Ροζ κύκλωμα: Νομιμοποιούσαν τα κέρδη με αγορά τυχερών δελτίων

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Ροζ κύκλωμα: Νομιμοποιούσαν τα κέρδη με αγορά τυχερών δελτίων

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Ροζ κύκλωμα: Με απάνθρωπες μεθόδους εκμεταλλεύονταν σεξουαλικά οικονομικά ευάλωτες κοπέλες από τη Μολδαβία, μεταξύ των οποίων και δύο ανήλικες.

24.09.2019 | 22:15

Ροζ κύκλωμα: Aδυσώπητο «ροζ» κύκλωμα με ένα ανδρόγυνο Αλβανών υπηκόων στην κορυφή, με μεθόδους απάνθρωπες, εκμεταλλευόταν εκατοντάδες, οικονομικά ευάλωτες, κοπέλες από τη Μολδαβία, μεταξύ των οποίων και δύο ανήλικα κορίτσια. Τα μέλη του κυκλώματος με τις βάρβαρες μεθόδους, θησαύριζαν και μάλιστα προχωρούσαν και σε… επενδύσεις των παράνομων κερδών, με ενοικιάσεις καταστημάτων σε νησιά, αγορά ακινήτων και αγορά πολυτελών αυτοκινήτων, την ίδια ώρα που τα θύματα του απεχθούς εμπορίου λευκής σαρκός, λιμοκτονούσαν, φυλακισμένα σε διαμερίσματα στον Άγιο Παντελεήμονα και στο Μεταξουργείο. Για να δικαιολογήσουν τα μεγάλα παράνομα κέρδη, οι κεφαλές του κυκλώματος, που δρούσε από το 2015, αγόραζαν δελτία που είχαν κερδίσει υψηλά ποσά σε τυχερά παιγνίδια και εισέπρατταν τα χρήματα μέσω τραπεζών εμφανιζόμενοι ως υπερτυχεροί!

Τις κοπέλες που στρατολογούσαν και εξαπατούσαν για τη πραγματική εργασία στη χώρα τους, τις περιόριζαν στην επικοινωνία και στην κυκλοφορία και τις παρακολουθούσαν στα δωμάτια-«κελιά» με κάμερες. Όταν εκείνες παρουσίαζαν σοβαρά προβλήματα υγείας από μέχρι και σαράντα συνεχή ερωτικά ραντεβού σε οίκους ανοχής στο κέντρο της Αθήνας, τους έδιναν φαρμακαυτική αγωγή, που έκριναν οι ίδιοι. Και το πιο σατανικό.  Με άλλες φαρμακευτικές ουσίες κατάφερναν να μικραίνουν τη διάρκεια του μηνιαίου κύκλου για να είναι οι κοπέλες διαθέσιμες ακόμη περισσότερες ημέρες τον μήνα!

Ροζ κύκλωμα: Οι πληροφορίες της Ασφάλειας

Όλα αυτά είχαν περιέλθει σε γνώση των αστυνομικών της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής. Όπως κατήγγειλαν οι ίδιες οι κοπέλες που απελευθερώθηκαν από τα δεσμά, η κάθε κοπέλα έκανε τζίρους που το τρίμηνο ξεπερνούσαν τις 100.000 ευρώ, με τις ίδιες να λαμβάνουν 3.000 ως αμοιβή. Για να τις νομιμοποιήσουν στη χώρα είτε χρησιμοποιούσαν πλαστά έγγραφα-άδειες παραμονής- είτε προχωρούσαν σε σύναψη συμφώνων συμβίωσης. Μέλη του κυκλώματος περιέρχονταν τις καφετέριες και έβρισκαν πρόθυμους να υπογράψουν το χαρτί με τα στοιχεία τους αντί αμοιβής έως 3.000 ευρώ. Η επιχείρηση, κατέληξε στη σύλληψη 15 μελών της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ απελευθερώθηκαν έξι αλλοδαπές γυναίκες – θύματα και κατασχέθηκαν πάνω από 72.000 ευρώ, 4 αυτοκίνητα, 2 μοτοσικλέτες και μικροποσότητα κοκαΐνης. Στις έξι γυναίκες – θύματα παρασχέθηκε αρωγή και προστασία.

Η οργάνωση, μέσω συνεργού στη Μολδαβία, εντόπιζε αλλοδαπές γυναίκες και με ψεύτικες υποσχέσεις, αποσπούσαν τη συναίνεσή τους προκειμένου να έλθουν στην Ελλάδα. Εδώ, τις εγκαθιστούσαν σε διάφορες οικίες στις περιοχές του Αγίου Παντελεήμονα και του Μεταξουργείου και τις εξανάγκαζαν, με τη χρήση διαφόρων μέσων, να πραγματοποιούν ερωτικά ραντεβού με «πελάτες». Δημιουργούσαν «δεσμούς χρέους» με τα θύματα, καθώς προφασίζονταν την ύπαρξη υποτιθέμενου υπέρογκου χρέους, που δήθεν είχε δημιουργηθεί από την κάλυψη των εξόδων μεταφοράς και διαμονής των αλλοδαπών γυναικών από τη χώρα προέλευσής τους στη χώρα μας, συνέπεια του οποίου ήταν να λαμβάνουν πενιχρές απολαβές. Με τον τρόπο αυτό περιοριζόταν η ελευθερία των κινήσεων των θυμάτων και ελαχιστοποιούνταν ο κίνδυνος διαφυγής τους.

Στο πλαίσιο της διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας οι υπηρεσίες της Μολδαβίας, συνέβαλαν τόσο στην εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης, όσο και στη σύλληψη έτερου αλλοδαπού στην προαναφερόμενη χώρα, για στρατολόγηση των θυμάτων.

Τι βρέθηκε στις έρευνες

Στις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στους οίκους ανοχής καθώς και σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων:

  • Το χρηματικό ποσό των 72.540 ευρώ.
  • Τέσσερα αυτοκίνητα.
  • Δύο μοτοσικλέτες.
  • Μικροποσότητα κοκαΐνης.
  • Είκοσι εννέα ηλεκτρονικές συσκευές (κινητά τηλέφωνα, κάμερες, usb).
  • Δύο πλαστές ταυτότητες.
  • Πέντε άδειες διαμονής, προϊόντα κλοπής.
  • Πλήθος εγγράφων και ιδιόχειρων σημειώσεων.
Exit mobile version