Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Προσλήψεις αναπληρωτών – Ειδικής Αγωγής: Η Σοφία Ζαχαράκη απαντά πότε και πόσοι
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προσλήψεις αναπληρωτών – Ειδικής Αγωγής: Η Σοφία Ζαχαράκη απαντά πότε και πόσοι

Προσλήψεις αναπληρωτών - Ειδικής Αγωγής:: Η υφυπουργός Παιδείας ξεκαθαρίζει ότι έχουν δρομολογηθεί οι προσλήψεις της Ειδικής Αγωγής.

Προσλήψεις αναπληρωτών – Ειδικής Αγωγής: «Όχι σε πειραματισμούς και ανεύθυνες πολιτικές στα σχολεία», φαίνεται να είναι η γραμμή της υφυπουργού Παιδείας, Σοφίας Ζαχαράκη. Η ίδια παραχώρησε συνέντευξη στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής. Μεταξύ άλλων, η υφυπουργός εξαγγέλλει νέες θεματικές που θα εισαχθούν σε Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο. Ακόμα, διαβεβαιώνει ότι βρίσκονται στην τελική ευθεία οι 4.500 μόνιμοι διορισμοί, ενώ αναλύει και τις αλλαγές που σχεδιάζονται στη διαδικασία πρόσληψης αναπληρωτών.

Όσον αφορά τους αναπληρωτές η Σοφία Ζαχαράκη τονίζει ότι “αντιμετωπίζοντας άμεσα τις δυσκολίες που συναντήσαμε αναλαμβάνοντας το υπουργείο στις 9 Ιουλίου, με σκληρή δουλειά και με την πολύτιμη συνεισφορά των υπηρεσιακών παραγόντων, φέτος ανακοινώσαμε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, για το όποιο είχαμε δεσμευθεί, τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς στις 5 Σεπτεμβρίου. Πρέπει να τονίσω εδώ πως ήταν ρεκόρ ο αριθμός εκπαιδευτικών που προσελήφθησαν κατά την α’ φάση τοποθέτησης, ενώ αποτελεί δέσμευσή μας η ταχύτερη ανακοίνωσή τους για την ερχόμενη σχολική χρονιά. Θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια λοιπόν να ενημερώνονται νωρίτερα για καλύτερο προγραμματισμό. Το αργότερο μέχρι τα τέλη του μηνός, θα προχωρήσουμε στην επόμενη φάση πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Προσλήψεις Ειδικής Αγωγής: 4.500 προσλήψεις

Παρά τις σοβαρές αντιρρήσεις που είχαμε για τον τρόπο με τον οποίο έγινε η προκήρυξη από την προηγούμενη κυβέρνηση και τις επιφυλάξεις που είχαμε εκφράσει σχετικά με αυτήν, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε συνεργασία με το ΑΣΕΠ και να ολοκληρώσουμε τη διαδικασία πρόσληψης των 4.500 ατόμων, εκπαιδευτικών και βοηθητικού προσωπικού στην Ειδική Αγωγή μέχρι το τέλος του έτους. Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με το ΑΣΕΠ για το σκοπό αυτόν.

Στόχος μας είναι να έχουμε όσο το δυνατόν πιο σύντομα το προσωπικό στα σχολεία, καθώς στον ευαίσθητο αυτόν τομέα της Ειδικής Αγωγής ο εκπαιδευτικός συνδέεται με τα παιδιά με έναν ιδιαίτερο τρόπο και, όπως φάνηκε και από την αναφορά που έκανε ο ίδιος ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης να προσφέρει στα παιδιά σταθερότητα στο χτίσιμο μιας σχέσης εμπιστοσύνης με τους δασκάλους τους.

Προσλήψεις αναπληρωτών – ειδικής αγωγής: Αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ

Θα προχωρήσουμε σε συνεργασία με τους διευθυντές εκπαίδευσης και τις περιφερειακές σε καταγραφή των πραγματικών κενών στη Γενική Αγωγή σε όλη τη χώρα, ώστε να καθοριστεί και να προγραμματιστεί ο αριθμός των απαιτούμενων προσλήψεων. Δυστυχώς η προηγούμενη κυβέρνηση, ενώ είχε εξαγγείλει 10.500 διορισμούς στη Γενική Εκπαίδευση, δεν είχε προϋπολογίσει ούτε ένα ευρώ. Η μελέτη για την κάλυψη των αναγκών θα γίνει με βάση συγκεκριμένη χαρτογράφηση και οι διαδικασίες θα κινηθούν με αξιοκρατία και με εγκυρότητα μέσω ΑΣΕΠ.

ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις