ΠΑΟΚ – Άρης 2-2: Ο πικραμένος και ο αήττητος (vid)

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΠΑΟΚ – Άρης 2-2: Ο πικραμένος και ο αήττητος (vid)

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Λευτέρης Αμπατζής

ΠΑΟΚ - Άρης 2-2: Με γκολ του Μίσιτς στο 97' ο ΠΑΟΚ διατήρησε το αήττητο για 567 μέρες, την ώρα που ο Άρης είχε πάρει το προβάδισμα στο 87' - Πρώτο τρίποντο για την ΑΕΛ που νίκησε 3-0 την Ξάνθη στην Λάρισα

22.09.2019 | 22:08

ΠΑΟΚ – Άρης 2-2: Ήταν ντέρμπι με τα όλα του. ΠΑΟΚ και Αρης έφεραν ισοπαλία 2-2 στην Τούμπα σε ένα ματς που είχε δύο γκολ στο ξεκίνημα, δύο στο φινάλε, δύο αποβολές και αρκετά διαστήματα με αξιόλογο ποδόσφαιρο. Ο «δικέφαλος» του βορά έχασε δύο βαθμούς, ωστόσο μπορεί να νιώθει ανακουφισμένος που διατήρησε το αήττητο για 567η μέρα, την ώρα που οι «κιτρινόμαυροι» έφυγαν με την απογοήτευση ότι έχασαν ένα σπουδαίο διπλό μέσα από τα χέρια τους στην 4η αγωνιστική της Super League.

Στο 4ο λεπτό ο Ιντέγε άνοιξε το σκορ με ωραίο στοπάρισμα και εκτέλεση με το αριστερό, με την μπάλα να περνάει κάτω από τα πόδια του Πασχαλάκη. Δύο λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν με κεφαλιά του Μάτος, έπειτα από κόρνερ του Μίσιτς, πριν προλάβουν να βγουν πρώτοι στην μπάλα οι παίκτες του Άρη. Το παιχνίδι στη συνέχεια είχε νεύρα, πολλά λάθη και λίγες φάσεις, με τον Άρη να είναι περισσότερο προσηλωμένος στην τακτική του και να πατάει καλύτερα στο γήπεδο.

 

Οι αποβολές

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ ήταν δημιουργικός και έχασε κάποιες ευκαιρίες μέχρι να μείνει με 10 παίκτες στο 68′ λόγω αποβολής του Μάτος με δεύτερη κίτρινη κάρτα από τον Σιδηρόπουλο για τράβηγμα σε αντίπαλο. Τρία λεπτά αργότερα έμεινε και ο Άρης με 10, καθώς είδε δεύτερη κίτρινη ο Σάσα για αντικανονικό μαρκάρισμα. Στο 87′ ο Ματίγια με εξαιρετική εκτέλεση πέτυχε το 2-1, έπειτα από ωραία προσπάθεια των φιλοξενούμενων αιφνιδιάζοντας τον Πασχαλάκη. Στο 95′ ο Βαρέλα είχε κεφαλιά στο δοκάρι και στο 97′ ο Μίσιτς με εκπληκτικό μονοκόμματο διαγώνιο σουτ διαμόρφωσε το τελικό 2-2, το οποίο με βάση την εικόνα των δύο αντιπάλων ήταν δίκαιο.

 

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Γιαννούλης, Ντόουγκλας Αουγκούστο, Μίσιτς, Ζαμπά (58’ Ελ Καντουρί), Μπίσεσβαρ, Πέλκας (15’ λ.τρ Λημνιός), Ακπόμ (70’ Σφιντέρσκι).

ΑΡΗΣ: Koυέστα (46’ λ.τρ. Έμαν), Σούντγκρεν, Βέλεθ, Ροζ, Κόρχουτ, Σάσα, Ματίγια, Φετφατζίδης (85′ Σόουζα), Γκάμα (65’ Λάρσον), Ντιγκινί, Ιντέγε.

ΑΕΛ – ΞΑΝΘΗ 3-0

Η ΑΕΛ πέτυχε την πρώτη νίκη της στο πρωτάθλημα επικρατώντας 3-0 της Ξάνθης, που προερχόταν από τρεις νίκες σε ισάριθμα ματς στο ξεκίνημα της σεζόν. Η θεσσαλική ομάδα είχε πρωταγωνιστικό ρόλο από το ξεκίνημα της αναμέτρησης και έφτασε δίκαια στο πρώτο τρίποντο. To 1-0 έγινε στο 35′ με αυτογκόλ του Τερκί έπειτα από φάουλ του Κάτσε και το 2-0 από πλασέ του Μιλοσάβλιεβιτς στο 53′. Το ωραιότερο γκολ του αγώνα πέτυχε ο Μπέρτος στο 83′ διαμορφώνοντας το 3-0.

ΑΕΛ: Κρίστινσον, Μιχαήλ, Ουάρντα, Μιλοσάβλιεβιτς (75′ Άντονι), Μόρας, Καρανίκας (62′ Μπέρτος), Κάτσε (85′ Χαλκιαδάκης), Σεσέροβιτς, Μπράλιτς, Νούνιτς, Στάνκοβιτς.

ΞΑΝΘΗ: Σάο, Στάρζεον, Λισγάρας, Κοβάσεβιτς, Τζουρίτσκοβιτς (61′ Μαλεζάς), Τερκί, Σόσα, Μπαριέντος (54′ Φοσέ), Καρασαλίδης, Τεσέιρα Εντουάρντο (36′ Ρενέλα), Ντιρεστάμ.

Exit mobile version