Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Χασισοφυτεία Μεγαλόπολη: Δεν προλαβαίνουν να ξεριζώνουν δενδρύλλια κάνναβης
ΕΛΛΑΔΑ

Χασισοφυτεία Μεγαλόπολη: Δεν προλαβαίνουν να ξεριζώνουν δενδρύλλια κάνναβης

Χασισοφυτεία Μεγαλόπολη: Στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και κατόπιν αξιολόγησης στοιχείων, είχε εντοπισθεί σε περιοχή του Δήμου Μεγαλόπολης, φυτεία.

Χασισοφυτεία Μεγαλόπολη: Μεγάλη φυτεία με δενδρύλλια κάνναβης και στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας. Έχουν χάσει το… λογαριασμό στην Αστυνομία με το πλήθος των παράνομων καλλιεργειών φυτειών κάνναβης σε δυσπρόσιτα σημεία σχεδόν όλης της χώρας από τις αρχές του καλοκαιριού.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Αυτή τη φορά, οι αστυνομικοί που δεν…  προλαβαίνουν να ξεριζώνουν δενδρύλλια το ύψος των οποίων φθάνει και τα 2,5 μέτρα, βρέθηκαν σε επιχείρηση σε δασική περιοχή του Δήμου Μεγαλόπολης Αρκαδίας. Ήταν άνδρες του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, οι οποίοι, με τη συνδρομή της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας, βρέθηκαν στη φυτεία των δενδρυλλίων κάνναβης.

Μετά από εξερεύνηση, εντοπίστηκε σε δύο,  ειδικά διαμορφωμένους και κατάλληλα εκχερσωμένους χώρους, φυτεία κάνναβης, όπου άτομα τα οποία δεν έχουν ακόμη εντοπιστεί,  καλλιεργούσαν -1.415- δενδρύλλια κάνναβης , ύψους έως 2 μέτρων περίπου. Τα δενδρύλλια, εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο χώρο της φυτείας, αναφέρει η Αστυνομία,  εντοπίστηκαν τρία αυτοσχέδια παραπήγματα-εκεί διέμεναν οι καλλιεργητές- καθώς και καλλιεργητικός εξοπλισμός.

Πάτησε γκάζι κι έπεσε στα αυτοκίνητα της ΕΛΑΣ

Στη Θεσσαλονίκη, ένας 34χρονος διακινητής κάνναβης με κομβικό ρόλο σε κύκλωμα εισαγωγής ναρκωτικών, κατηγορείται, πέραν των άλλων, ότι πάτησε το γκάζι και έπεφτε πάνω στο ένα μετά το άλλο αυτοκίνητα της Ασφάλειας, όταν οι αστυνομικοί επιχείρησαν να τον ακινητοποιήσουν. Συνέβη σε παράπλευρη οδό της Περιφεριακής όπου ομάδα αστυνομικών έστησε μπλόκο σε τρία αυτοκίνητα, οι οδηγοί των οποίων είχαν θεωρηθεί ύποπτοι για μεταφορά ναρκωτικών.

Εν τέλει συνέλαβαν δύο ημεδαπούς και έναν αλλοδαπό, ηλικίας 34, 50 και 44 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για Εγκληματική Συμμορία, παράβαση του Νόμου Περί Εξαρτησιογόνων ουσιών, Αντίσταση και Διακεκριμένες Περιπτώσεις Φθοράς.

Εντοπίστηκαν σε τρία οχήματα

Οι συλληφθέντες, αναφέρει η Αστυνομία, εντοπίστηκαν να επιβαίνουν σε τρία Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα σε παράπλευρη οδό της Περιφερειακής και σε έλεγχο που διενήργησαν αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας, εντόπισαν στο εσωτερικό του αυτοκινήτου του 34χρονου ένα δέμα ακατέργαστης κάνναβης 1.073 γραμμαρίων. Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, ο 34χρονος άντρας, αποτελούσε σημαντικό στέλεχος εγκληματικής συμμορίας, με ρόλο την παραλαβή εντός της ελληνικής επικράτειας, της κατεχόμενης από το κύκλωμα ποσότητας ακατέργαστης κάνναβης, κατοχή, απόκρυψη  και αποθήκευση.

25 κιλά κάνναβης σε πολυκατοικία

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του 34χρονου στην περιοχή του Ευόσμου και σε δύο υπόγειους αποθηκευτικούς χώρους στην ίδια πολυκατοικία, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, εντοπίσθηκαν και κατασχέθηκαν:

Ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 25.704 γραμμαρίων,

4 γραμμάρια κοκαΐνης,

4 ταξιδιωτικοί σάκοι,

το χρηματικό ποσό των 2.140 ευρώ και

8 κινητά τηλέφωνα, που χρησιμοποιούσε για τις παράνομες συναλλαγές του.

Σημειώνεται από την Αστυνομία  ότι, “ο 34χρονος, προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη, εμβόλισε τα υπηρεσιακά οχήματα προκαλώντας έτσι υλικές ζημιές, ενώ στη συνέχεια εξήλθε του οχήματος του αντιδρώντας σθεναρά”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις