Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Γλυκά Νερά: Η εξέλιξη της τραγικής υπόθεσης
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γλυκά Νερά: Η εξέλιξη της τραγικής υπόθεσης

Γλυκά Νερά: Ιστοσελίδα «Λέμε ΟΧΙ στην θανάτωση του ροτβάιλερ των Γλυκών Νερών-Αττικής».

Γλυκά Νερά: Στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Φιλοζωικής Εταιρείας φιλοξενείται από την ημέρα της τραγωδίας το ροτβάιλερ που τραυμάτισε θανάσιμα το μόλις δύο μηνών βρέφος της οικογένειας στα Γλυκά Νερά. Οι πληροφορίες που προέρχονται από εκεί κάνουν λόγο για ένα ήσυχο ζώο με ήπια συμπεριφορά, γεγονός που εναρμονίζεται με τη σχετική κατάθεση του τραγικού πατέρα: «Το σκυλί αυτό το αποκτήσαμε το 2011. Ήταν πάντοτε υπάκουο. Δεν ήταν ποτέ επιθετικό με τα παιδιά μας. Με τα τρία αγόρια μας έπαιζε χωρίς ποτέ να δημιουργηθεί το παραμικρό. Ήταν σαν μέλος της οικογένειάς μας».

Η ίδια η οικογένεια φέρεται φέρεται να έχει εκφράσει την επιθυμία της να επιστρέψει σε εκείνη το ροτβάιλερ, αλλά να φιλοξενηθεί σε συγγενικό τους σπίτι και όχι στο διαμέρισμά τους στα Γλυκά Νερά. Σύμφωνα με το κ. Κανούρη, υπεύθυνο κτηνίατρο από την «Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία», επειδή το ζώο είναι ιδιόκτητο, είτε θα επιστρέψει πίσω στην οικογένεια, είτε θα δοθεί σε ανάδοχη οικογένεια. Αυτό, ωστόσο, προϋποθέτει συγκεκριμένες γραφειοκρατικές διαδικασίες από τον πατέρα του άτυχου βρέφους και τη θετική απόφαση του αρμόδιου εισαγγελέα.

Γλυκά Νερά: Ιστοσελίδα ενάντια στη θανάτωση του σκύλου

Παράλληλα στο διαδίκτυο έχει δημιουργηθεί μια σελίδα συγκέντρωσης «υπογραφών» από ανθρώπους που «Λέμε ΟΧΙ στην θανάτωση του ροτβάιλερ των Γλυκών Νερών-Αττικής». Στη σελίδα αναφέρονται τα εξής: «Είναι τραγικό που χάθηκε μια ανθρώπινη ζωή, ένα νεογέννητο παιδί, είναι λυπηρό και δεν χωράνε λόγια. Η λύση του προβλήματος δεν είναι να αποφασιστεί η θανάτωση του σκύλου, η λύση είναι ο προβληματισμός και η υπευθυνότητα που πρέπει να δείχνει ο κάθε χειριστής/κηδεμόνας/ιδιοκτήτης σκύλου. Οι κατάλληλοι άνθρωποι θα μπορέσουν να δώσουν μια πιο σωστή λύση απ’ ότι μια «εύκολη» απόφαση ευθανασίας εάν και εφόσον παρθεί. Το ψήφισμα αυτό είναι ψήφισμα αλληλεγγύης και παρότρυνσης των υπευθύνων να εξετάσουν το θέμα αποκλείοντας την τιμωρητική απόφαση της ευθανασίας ενός πλάσματος που δεν αποφάσισε την ζωή του.

Πολλές φορές η εύκολη απάντηση/λύση δεν σημαίνει πως είναι η σωστή,υπευθυνότητα ή ανευθυνότητα των χειριστών/κηδεμόνων είναι το αποτέλεσμα της εικόνας του σκύλου,όσο υπεύθυνα “δουλεύεις” τον τετράποδο φίλο σου,τόσο πιο πολύ αυτή η “επένδυση” θα έχει ως ανταμοιβή την όμορφη συμβίωση. Θεωρώ πως η καθημερινή ενασχόληση με δημιουργικές ασκήσεις κάνει καλύτερο τον σκύλο μας και εμάς τους ίδιους.Ο σκύλος μας έχει την ανάγκη να μάθει από εμάς…… ας μην καταδικάζουμε αθώες ψυχές για την αδιαφορία/απραξία ή τα λάθη ανθρώπων».

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις