Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Παναιτωλικός – ΑΕΚ 0-1: Ένας είναι ο Λιβάγια (vid)
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Παναιτωλικός – ΑΕΚ 0-1: Ένας είναι ο Λιβάγια (vid)

Παναιτωλικός - ΑΕΚ 0-1: Με γκολ του Κροάτη επιθετικού η ΑΕΚ έκανε το τρία στα τρία και ετοιμάζεται για το ντέρμπι της επόμενης αγωνιστική με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ - Πρώτη νίκη για τον Αστέρα, 1-0 ο Βόλος τον ΟΦΗ

Παναιτωλικός – ΑΕΚ 0-1: Με πρωταγωνιστή τον Μάρκο Λιβάγια η ΑΕΚ πέρασε με 1-0 από το Αγρίνιο στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό πετυχαίνοντας την τρίτη σερί νίκη της στο πρωτάθλημα και έδειξε ότι είναι πανέτοιμη για το ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής με τον ΠΑΟΚ που θα διεξαχθεί την προσεχή Κυριακή στο ΟΑΚΑ. Ο Κροάτης επιθετικός ήταν ο σκόρερ του μοναδικού γκολ που έκρινε την αναμέτρηση στο 69′ με σουτ μέσα από την περιοχή, ενώ ήταν εκείνος που είχε και οριζόντιο δοκάρι λίγο αργότερα με κεφαλιά από κοντινή απόσταση. Όλα αυτά απέναντι στη μοναδική ομάδα της Super League που έχει μόνο ήττες στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές.

Η ΑΕΚ ήταν ανώτερη κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο και είχε σε καλή μέρα και τους Σιμόες, Μάνταλο με τον δεύτερο να είναι ο δημιουργός του γκολ. Βέβαια, όλα ξεκινούσαν από το πάθος και την ενέργεια του Λιβάγια, ενώ η ψυχολογία σε όλη την ομάδα είναι φανερό ότι έχει αλλάξει με την παρουσία του Νίκου Κωστένογλου στην τεχνική ηγεσία. «Πετύχαμε μια πολύ μεγάλη νίκη σε καθοριστικό σημείο του πρωταθλήματος. Φοβάμαι μην πέσω έξω και έχει περισσότερο κόσμο από 50.000 κόντρα στον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ» τόνισε στις δηλώσεις του αμέσως μετά τη λήξη.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Κνετ, Σανιά, Γιοβάνοβιτς, Μαλής, Μπάλμπι, Λουσέρο (76′ Καββαδίας), Ταχάρ (82′ Τσιγγάρας), Ντίας (87′ Μπαϊροβιτς(, Ντάλσιο, Αριγίμπι, Μοράρ.

ΑΕΚ: Μπάρκας, Μπακάκης, Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, Παουλίνιο, Κρίστισιτς (78′ Γαλανόπουλος), Σιμόες, Μάνταλος (84′ Χουλτ), Λόπες, Αλμπάνης (65′ Γιακουμάκης), Λιβάγια.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡ. – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 2-1

Με εντυπωσιακό ξεκίνημα ο Αστέρας νίκησε 2-1 τον Ατρόμητο πετυχαίνοντας την πρώτη νίκη του στο πρωτάθλημα, έπειτα από τρεις σερί ήττες. Και τα δύο γκολ σημείωσε ο Μαρκ Φερνάντεθ στο 3ο και στο 7ο λεπτό, ενώ οι Αρκάδες είχαν και δύο δοκάρια, με τον Ριέρα στο 18′ και τον Λουίς Φερνάντεθ στο 43′. Για τον Ατρόμητο μείωσε το σκορ o Ρισβάνης στο 53′. Η διαφορά πάντως στην εικόνα των δύο ομάδων ήταν τεράστια και οι γηπεδούχοι άξιζαν τη νίκη με το παραπάνω.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Μαρτίνεζ, Βαλιέντε, Πασαλίδης, Καπίγια, Μουνάφο, Ριέρα (76′ Κρέσπι), Μαρκ Φερνάντεθ, Λουίς Φερνάντες (86′ Ιγκλέσιας), Χαουρέγκι (65′ Μπόρχα Φερνάντες).

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Μανδάς, Γούτας, Χαρίσης, Καχίλα (21′ Μπαένα), Μάντσον (46′ Νταβιώτης), Νάτσος, Βέλλιος, Μανούσος, Κατράνης, Ρισβάνης, Ρόσα (89′ Ούμπιδες).

ΒΟΛΟΣ – ΟΦΗ 1-0

Έπειτα από εντυπωσιακό παιχνίδι με πολλές ευκαιρίες και από τις δύο πλευρές, ο Βόλος κατάφερε να πάρει τη νίκη απέναντι στον ΟΦΗ με 1-0 χάρη σε γκολ του Χοακίν Τόρες στο 75ο λεπτό. Ήταν η τρίτη νίκη για τη νεοφώτιστη ομάδα, που κινδύνεψε αρκετές φορές όσο το παιχνίδι ήταν στο 0-0. Οι Κρητικοί θα μπορούσαν να ανοίξουν το σκορ ειδικά στο 6ο λεπτό, όταν ο Μάνος αστόχησε σε τετ α τετ απέναντι στον Γκαραβέλη. Αυτή ήταν η πρώτη ήττα για την ομάδα του Γιώργου Σίμου.

ΒΟΛΟΣ: Γκαραβέλης, Ντεντάκης, Δημόπουλος, Διαμαντής, Φεράρι, Τσοκάνης, Μπαλογιάννης (68’ Μαξ), Ζοάο (46’ Τόρες), Μουνίθ (75’ Μάντζης), Μυστακίδης, Γέντρισεκ.

ΟΦΗ: Σωτηρίου, Μπράουν, Νάστος, Γιαννούλης, Κοροβέσης (80’ Βαζ), Μεγιάδο, Σακόρ (56’ Φιγκεϊρέντο), Νέιρα, Τσιλιανίδης, Σεμέντο, Μάνος.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις