Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Γιουρόπα Λιγκ: Άρσεναλ, Βόλφσμπεργκερ και Ντουντελάνζ τις μεγάλες νίκες της πρεμιέρας (vid)
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Γιουρόπα Λιγκ: Άρσεναλ, Βόλφσμπεργκερ και Ντουντελάνζ τις μεγάλες νίκες της πρεμιέρας (vid)

Γιουρόπα Λιγκ: Οι «κανονιέρηδες» πέρασαν με 3-0 από την έδρα της Άιντραχτ και η ομάδα του Λουξεμβούργου νίκησε 4-3 μέσα στην Κύπρο τον ΑΠΟΕΛ

Γιουρόπα Λιγκ: Στο σημαντικότερο ματς της 1ης αγωνιστικής του Γιουρόπα Λιγκ η Άρσεναλ έκανε επίδειξη δύναμης στην Φρανκφούρτη επικρατώντας 3-0 της Άιντραχτ στην «Κόμερτσμπανκ Αρένα». Η ομάδα του Ουνάι Έμερι, που άφησε εκτός αποστολής τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο, προηγήθηκε στο 38′ με τον Γουίλοκ, που στάθηκε τυχερός στο σουτ που επιχείρησε, καθώς η μπάλα κόντραρε και μετά πήρε περίεργη τροχιά χτυπώντας στο δοκάρι για να καταλήξει στα δίχτυα.

Από το 79′ που οι γηπεδούχοι έμειναν με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Κορ, η κατάσταση έγινε ακόμη πιο απλή για τους «κανονιέρηδες». Ο Σακά στο 85′ και ο Ομπαμεγιάνγκ στο 88′ διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα. Η Άιντραχτ πάντως είχε ευκαιρίες για να προηγηθεί και να ισοφαρίσει μετά το πρώτο γκολ του Γουίλοκ, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η Αρσεναλ δεν άξιζε τη νίκη. Στο άλλο ματς του 6ου ομίλου η Σταντάρ Λιέγης νίκησε 2-0 την Γκιμαράες.

Εκπληκτική νίκη η Ντουντελάνζ 4-3 τον ΑΠΟΕΛ

Απίστευτη εμφάνιση έκανε η Ντουντελάνζ στην Λάρνακα καθώς επιβλήθηκε 4-3 του ΑΠΟΕΛ, στο πιο εντυπωσιακό παιχνίδι της 1ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου. Η ομάδα από το Λουξεμβούργο προηγήθηκε 2-0 με γκολ των Σινάνι και Μπερνιέρ στο 36′ και στο 51′ αντίστοιχα αλλά μέσα σε τέσσερα λεπτά (!) οι Κύπριοι έκαναν μια τρελή ανατροπή και προηγήθηκαν 3-2. Πάβλοβιτς στο 54′ και στο 58′ και Ντε Βινσέντι με πέναλτι στο 56′ ήταν οι σκόρερ σε αυτό το εκπληκτικό διάστημα.

Παρόλα αυτά η Ντουντελάνζ δεν είχε πει την τελευταία της λέξη. Ο Στόλτζ στο 71′ και ο Σινάνι, που είναι ο πιο ποιοτικός παίκτης που διαθέτει, διαμόρφωσαν το υπέρ της 4-3, στη δεύτερη συνεχή παρουσία της στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Ήττα σοκ για τον ΑΠΟΕΛ που υπολόγιζε ότι θα μπορούσε να διεκδικήσει με σοβαρές πιθανότητες την πρόκριση στη φάση των 32. Στο άλλο ματς του 1ου ομίλου η Σεβίλλη νίκησε εκτός έδρας την Καραμπάγκ με 3-0.

Η Βόλφσμπεργκερ διέλυσε 4-0 την Γκλάντμπαχ

Μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις της σεζόν πέτυχε η αυστριακή Βόλφσμπεργκερ που νίκησε στην Γερμανία την Γκλάντμπαχ με το εντυπωσιακό 4-0. Ο Βάισμαν στο 13′, ο Λέιτγκεμπ στο 31′ και στο 68′ και ο Ρίτσμαϊερ στο 41′ σκόραραν για την ομάδα του Γκέρχαρντ Στρούμπερ. Στο άλλο ματς για τον 10ο όμιλο η Ρόμα επικράτησε με το ίδιο σκορ στο «Ολίμπικο» της Μπασακσεχίρ.

Αναλυτικά το αποτελέσματα στους 12 ομίλους:

1ος όμιλος: ΑΠΟΕΛ – Ντουντελάνζ 3-4 και Καραμπάγκ – Σεβίλλη 0-3.

2ος όμιλος: Ντιναμό Κιέβου – Μάλμε 1-0 και Κοπεγχάγη – Λουγκάνο 1-0.

3ος όμιλος: Βασιλεία – Κράσνονταρ 5-0 και Χετάφε – Τράμπζονσπορ 1-0.

4ος όμιλος: Αϊντχόφεν – Σπόρτινγκ Λισ. 3-2 και Λίντσερ – Ρόζενμποργκ 1-0.

5ος όμιλος: Ρεν – Σέλτικ 1-1 και Κλουζ – Λάτσιο 2-1.

6ος όμιλος: Άιντραχτ Φρ. – Άρσεναλ 0-3 και Σταντάρ Λιέγης – Γκιμαράες 2-0.

7ος όμιλος: Πόρτο – Γιουνγκ Μπόις 2-1 και Ρέιντζερς – Φέγενορντ 1-0.

8ος όμιλος: Λουντογκόρετς – ΤΣΣΚΑ Μόσχας 5-1 και Εσπανιόλ – Φερεντσβάρος 1-1.

9ος όμιλος: Βόλφσμπουργκ – Ολεξάντρια 3-1 και Γάνδη – Σεντ Ετιέν 3-2.

10ος όμιλος: Ρόμα – Μπασακσεχίρ 4-0 και Γκλάντμπαχ – Βόλφσμπεργκερ 0-4.

11ος όμιλος: Γουλβς – Μπράγκα 0-1 και Σλόβαν Μπρατισλάβας – Μπεσίκτας 4-2.

12ος όμιλος: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Αστάνα 1-0 και Παρτιζάν – Αλκμάαρ 2-2.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις