Αθήνα

°C

Σάββατο

23

Οκτωβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μώραλης δότης: Συγκλονιστική εξομολόγηση – «Έτσι έσωσα την αδερφή μου»
ΕΛΛΑΔΑ

Μώραλης δότης: Συγκλονιστική εξομολόγηση – «Έτσι έσωσα την αδερφή μου»

Μώραλης δότης: Ο Γιάννης Μώραλης συγκλονίζει εξιστορώντας πώς η απόφασή του να γίνει εθελοντής δότης μυελού των οστών ήταν καθοριστική για την σωτηρία της αδερφής του.

Μώραλης δότης: Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης εξομολογείται στην Τατιάνα Στεφανίδου την εποχή, πριν τρία χρόνια, που έγινε εθελοντής δότης μυελού των οστών, μια πράξη ανθρωπιάς και ουσιαστικής ευαισθησίας. Τότε, δεν ήξερε πως με την απόφασή του αυτή θα έσωζε αργότερα και τη ζωή της ίδιας του της αδελφής, που έδινε μάχη με τη λευχαιμία. «Τα συναισθήματα ήταν να δώσω την δυνατότητα στην αδελφή μου να ξεπεράσει αυτό το πρόβλημα. Θα έκανα όμως το ίδιο για οποιοδήποτε πρόσωπο στον κόσμο», λέει ο κ. Μώραλης. Εξηγώντας την διαδικασία, τόνισε: «Ήταν μια απλή διαδικασία. Σου παίρνουν σάλιο και εύχεσαι μετά να είσαι συμβατός. Απόρησαν και οι γιατροί με την τόσο μεγάλη συμβατότητα. Ήταν μια στιγμή ικανοποίησης γιατί από εκεί που δεν υπήρχαν πολλές ελπίδες να ξεπεραστεί το πρόβλημα, τελικώς είδαμε ότι υπάρχει η δυνατότητα».

Ο Γιάννης Μώραλης αποκαλύπτει πως η αδελφή του, του ανακοίνωσε τηλεφωνικά ότι είναι συμβατοί, ενώ εκείνος βρισκόταν σε μια εκδήλωση του δήμου Πειραιά. Ομολογεί πως συγκινήθηκε και αποκάλυψε πως οι γιατροί ρώτησαν αν είναι… δίδυμοι, αφού η συμβατότητα ήταν στο 100%! «Υπάρχει ένα 60% του να γίνεις εντελώς καλά. Κι έτσι προχωρήσαμε», συνεχίζει ο δήμαρχος Πειραιά, λέγοντας πως περίπου δυόμισι μήνες έγινε η μεταμόσχευση μυελού των οστών. Οι ασθενείς που μεταμοσχεύονται έχουν δύο φορές γενέθλια. Την ημέρα που γεννήθηκαν και την ημέρα που έκαναν μεταμόσχευση. Ξαναγεννιέται, κάνει τα εμβόλια που κάνει ένα παιδί όταν γεννιέται…».

Όσα είπε ο Γιάννης Μώραλης
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις