Γρανάδα – Μπαρτσελόνα 2-0: Οι απώλειες έγιναν συνήθεια (vid)

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Γρανάδα – Μπαρτσελόνα 2-0: Οι απώλειες έγιναν συνήθεια (vid)

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Λευτέρης Αμπατζής

Γρανάδα - Μπαρτσελόνα 2-0: Ο Μέσι μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο αλλά δεν μπόρεσε να αλλάξει τη μοίρα της Μπαρτσελόνα που ηττήθηκε δίκαια 2-0 από την εντυπωσιακή Γρανάδα

22.09.2019 | 02:27

Γρανάδα – Μπαρτσελόνα 2-0: Μπιλμπάο, Παμπλόνα, Γρανάδα…. Το κακό τρίτωσε για την Μπαρτσελόνα που στο τρίτο φετινό εκτός έδρας παιχνίδι της για την Πριμέρα Ντιβισιόν δεν μπόρεσε να αποφύγει την ήττα. Η Γρανάδα νίκησε 2-0 και στο βάθος του τούνελ οι Καταλανοί δεν βλέπουν φως. Ήττα από την Αθλέτικ στην πρεμιέρα, ισοπαλία με την Οσασούνα την 3η αγωνιστική, ήττα και το βράδυ του Σαββάτου (21/09) στο «Νουέβο λος Κάρμενες» στο πέμπτο ματς.

Μεσοβδόμαδα είχε μεσολαβήσει η κακή εμφάνιση με την Ντόρτμουντ στο «Ζιγκνάλ Ιντούνα Παρκ» για το Τσάμπιονς Λιγκ, όπου αν δεν υπήρχε ο Τερ Στέγκεν θα είχε ηττηθεί σε ακόμη ένα παιχνίδι. Ο Λιονέλ Μέσι μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο στον αγώνα με την Γρανάδα, όπως και ο νεαρός Φάτι, αλλά κανείς από τους δύο δεν μπόρεσε να αλλάξουν τη μοίρα της Μπάρτσα. Ήταν το έβδομο συνεχόμενο εκτός έδρας παιχνίδι από πέρυσι (σε όλες τις διοργανώσεις) όπου η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε δεν κατάφερε να νικήσει. Μεγάλος αριθμός για το μέγεθος και τη δυναμική του συλλόγου τα τελευταία χρόνια.

Το πρώτο γκολ και η κορυφή

Για την Γρανάδα ήταν εντυπωσιακό το ξεκίνημα του παιχνιδιού. Μόλις στο 63ο δευτερόλεπτο, από λάθος του Φίρπο, ο Αζίζ μπήκε με την μπάλα στα δίχτυα και άνοιξε το σκορ. Στο 66′ ο Βιδάλ είχε την πρώτη επαφή με την μπάλα αλλά όχι με τα πόδια. Χτύπησε στο χέρι του και ο διαιτητής καταλόγισε αμέσως το πέναλτι. Το εκτέλεσε ο Βαδίγιο διαμορφώνοντας το 2-0. Η Γρανάδα με αυτή τη νίκη μετράει 10 βαθμούς και βρίσκεται στην κορυφή του πρωταθλήματος μαζί με Σεβίλλη (έχει ένα ματς λιγότερο) και Ατλέτικο Μαδρίτης (κόλλησε στο 0-0 εντός με την Θέλτα). Με 7 βαθμούς σε 5 αγώνες η Μπάρτσα έχει κάνει το χειρότερο ξεκίνημα στην ιστορία της στο πρωτάθλημα από το 1994 μέχρι σήμερα. Αν δεν συνέλθει γρήγορα, θα μείνει πίσω σε ακόμη μεγαλύτερη απόσταση.

ΓΡΑΝΑΔΑ: Σίλβα, Ντίαθ, Ντουάρτε, Σάντσεθ, Νέβα, Μοντόρο, Αζίζ, Πουέρτας, Ερέρα (83′ Γοναλόν), Σολδάδο (57′ Φερνάντεθ), Ματσίς (62′ Βαδίγιο).

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Πικέ, Λενγκλέ, Σέρζι Ρομπέρτο, Σεμέντο, Φίρπο (46′ Φατί), Ράκιτιτς (62′ Βιδάλ), Ντε Γιονγκ, Κάρλες Πέρεθ (46′ Μέσι), Γκριεζμάν, Σουάρες.

Exit mobile version