Τσίπρας για εκκενώσεις: Tweet όλο ειρωνεία για τις επιχειρήσεις της ΕΛΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας για εκκενώσεις: Tweet όλο ειρωνεία για τις επιχειρήσεις της ΕΛΑΣ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Τσίπρας για εκκενώσεις: Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σχολίασε τις εκκενώσεις κτιρίων στα Εξάρχεια από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, μέσω Twitter.

24.09.2019 | 17:35

Τσίπρας για εκκενώσεις: Με ένα ειρωνικό tweet ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σχολίασε τις εκκενώσεις κτηρίων στα Εξάρχεια από την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Το σχόλιο του πρώην πρωθυπουργού είναι ανάλογο των σχολίων άλλων στελεχών του κόμματος της ριζοσπαστικής αριστεράς, που κάποιες φορές δείχνουν σα να μην ενδιαφέρονται για την αλλαγή της εικόνας στη χώρα. Όπως φαίνεται, θεωρούν ότι οι εκκενώσεις των καταληφθέντων κτηρίων δεν προσφέρει στην ασφάλεια των κατοίκων της Αθήνας αλλά εξυπηρετεί μόνο επικοινωνιακές στρατηγικές της κυβέρνησης. Συγχαρητήρια στην «προοδευτική» κυβέρνηση Μητσοτάκη. Τώρα που εκκενώνει τα κτίρια, αποκλείει παιδιά από τα σχολεία και καταργεί το ΑΜΚΑ από τα προσφυγόπουλα, μπορούμε επιτέλους να κοιμόμαστε ασφαλείς.

Από την άλλη, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης δήλωσε πως οι εκκενώσεις καταλήψεων από την αστυνομία είναι ένας αντιπερισπασμός από την κυβέρνηση, που έχει βρεθεί σε αδιέξοδο στο μεταναστευτικό στα νησιά. Σύμφωνα με τον κ. Κυρίτση, οι κινήσεις αυτές δεν είναι προς την σωστή κατεύθυνση. “Εξάλλου πρέπει να κάνουμε μια διάκριση”, επισήμανε, εξηγώντας πως “είναι διαφορετικό όταν η κατάληψη αφορά κτήριο ιδιώτη, που ζητά την περιουσία του και είναι κάπως διαφορετικό όταν το κτήριο ανήκει στο δημόσιο, το οποίο δεν υποχρεώνεται από κάποιον να προχωρήσει στην άρση μιας κατάληψης”.

Το tweet του πρώην πρωθυπουργού

Exit mobile version