Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ερντογάν Κύπρος: “Οι Ελληνοκύπριοι ασκούν πολιτική που δεν έχει σχέση με το δίκαιο”
ΣΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΟΗΕ

Ερντογάν Κύπρος: “Οι Ελληνοκύπριοι ασκούν πολιτική που δεν έχει σχέση με το δίκαιο”

Ερντογάν Κύπρος: Στο θέμα του φυσικού αερίου της Κύπρου αλλά και στο ζήτημα της πυρηνικής ενέργειας αναφέρθηκε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ερντογάν Κύπρος: Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην ομιλία του στη γενική συνέλευση του ΟΗΕ,  κατηγόρησε την Κυπριακή Δημοκρατία καθώς ανέφερε ότι «οι Ελληνοκύπριοι ασκούν μια πολιτική που δεν έχει σχέση με το δίκαιο». Σύμφωνα με τον ανταποκριτή Μανώλη Κωστίδη, ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε πως «έχουν κακό σκοπό, όσοι μιλούν για λύση χωρίς εγγυήσεις και χωρίς στρατεύματα». Ο Ερντογάν ανέφερε πως «εμείς είμαστε υπέρ τoυ kazan-kazan ( win-win) στην ανατολική Μεσόγειο».

O Eρντογάν ανέφερε επίσης πως «στην ανατολική Μεσόγειο μέχρι τέλους θα υποστηρίξουμε τα δικαιώματα μας και αυτά των Τουρκοκυπρίων. Είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις για δίκαιη διανομή». Ο πρόεδρος της Τουρκίας δήλωσε σήμερα ότι είτε όλες οι χώρες θα πρέπει να είναι ελεύθερες να χρησιμοποιήσουν πυρηνική ενέργεια, είτε αυτή θα πρέπει να απαγορευτεί τελείως.

Μιλώντας από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ο Ερντογάν είπε ότι οι «ανισότητες» μεταξύ των χωρών που διαθέτουν πυρηνική ενέργεια και των υπολοίπων υπονόμευουν τις παγκόσμιες ισορροπίες. Υπενθυμίζεται ότι το το ραντεβού του Κυρ. Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει οριστεί για την Τετάρτη στις 9.45 (ώρα Νέας Υόρκης).

Αλλαγή ώρας υπάρχει στο ραντεβού του Έλληνα πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Τουρκίας. Η συνάντηση των δύο ηγετών επρόκειτο αρχικά να πραγματοποιηθεί αύριο, Τετάρτη (25/09), στις 15.00 (22.00 ώρα Ελλάδας). Το απόγευμα όμως της Τρίτης έγινε γνωστό ότι η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί τελικά την Τετάρτη (25/09) στις 09.45.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις