Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Εξάρχεια “ΚΕΠ”: Απομακρύνθηκε το κοντέινερ των αντιεξουσιαστών από την πλατεία
ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2 ΧΡΟΝΙΑ

Εξάρχεια “ΚΕΠ”: Απομακρύνθηκε το κοντέινερ των αντιεξουσιαστών από την πλατεία

Εξάρχεια "ΚΕΠ": "Ξηλώθηκε" το περίφημο κοντέινερ των αναρχικών από την πλατεία Εξαρχείων.

Εξάρχεια “ΚΕΠ”: Στην απομάκρυνση κοντέινερ από την πλατεία των Εξαρχείων προχώρησαν το πρωί της Παρασκευής ο Δήμος Αθηναίων και η ΕΛ.ΑΣ., σε συντονισμένη επιχείρηση. Το περίφημο κοντέινερ χρησιμοποιείται τα τελευταία δύο χρόνια από διάφορες συλλογικότητες και η απομάκρυνσή του έγινε με τη χρήση γερανού, συνοδεία πολλών αστυνομικών. Το εν λόγω κοντέινερ στήθηκε από αναρχικούς και λειτουργούσε ως «περίπτερο» ενημέρωσης όπως το είχαν χαρακτηρίσει σε σχετική ανακοίνωση, πριν από τρία χρόνια.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων, «οι δράσεις του Δήμου Αθηναίων στην πλατεία Εξαρχείων περιλαμβάνονται στο συνολικό σχέδιο που έχει εκπονηθεί από την νέα δημοτική αρχή για τις 129 γειτονιές της Αθήνας και έχει η εφαρμογή του ξεκίνησε ήδη». «Στην προσπάθεια που ξεκινήσαμε για να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των Αθηναίων, είμαστε αποφασισμένοι να μην αφήσουμε ούτε μια μέρα να πάει χαμένη. Με δράσεις που ενισχύουν την καθαριότητα, βελτιώνουν τον φωτισμό, εμπλουτίζουν το πράσινο και αξιοποιούν τον δημόσιο χώρο προς όφελος των δημοτών. Συνεχίζουμε την μάχη της καθημερινότητας παντού στην πόλη», ανέφερε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Εξάρχεια “ΚΕΠ”: Η ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων αναφέρει επίσης ότι “το μεταλλικό κοντέινερ που είχε τοποθετηθεί στην πλατεία Εξαρχείων τον Απρίλιο του 2017, αφαίρεσε το πρωί ο Δήμος Αθηναίων απελευθερώνοντας τον χώρο που παράνομα βρισκόταν υπό κατάληψη. Ταυτόχρονα, συνεργεία των διευθύνσεων καθαριότητας, πρασίνου και ηλεκτροφωτισμού προχώρησαν σε παρεμβάσεις σε ολόκληρο τον χώρο της πλατείας προκειμένου να βελτιώσουν την εικόνα για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της ιστορικής αυτής περιοχής της πόλης”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις