Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Thomas Cook Ελλάδα: Ο Thomas Cook φοβάται για τον γάμο του – Νύφες σε απόγνωση
ΕΛΛΑΔΑ

Thomas Cook Ελλάδα: Ο Thomas Cook φοβάται για τον γάμο του – Νύφες σε απόγνωση

Thomas Cook Ελλάδα: Σε απόγνωση βρίσκονται δεκάδες ζευγάρια στην Βρετανία που είχαν προγραμματίσει τον γάμο τους στα ελληνικά νησιά και στην Κύπρο.

Thomas Cook Ελλάδα: Μούδιασμα στην παγκόσμια βιομηχανία τουρισμού παγκοσμίως προκάλεσε η πτώχευση της Thomas Cook, η οποία έχει εγκλωβίσει 600.000 ανθρώπους σε διάφορους ταξιδιωτικούς προορισμούς στον πλανήτη. Η Thomas Cook, κήρυξε χρεοκοπία τα ξημερώματα της Δευτέρας, αφού δεν κατάφερε να βρει τα απαραίτητα κεφάλαια για την επιβίωσή της. Οι βρετανικές αρχές θα πρέπει να οργανώσουν την επιστροφή 150.000 υπηκόων της χώρας, αριθμός δύο φορές μεγαλύτερος από όταν πτώχευσε η αεροπορική εταιρεία Monarch πριν από δύο χρόνια.

«Η κυβέρνηση και η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας δρομολογούν την μεγαλύτερη επιχείρηση επαναπατρισμού πολιτών στην Ιστορία σε περίοδο ειρήνης», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Μεταφορών του Ηνωμένου Βασιλείου. Δύο από τα «θύματα» της χρεοκοπίας είναι και ο 29χρονος Thomas Cook με την 27χρονη σύντροφό του Amelia Binch από το Hucknall του Nottingham. Το ζευγάρι, είναι “εγκλωβισμένο” στη Ρόδο, στην οποία βρέθηκαν καθώς επρόκειτο να παντρευτούν στις 27 Σεπτεμβρίου. Οι δυο τους είχαν «κλείσει» γαμήλιο πακέτο με την Thomas Cook και αυτή τη στιγμή κινδυνεύουν να μην παντρευτούν εξαιτίας της πτώχευσης.

Thomas Cook Ελλάδα: Ο γάμος πιθανόν και να μην γίνει

Το ζευγάρι βρίσκεται στη Ρόδο από τις 18 Σεπτεμβρίου και μάλιστα, σχεδόν οι μισοί από τους καλεσμένους είχαν κλείσει ταξιδιωτικά πακέτα με τη Thomas Cook προκειμένου να έρθουν στον γάμο, συμπεριλαμβανομένου και του κουμπάρου. Αλλά, όπως ενημερώθηκε το ζευγάρι μετά την πτώχευση, ο γάμος υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην γίνει καθώς το πακέτο που είχαν κλείσει περιελάμβανε τη γαμήλια τελετή, τα λουλούδια, τη γαμήλια τούρτα, τη διακόσμηση και τη μουσική, τη στιγμή μάλιστα που για όλα αυτά έχουν ξοδέψει σχεδόν 10.000 λίρες.

«Νιώθω συντετριμμένος. Έχουμε πάνω από 30 φίλους και άτομα της οικογένειάς μας που περιμένουμε να έρθουν, αλλά έχουν κολλήσει στη Βρετανία. Ο κουμπάρος μου είναι ακόμα στην Αγγλία και κανείς δεν ξέρει τίποτα. Προγραμματίζω εδώ και δύο χρόνια αυτό το γάμο και όλα κινδυνεύουν να καταστραφούν. Έχουμε πληρώσει για τα πάντα. Είναι απογοητευτικό. Δεν ξέρουμε τι μπορούμε να κάνουμε» αναφέρει χαρακτηριστικά ο 29χρονος Thomas Cook.

Ενώ η 27χρονη σύντροφός του Amelia Binch πρόσθεσε: «Μας κοστίζει σχεδόν 10.000 λίρες και καθόμαστε και περιμένουμε αγχωμένοι, δεν ξέρουμε αν παντρευόμαστε. Είμαστε πραγματικά ανήσυχοι. Μας λένε ότι μπορούμε να πετάξουμε για Μάντσεστερ ή Λονδίνο ακόμα και σήμερα. Έχουν πει ότι θα μπορούσε να είναι οποιαδήποτε στιγμή». Αξίζει να σημειωθεί ότι το ζευγάρι από τη Βρετανία επέλεξε να παντρευτεί στη Ρόδο, επειδή το όλο «πακέτο» του γάμου θα κόστιζε πιο φθηνά από ότι να παντρεύονταν στη Βρετανία.

Thomas Cook Ελλάδα: Ο Λέιτον και η Νάταλι

Ο Λέιτον Ρος και η Νάταλι Γελς βρίσκονταν στο αεροδρόμιο και ετοιμάζονταν να πετάξουν για την Ελλάδα, όπου θα έκαναν τον γάμο τους, αλλά η πτώχευση της Thomas Cook τους χάλασε τα σχέδια. Το ζευγάρι θα παντρευόταν στην Κω και ο γάμος είχε σχεδιαστεί εδώ και χρόνια. Όμως, οι ίδιοι καθώς και περίπου 50 καλεσμένοι τους είχαν κλείσει τα εισιτήρια τους μέσω της Thomas Cook.

Ο Λέιτον και Νάταλι, που είναι μαζί εδώ και επτά χρόνια, αρραβωνιάστηκαν πριν από πέντε χρόνια και έχουν αποκτήσει δύο παιδιά. Χρειάστηκαν μήνες για να βρουν το τέλειο μέρος που τους εξυπηρετεί όλους. Σήμερα το πρωί όμως, τα όνειρά τους καταποντίστηκαν, όταν ενημερώθηκαν για την πτώχευση της εταιρείας. «Δύο χρόνια προγραμματισμού και πολλά χρήματα πήγαν χαμένα”, δήλωσε ο Ρος.

Μάλιστα, μερικά από τα μέλη της οικογένειάς τους, συμπεριλαμβανομένου του πατέρα του Λέιτον και το ένα από τα παιδιά του ζευγαριού βρίσκονται ήδη στην Κω. Το ζευγάρι θα καταφέρει να έρθει στην Ελλάδα και να τελέσει κανονικά τον γάμο του, όμως υπολογίζουν ότι μόλις 15 από τους 50 καλεσμένους τους θα μπορέσουν να παραβρεθούν στην τελετή. Να σημειωθεί ότι η Νάταλι και ο Λέιτον κατέβαλαν περισσότερα από 4.500 ευρώ για να βρουν αεροπορικά εισιτήρια την τελευταία στιγμή.

Thomas Cook Ελλάδα: Ο Μάρτιν και η Τζέμα

Ο Μάρτιν Ρόφι και η Τζέμα Μπίαρντ θα ταξίδευαν από το Μπρίστολ στη Ζάκυνθο το Σάββατο. Είχαν κλείσει τον γάμο τους μέσω της Thomas Cook. Είχαν σχεδιάσει να παντρευτούν στις 2 Οκτωβρίου, αλλά τώρα πρέπει να ακυρώσουν τον γάμο των ονείρων τους. «Είμαστε συντετριμμένοι. Η αρραβωνιαστικιά μου είναι απαρηγόρητη», δήλωσε στη Sun ο γαμπρός. Θα είχαν 16 καλεσμένους στην τελετή. «Ακόμη κι αν μπορούσαμε να βρούμε άλλες πτήσεις, δεν ξέρω αν θα είχαμε δωμάτιο να μείνουμε ή μέρος να παντρευτούμε. Όλο αυτό έγινε ένας εφιάλτης», δήλωσε ο Ρόφι.

Από την άλλη, ο Τόμας και η Αμέλια Μπιντς πρόλαβαν να ταξιδέψουν στη Ρόδο μέσω Thomas Cook, αφού η πτήση τους ήταν πριν από πέντε ημέρες. Όμως, οι καλεσμένοι στον γάμο τους, που είναι προγραμματισμένος για την Παρασκευή, θα ταξίδευαν με την Thomas Cook τις επόμενες ημέρες. Ανάμεσα και ο κουμπάρος. Αυτό όμως δεν είναι το χειρότερο. Το ζευγάρι ενημερώθηκε ότι ίσως δεν γίνει ο γάμος, αφού το πακέτο που είχαν κλείσει με την εταιρεία περιελάμβανε τη γαμήλια τελετή, τον στολισμό του χώρου, τη δεξίωση, ακόμη και την τούρτα. «Είμαι συντετριμμένος. Το σχεδιάζαμε 2 χρόνια και όλα πήγαν στράφι. Έχουμε πληρώσει τα πάντα, δεν ξέρουμε τι μπορούμε να κάνουμε», είπε ο γαμπρός. «Δεν ξέρουμε αν θα παντρευτούμε ή όχι. Έχουμε αγχωθεί τόσο πολύ», παραδέχθηκε η νύφη.

Thomas Cook: Στον αέρα γάμοι και στην Κύπρο

Η Λόρα Τορν και ο Λι Γκραντ επρόκειτο να κάνουν τον γάμο των ονείρων τους στην Κύπρο, στις 4 Οκτωβρίου. Είχαν 61 καλεσμένους και συνολικά πλήρωσαν 80.000 λίρες στην Thomas Cook. Το ζευγάρι σχεδίαζε τον γάμο τα τελευταία δύο χρόνια, αλλά τώρα ίσως δεν τα καταφέρουν. «Νομίζω ότι είναι αδύνατο να σχεδιάσω ολόκληρο τον γάμο από την αρχή. Ισως απλά πάμε για διακοπές στην Κύπρο», δήλωσε η νύφη στη Sun. «Δεν μπορώ να το πιστέψω. Είναι τόσο αγχωτική κατάσταση. Σχεδιάζαμε τον γάμο για δύο χρόνια. Ενας θείος μου θα ερχόταν από την Αυστραλία την Πέμπτη και θα ταξίδευε από τη Βρετανία στην Κύπρο με την Thomas Cook. Τώρα μπορεί να έρθει χωρίς λόγο», συμπλήρωσε.

Η Κέιτι Γουίλιαμς και ο Πίτερ Γουάιμαν είχαν κλείσει πτήσεις και διαμονή για τους 48 καλεσμένους τους στον γάμο των ονείρων τους στην Αγία Νάπα. Είχαν πληρώσει 50.000 λίρες για την τελετή, που ήθελαν να γίνει το συντομότερο δυνατό καθώς η μητέρα της νύφης είναι σε τελικό στάδιο ασθένειας. Ο γάμος θα γινόταν στις 2 Οκτωβρίου, ο γαμπρός έκανε υπερωρίες εδώ και 18 μήνες για να μαζέψει χρήματα. Τώρα, μετά το κανόνι της Thomas Cook, δεν έχουν ιδέα τι θα συμβεί. Ούτε καν αν τουλάχιστον έχει πληρωθεί το ξενοδοχείο τους και απλά πρέπει να αγοράσουν νέα αεροπορικά εισιτήρια.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις