Απεργία ΗΣΑΠ: Χωρίς ηλεκτρικό την Τρίτη η Αθήνα

ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία ΗΣΑΠ: Χωρίς ηλεκτρικό την Τρίτη η Αθήνα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Απεργία ΗΣΑΠ: Ακινητοποιημένοι θα μείνουν οι και οι συρμοί του ηλεκτρικού στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που οργανώνει η ΑΔΕΔΥ.

20.09.2019 | 11:53

Απεργία ΗΣΑΠ: Ακινητοποιημένοι θα μείνουν την προσεχή Τρίτη (24.09.2019) οι συρμοί του ΗΣΑΠ. Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν 24ωρη απεργία. Οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία. Όπως αναφέρει το συνδικάτο των εργαζομένων, η απεργία γίνεται «ενάντια σε κάθε προσπάθεια υπονόμευσης των εργασιακών δικαιωμάτων και της λειτουργίας των συνδικάτων».

Η ανακοίνωση των εργαζομένων του ΗΣΑΠ: «Διεκδικούμε:Την άμεση απόσυρση των διατάξεων του αναπτυξιακού πολυνομοσχεδίου, που αφορούν τα εργασιακά και τη λειτουργία των συνδικάτων.Αγωνιζόμαστε για δημόσιες μεταφορές στην υπηρεσία του κοινωνικού συνόλου, ανάπτυξη με όρθιους τους εργαζόμενους, με αυξήσεις μισθών, με ισχυρές συλλογικές συμβάσεις και συγκροτημένα δικαιώματα».

Υπενθυμίζετα ότι η πρωτεύουσα θα μείνει χωρίς τρόλεϊ την προσεχή Τρίτη, ενώ λόγω απεργίας της ΠΝΟ τα πλοία θα μείνουν δεμένα στα λιμάνια.  Σε 24ωρη απεργία προχωρεί την επόμενη Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου η ΑΔΕΔΥ κατά του αναπτυξιακού νομοσχεδίου, με το οποίο, όπως αναφέρει η Ένωση, «συμπληρώνονται οι αντεργατικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, καθώς γίνονται νέες επώδυνες αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο 1264/1982 και στο νόμο 1876/1990 που αφορά τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (ΣΣΕ).

Με το νομοσχέδιο αυτό προβλέπεται η δημιουργία ηλεκτρονικού μητρώου συνδικαλιστικών οργανώσεων των εργαζομένων, η ηλεκτρονική ψηφοφορία για τη λήψη απόφασης για απεργία, καθώς και η υπερίσχυση της επιχειρησιακής έναντι της κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας, όταν ο εργοδότης επικαλείται οικονομικά προβλήματα της επιχείρησης. Στόχος είναι ο κυβερνητικός εργοδοτικός έλεγχος των σωματείων, η φαλκίδευση του απεργιακού δικαιώματος και η καταστρατήγηση των ΣΣΕ». Στο πλαίσιο της απεργίας προγραμματίζεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11 στην πλατεία Κλαυθμώνος. Συγκέντρωση στις 10:30 στα Προπύλαια διοργανώνει το ΠΑΜΕ.

Exit mobile version