Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Τσιτσιπάς: Και τώρα συμπαίκτης με τον Φέντερερ! (vid)
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Τσιτσιπάς: Και τώρα συμπαίκτης με τον Φέντερερ! (vid)

Τσιτσιπάς: Το δίδυμο των Κύργιος και Σοκ νίκησαν τον Στέφανο Τσιτσιπά και Ράφα Ναδάλ στο Laver Cup και τώρα ο Έλληνας τενίστας θα είναι ζευγάρι στο διπλό με τον Φέντερερ

Τσιτσιπάς: Η εμπειρία του Στέφανου Τσιτσιπά στο Laver Cup όπου η Team Europe αντιμετωπίζει την Team World είναι μοναδική. Ο Έλληνας τενίστας ηττήθηκε στο διπλό μαζί με τον Ράφα Ναδάλ από τους Νικ Κύργιο και Τζακ Σοκ αλλά επειδή τραυματίστηκε ο Ισπανός, τώρα θα έχει παρτενέρ τον Ρότζερ Φέντερερ! Στον αγώνα μάλιστα που γίνεται σήμερα το μεσημέρι (22/09) ο Τσιτσιπάς με τον Ελβετό θα αντιμετωπίσουν το δίδυμο των Τζον Ίσνερ και Τζακ Σοκ.

Στο ματς του Σαββάτου (21/09) οι δύο Αμερικανοί επικράτησαν 2-1 (6-4, 3-6, 10-6) στο super tie break, γεγονός που επέτρεψε στην Team World να μειώσει σε 7-5 στη μάχη για την κατάκτηση του τουρνουά. Ο Κύργιος το πανηγύρισε έξαλλα με τον παρτενέρ του. Οι στιγμές πάντως που έζησε ο Στέφανος και συνεχίζει να βιώνει είναι ξεχωριστές. Συμβουλές, αστεία και τένις υψηλού επιπέδου, με προπονητή τον μεγάλο Μπιορν Μποργκ και συμπαίκτες τους δύο από τους τρεις κορυφαίους τενίστες του κόσμου, τον Φέντερερ και τον Ναδάλ.

Αλλαγές στα ζευγάρια

Ο τραυματισμός του Ναδάλ έφερε αρκετές αλλαγές στο πρόγραμμα, πέρα από αυτή που έδωσε την δυνατότητα στον Τσιτσιπά να παίξει στο διπλό με τον Φέντερερ. Ο Ισπανός δεν θα μπορέσει ναπαίξει ούτε με τον Κύργιο και έτσι την θέση του θα πάρει ο Ντομινίκ Τιμ. Τα άλλα δυο παιχνίδια είναι: Φέντερερ-Ίσνερ και Ζβέρεφ-Ράονιτς. Η σημερινή μέρα είναι η τελευταία του τουρνουά και κάθε νίκη δίνει 3 πόντους. Αν οι Ευρωπαίοι κατακτήσουν τον τίτλο, θα είναι το τρίτο συνεχόμενο Laver Cup και μάλιστα με τον Στέφανο στη σύνθεσή τους.

https://twitter.com/LaverCup/status/1175512227715125252?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1175512227715125252&ref_url=http%3A%2F%2Fwww.gazzetta.gr%2Ftennis%2Farticle%2F1397374%2Flaver-cup-ittithikan-apo-kyrgio-sok-oi-nadal-tsitsipas-vids

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις