Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Μίλαν – Ίντερ 0-2: Ο Κόντε δείχνει τον δρόμο για τον τίτλο (vid)
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μίλαν – Ίντερ 0-2: Ο Κόντε δείχνει τον δρόμο για τον τίτλο (vid)

Μίλαν - Ίντερ 0-2: Ο Αντόνιο Κόντε οδήγησε στην τέταρτη σερί νίκη την Ίντερ που επικράτησε 2-0 της Μίλαν στο «derby della Madonnina» - Μπρόζοβιτς και Λουκάκου τα γκολ, τρία δοκάρια είχαν οι «νερατζούρι»

Μίλαν – Ίντερ 0-2: Αυτά τα παιχνίδια, τα οποία οι Ιταλοί ονομάζουν «derby della Madonnina», κρίνονται συνήθως στις λεπτομέρειες. Τούτη τη φορά η Ίντερ ήταν πολύ ανώτερη από τη Μίλαν και έφτασε σχετικά εύκολα στη νίκη με 2-0 για την 4η αγωνιστική της Serie A. Αν προσθέσουμε και τα τρία δοκάρια που είχε, τότε γίνεται κατανοητό ότι δεν υπάρχει λόγος για ανάλυση. Ο Αντόνιο Κόντε είναι φανερό ότι έχει αλλάξει το κλίμα και οι «νερατζούρι» αισθάνονται έτοιμοι για την κορυφή και την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Αν μη τι άλλο, ο νέος προπονητής μπορεί να τους δείξει τον δρόμο…

Για την Ίντερ ήταν το έβδομο σερί ματς που παραμένει αήττητη απέναντι στη συντοπίτισσα. Για τον Κόντε ήταν το 10ο κόντρα στη Μίλαν. Η διαφορά φάνηκε από νωρίς, ουσιαστικά από το πρώτο ημίχρονο. Ας όψεται ο Ντοναρούμα που κράτησε το μηδέν με τις επεμβάσεις του στο 18′ και στο 21′ και ο Μπρόζοβιτς που έστειλε σε κενό τέρμα την μπάλα στο δοκάρι στη δεύτερη μεγάλη ευκαιρία. Η Μίλαν έχασε κάποιες ευκαιρίες μέχρι να τελειώσει το 45λεπτο, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν άξιζε να προηγηθεί.

Τυχερό γκολ

Το πρώτο γκολ που πέτυχε η Ίντερ ήταν με τη βοήθεια της τύχης. Από φάουλ που εκτελέστηκε από πλάγια, ο Μπρόζοβιτς έπιασε το σουτ και η μπάλα κόντραρε σε κάποιο πόδι ξεγελώντας τον Ντοναρούμα που δεν μπόρεσε να αποτρέψει το 1-0. Στο 78′ έγινε το 2-0 με κεφαλιά του Λουκάκου έπειτα από σέντρα του Μπαρέλα. Στο 80′ 0 Πολιτάνο είχε δοκάρι και στο 93′ συνέβη το ίδιο από σέντρα του Μουσάκιο. Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τον Κόντε να πανηγυρίζει έξαλλα και την Ίντερ στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με 12 πόντους, δύο μπροστά από την πρωταθλήτρια Γιουβέντους που νίκησε την Βερόνα 2-1 στο Τορίνο με ανατροπή.

ΜΙΛΑΝ: Ντοναρούμα, Κόντι, Μουσάκιο, Ρομανιόλι, Ροντρίγκες (72′ Τεό Ερναντέζ), Κεσί, Μπίλια, Τσαλχάνογλου (64′ Πακετά), Σούσο, Λεάο (83′ Ρέμπιτς), Πιόντεκ.

ΙΝΤΕΡ: Χαντάνοβιτς, Γοδίν, Ντε Φράι, Σκρίνιαρ, Ντ’Αμπρόζιο, Μπαρέλα (82′ Καντρέβα), Μπρόζοβιτς, Σένσι (71′ Βεσίνο), Ασαμόα, Λαουτάρο (76′ Πολιτάνο), Λουκάκου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις