Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Πόθεν έσχες Μαρέβα: Στο αρχείο η υπόθεση με το σπίτι στο Παρίσι
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πόθεν έσχες Μαρέβα: Στο αρχείο η υπόθεση με το σπίτι στο Παρίσι

Πόθεν έσχες Μαρέβα: Οι αρμόδιοι ελεγκτές που κλήθηκαν να δώσουν «εξηγήσεις» ανέφεραν ότι δικαιολογούνται πλήρως τα περιουσιακά της στοιχεία.

Πόθεν έσχες Μαρέβα: Στο “συρτάρι” μπήκε πλέον η περιβόητη υπόθεση του ελέγχου του πόθεν έσχες της συζύγου του πρωθυπουργού Μαρέβας Μητσοτάκη από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Κατά την ψηφοφορία, δέκα μέλη της Επιτροπής ψήφισαν να αρχειοθετηθεί η υπόθεση και ένα μέλος της μειοψήφησε. Όλοι οι δικαστές που μετέχουν στην επιτροπή, καθώς και οι βουλευτές της ΝΔ ψήφισαν να αρχειοθετηθεί η υπόθεση. Μειοψήφησε μόνο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας, ο οποίος ζήτησε να συνεχιστεί η έρευνα. Το ελεγχόμενο πόθεν έσχες της Μαρέβα Γκραμπόβσκι αφορούσε στο οικονομικό έτος 2015 και στον τρόπο αγοράς της οικίας Βολτέρου στο Παρίσι. Δηλαδή, αν είχε αποκτηθεί εξ ολοκλήρου μέσω δανεισμού ή και με καταβολή μετρητών ύψους 725.000 ευρώ.

Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές της ΝΔ, η εισήγηση για αρχειοθέτηση της υπόθεσης είχε γίνει πριν τις εκλογές, μετά από δεκαετή έλεγχο που είχαν κάνει οι ορκωτοί ελεγκτές του πόθεν έσχες της Μαρέβας Μητσοτάκη, αλλά έμενε ανοικτή «για ευνόητους λόγους» από την κυβέρνηση Τσίπρα, όπως λένε στελέχη της ΝΔ. Εισηγήτρια ήταν η κ. Ζαΐρη η οποία είχε εισηγηθεί αρχειοθέτηση της υπόθεσης, από τον περασμένο Μάιο. Ωστόσο η υπόθεση δεν εξετάστηκε καθώς η η Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου είχε ζητήσει χρόνο για να ενημερωθεί.

Μαρέβα Μητσοτάκη: Η απάντηση που έδωσε το 2017, για την υπόθεση

Πόθεν έσχες: Στη δημοσιότητα τα πόθεν έσχες των ετών 2016-17-18

Τη Δευτέρα δίνονται στη δημοσιότητα τα πόθεν έσχες τριών προηγούμενων ετών και συγκεκριμένα των ετών 2016, 2017 και 2018. Οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης βουλευτών, ευρωβουλευτών κι άλλων υπόχρεων θα δοθούν στη δημοσιότητα χωρίς να έχει προηγηθεί ο σχετικός έλεγχος από τους ορκωτούς λογιστές με το επιχείρημα ότι δεν βοηθάει στη διαφάνεια η περαιτέρω καθυστέρηση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις