώς αυτής της ραγδαίας εξέλιξης η Κομισιόν εκτιμά ότι η διείσδυση των τεχνολογιών σε κάθε τομέα της ζωής μας θα οδηγήσει σε βάθος ενός χρόνου στην ύπαρξη 825.000 κενών θέσεων εργασίας στον τομέα των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών. Τα νούμερα αυτά, όπως επισημαίνει η Επιτροπή, αφορούν σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Τα νέα επαγγέλματα και το μέλλον

Καθώς η τεχνολογία έχει αυτή την ολοκληρωτική διείσδυση και σε επαγγελματικούς τομείς παρατηρείται η εμφάνιση νέων επαγγελμάτων, που συνδυάζουν γνώση των νέων ψηφιακών καναλιών και της πληροφορικής με παραδοσιακές δεξιότητες. Για παράδειγμα, ο χώρος του ψηφιακού μάρκετινγκ είναι μια χαρακτηριστική περίπτωση, με πολλές καινούριες ειδικότητες.

Οrganic search/SEO specialist, online communitymanager, conversion analyst, director of social media, facebook marketing specialist,senior analytics consultant κλπ. Οι νέες τεχνολογίες έχουν αυξήσει επίσης την ζήτηση για άτομα που μπορούν να σχεδιάσουν και να αναπτύξουν εφαρμογές πληροφορικής (π.χ. software developer, web developer, mobile application developer, software engineer, data analyst κλπ.).

Exit mobile version