Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Λαυρέντης Μαχαιρίτσας ΚΝΕ: Το συγκινητικό αντίο στο Φεστιβάλ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Λαυρέντης Μαχαιρίτσας ΚΝΕ: Το συγκινητικό αντίο στο Φεστιβάλ

Λαυρέντης Μαχαιρίτσας ΚΝΕ: Η ΚΝΕ τίμησε και αποχαιρέτισε στο 45ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή, με ένα ξεχωριστό βίντεο, τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, φίλο του Φεστιβάλ που έφυγε πρόωρα από τη ζωή.

Λαυρέντης Μαχαιρίτσας ΚΝΕ: Με ένα ιδιαίτερα συγκινητικό βίντεο, η ΚΝΕ τίμησε και αποχαιρέτισε στο 45ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, φίλο του Φεστιβάλ που έφυγε πρόωρα από τη ζωή. Το βίντεο που προβλήθηκε στην Κεντρική Σκηνή του Φεστιβάλ είχε στιγμές από εμφανίσεις του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, σε προηγούμενα Φεστιβάλ της ΚΝΕ-Οδηγητή με τη γνώριμη και αγαπημένη φωνή και την προτροπή «ένα μόνοι σας τώρα» από την εμφάνισή του στο 39ο Φεστιβάλ να δίνουν την αίσθηση ότι ήταν εκεί, «ρίχνοντας κόκκινο στη νύχτα…». Λίγο νωρίτερα, στην κεντρική σκηνή στο Πάρκο Τρίτση είχαν ολοκληρώσει την εμφάνισή τους οι Γιώργος Νταλάρας και Μίλτος Πασχαλίδης, τραγουδώντας «Εκεί στο Νότο».

Ο πιο πληθωρικός τραγουδοποιός των τελευταίων δεκαετιών, αυτός που τραγουδούσε και έψαχνε μια ευκαιρία στον παράδεισο να πάει, πέθανε ξαφνικά, ύστερα από συναυλία στη γενέτειρά του, τον Βόλο, σε ηλικία 63 ετών. Με τον σύγχρονο ήχο του και τον σκληρό στίχο που υιοθετούσε, εισήγαγε ουσιαστικά ένα νέο είδος στο ελληνικό Πεντάγραμμο το οποίο ζούσε ούτως ή άλλως τη ρομαντική εξέγερση του «έντεχνου». Το «big bang» ήταν αναμφίβολα το «Διδυμότειχο Blues» το 1991, το οποίο τραγούδησε με τον απόλυτο σταρ της εποχής Γιώργο Νταλάρα, στο στόμα του οποίου είχε καταφέρει να βάλει και μια βρισιά, σπάζοντας ταμπού.

Τα τραγούδια του δεν τα ερμήνευσε μονάχος. Ουσιαστικά έδωσε σχεδόν σε όλους τους σύγχρονους ερμηνευτές τη δυνατότητα να κάνουν επιτυχίες. Χαρακτηριστική η περίπτωση του «Και τι ζητάω» που τελικά ταυτίστηκε με τον Διονύση Σαββόπουλο, αλλά ήταν δικό του. O Μαχαιρίτσας συνεργάστηκε με τους καλύτερους και τα τραγούδια του ερμήνευσαν οι καλύτεροι.

Λαυρέντης Μαχαιρίτσας ΚΝΕ: Το ξεχωριστό βίντεο
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις