Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 1-1: Το ντέρμπι είχε νικητή! (vid)
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 1-1: Το ντέρμπι είχε νικητή! (vid)

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 1-1: Με πέναλτι του Μολό στο 90' ο Παναθηναϊκός πήρε 1-1 στο ΟΑΚΑ από τον υπεροπτικό Ολυμπιακό - «Χρυσός» βαθμός για τον Πανιώνιο που ισοφάρισε 1-1 τη Λαμία στο 92'

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 1-1: Το ντέρμπι των «αιωνίων» για την 4η αγωνιστική της Super League μπορεί να τελείωσε 1-1 στο ΟΑΚΑ το βράδυ της Κυριακής (22/09) αλλά στην πραγματικότητα είχε νικητή και χαμένο. Ο Παναθηναϊκός των πολλών προβλημάτων και χωρίς τους οργανωμένους οπαδούς στο πλευρό του λόγω αποχής, κατάφερε να πάρει την ισοπαλία και στην ουσία να βγει νικητής από μια δύσκολη περίοδο. Κατέθεσαν την ψυχή τους στο γήπεδο οι παίκτες του Γιώργου Δώνη, οι οποίοι ούτε την ποιότητα ούτε την κλάση των αντιπάλων τους διαθέτουν. Γι’ αυτό και ο Ολυμπιακός που έχει θέσει ως βασικό στόχο το πρωτάθλημα μόνο χαμένος μπορεί να αισθάνεται μετά την απώλεια δύο βαθμών.

Το δεύτερο συμπέρασμα είναι ότι τα παιχνίδια αυτά δεν τα κερδίζουν μόνες τους οι φανέλες. Οι «ερυθρόλευκοι» φάνηκαν υπερόπτες και το πλήρωσαν. Αντίθετα, η φανέλα αποδεικνύεται πολύ βαριά όταν η θέληση και το πάθος ξεχειλίζουν. Οι «πράσινοι» διέθεταν και τα δύο με συνέπεια να πάρουν την ισοπαλία και να φύγουν χαρούμενοι από το γήπεδο παρά την ισοπαλία. Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε στο 36′ με υπέροχη ενέργεια και εκτέλεση του Γκερέρο. Παρόλο που έπαιξε με την ίδια ενδεκάδα που αντιμετώπισε την Τότεναμ, φάνηκε να είναι μια τελείως διαφορετική ομάδα. Η πνευματική κούραση ήταν εμφανής και ο Πέδρο Μαρτίνς πρέπει να μετάνιωσε που δεν έκανε rotation.

Ένα στα δύο πέναλτι

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός μπήκε αποφασισμένος να αλλάξει την κατάσταση. Πίεσε και στο 58′ δικαιώθηκαν οι προσπάθειές του με το πέναλτι που κέρδισε ο Περέα από τον Σεμέδο. Ο Μακέντα το εκτέλεσε και ο Σα απέκρουσε σε κόρνερ. Παρόλο που ο Γερμανός διαιτητής Σάσα Στέγκεμαν έδωσε επανάληψη, με την παρέμβαση του VAR άλλαξε την απόφασή του και πήρε πίσω την κίτρινη κάρτα με την οποία είχε τιμωρήσει αρχικά τον Πορτογάλο τερματοφύλακα. Ο Ολυμπιακός δεν έβαλε μυαλό και προσπάθησε με ανορθόδοξο τρόπο να κρατήσει το σκορ. Στο 85′ ο Σα είπε πάλι «όχι» σε προβολή του Μακέντα στο δεύτερο δοκάρι, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο στο 90′ στο δεύτερο πέναλτι που κέρδισαν οι γηπεδούχοι, με τον Μεριά να ανατρέπει τον Μακέντα. Αυτή τη φορά ανέλαβε την εκτέλεση ο Μολό, ο οποίος διαμόρφωσε το 1-1.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Διούδης, Γιόχανσον, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Ινσούα, Ζαχίντ (63’ Μολό), Κουρμπέλης, Δώνης (71’ Μπεκ), Μπουζούκης, Κολοβός (46’ Περέα), Μακέντα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Ελαμπντελαουί, Σεμέδο, Μεριά, Τσιμίκας, Γκιγέρμε, Μπουχαλάκης, Μασούρας (66’ Ραντζέλοβιτς), Βαλμπουενά (69’ Καμαρά), Ποντένσε (90’+3 Ελ Αραμπί), Γκερέρο.

ΛΑΜΙΑ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 1-1

Με γκολ του Αραμπούλι στο 92′ ο Πανιώνιος πήρε «χρυσό» βαθμό στη Λαμία και κατάφερε να παραμείνει ζωντανός στην προσπάθειά του να παραμείνει στη μεγάλη κατηγορία, καθώς είχε ξεκινήσει με -6 βαθμούς και ήδη βρίσκεται στο -2. Η γηπεδούχος ομάδα προηγήθηκε στο 69′ με μακρινό σουτ του Μπεχαράνο και λανθασμένη τοποθέτηση των χεριών του γκολκίπερ Κότνικ. Ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα αλλά την ουσία την είχαν οι Νεοσμυρνιώτες.

ΛΑΜΙΑ: Βελλίδης, Αντέτζο, Πλιάτσικας, Βύντρα (60′ Σασί), Βάντερσον, Σάλιακας, Δημούτσος, Μπεχαράνο, Ρόμανιτς (85′ Σκόνδρας), Καραμάνος, Τουράμ (70′ Βασιλόγιαννης).

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Κότνικ, Ρέντζας, Ευαγγέλου, Σταυρόπουλος, Σαραμαντάς, Κόρμπος (78′ Οικονομίδης), Μαξίμοβιτς, Τσιλούλης, Καμαρά (46′ Παπανικολάου), Αρτσε (67′ Μανιάτης), Αραμπούλι.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις