Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Τσέλσι – Λίβερπουλ 1-2: Τα ρεκόρ δείχνουν τίτλο (vid)
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τσέλσι – Λίβερπουλ 1-2: Τα ρεκόρ δείχνουν τίτλο (vid)

Τσέλσι - Λίβερπουλ 1-2: Για δεύτερη συνεχή σεζόν η Λίβερπουλ κάνει το έξι στα έξι στην Premier League μετά το νικηφόρο 2-1 με την Τσέλσι - 92 νίκες σε 150 ματς πρωταθλήματος ο Κλοπ

Τσέλσι – Λίβερπουλ 1-2: Τα ρεκόρ είναι φανερό ότι ταιριάζουν στη Λίβερπουλ. Με το σκεπτικό ότι μαζί με αυτά κατέκτησε πέρυσι το Τσάμπιονς Λιγκ, ίσως είναι η ώρα της να πάρει και τον τίτλο στην Premier League. Έχουν περάσει 30 χρόνια από το 1990 που το κατάφερε τελευταία φορά και ο Κένι Νταλγκλίς θεωρείται ακόμη ένας από τους πιο επιτυχημένους προπονητές στην ιστορία του συλλόγου. Στο ματς της Κυριακής (22/09) με την Τσέλσι στο «Στάμφορντ Μπριτζ», όπου οι «κόκκινοι» πήραν τη νίκη με 2-1, ο Γιούργκεν Κλοπ συμπλήρωσε 15ο παιχνίδια πρωταθλήματος, εκ των οποίων έχει νικήσει στα 92! Κανείς δεν έχει περισσότερες σε αυτό το όριο.

Στον ίδιο αριθμό, δηλαδή στα πρώτα 150 ματς, ο Νταλγκλίς είχε 87 νίκες και ο μόνος στην Αγγλία που βρίσκεται μπροστά από τον Κλοπ είναι ο Ζοσέ Μουρίνιο. Αν όλα αυτά δεν σας λένε τίποτα, υπάρχουν κι άλλοι αριθμοί. Η Λίβερπουλ είναι η μοναδική ομάδα που έκανε το έξι στα έξι στο πρωτάθλημα για δεύτερη συνεχή σεζόν. Επίσης, μετράει 15 συνεχείς νίκες στην Premier League. Και βρίσκεται ήδη στο +5 από την Μάντσεστερ Σίτι.

 

Φτωχό ρόστερ

Μέχρι το 70′ η Λίβερπουλ ήταν πολύ ανώτερη απέναντι στην Τσέλσι. Κέρδιζε 2-0 και θα μπορούσε να σκοράρει και τρίτη φορά, αν ο Σαλάχ ήταν πιο ομαδικός και πιο προσεχτικός στις προσπάθειές του. Ο Αλεξάντερ Άρνολντ με φάουλ και ο Φιρμίνο με κεφαλιά ήταν οι σκόρερ στο 14′ και στο 30′ αντίστοιχα. Η Τσέλσι μείωσε στο 71′ με υπέροχο γκολ του Καντέ με ατομική προσπάθεια και πίεσε μέχρι το τέλος για την ισοφάριση χωρίς να τα καταφέρει. Για τη Λίβερπουλ είναι εμφανές ότι μπορεί να στηριχτεί μάξιμουμ σε 13, 14 παίκτες. Εξαιρετική ενδεκάδα αλλά το υπόλοιπο ρόστερ είναι φτωχό και αυτό είναι επικίνδυνο να στοιχίσει φέτος. Οι υποχρεώσεις είναι πάρα πολλές και χρειάζεται πλούσιο υλικό για να είναι συνεπής από την αρχή μέχρι το τέλος της σεζόν.

ΤΣΕΛΣΙ: Κέπα, Έμερσον (17’ Αλόνσο), Κρίστενσεν (42’ Ζουμά), Τόμορι, Αθπιλικουέτα, Ζορζίνιο, Καντέ, Κόβασιτς, Γουίλιαν, Μάουντ, Άμπραχαμ (76’ Μπατσουαγί).

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άντριαν, Ρόμπερτσον, Άρνολντ, Ματίπ, Φαν Ντάικ, Χέντερσον (83’ Λαλάνα), Φαμπίνιο, Βαϊνάλντουμ, Φιρμίνο, Σαλάχ (90+2’ Γκόμες), Μανέ (71’ Μίλνερ).

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις