Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πορεία Φύσσα 2019: Επίθεση στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Θεσσαλονίκη
ΕΛΛΑΔΑ

Πορεία Φύσσα 2019: Επίθεση στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Θεσσαλονίκη

Πορεία Φύσσα 2019: Ένταση με μολότοφ, χημικά και κρότου λάμψης σημειώθηκε στην πορεία για τον Παύλο Φύσσα και τα έξι χρόνια από τη δολοφονία του.

Πορεία Φύσσα 2019: Με επεισόδια κι εντάσεις έκλεισε και η πορεία μνήμης για τα 6 χρόνια από τον θάνατο του Παύλου Φύσσα, στην Θεσσαλονίκη. Μετά το τέλος της πορείας, μια ομάδα 25 ατόμων, σύμφωνα με το thestival, βρέθηκε έξω από τα γραφεία της της Χρυσής Αυγής, στην οδό Καζαντζάκη. Εκεί, άρχισαν να πετούν πέτρες προς τα παράθυρα των γραφείων και γέμισαν με συνθήματα που έγραψαν με σπρέι τόσο στην είσοδο, όσο και σε μία κολώνα, δίπλα από το κτίριο. Στο σημείο έφτασε η αστυνομία, αλλά τα άτομα που προκάλεσαν τις φθορές, είχαν ήδη φύγει από το σημείο.

Νωρίτερα, χιλιάδες κόσμου έκανε πορεία μνήμης στο κέντρο της πόλης, στη μνήμη του μουσικού, που σκοτώθηκε από τον Γιώργο Ρουπακιά, πριν από έξι χρόνια. Πιο σοβαρά ήταν τα επεισόδια στην Αθήνα, μεταξύ ομάδας νεαρών και των ΜΑΤ. Πορείες έγιναν και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, όπως η Πάτρα, η Καλαμάτα και τα Τρίκαλα. Στην Πάτρα, η πορεία κύλησε ήρεμα, υπό το βλέμμα των ΜΑΤ. Κάποιοι ωστόσο να γεμίζουν με συνθήματα με σπρέι, τοίχους έξω από τράπεζες στο κέντρο της πόλης, αλλά και στο δημαρχείο.

Σύμφωνα με τη ΓΑΔΑ στην πορεία της Αθήνας συμμετείχαν 2000 άτομα εκ των οποίων 400 περίπου από το ΠΑΜΕ, ενώ σύμφωνα με τους διοργανωτές συμμετέχουν περίπου 5.000 άτομα. Η πορεία είχε κατεύθυνση τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά.

Πορεία Φύσσα 2019: Ένταση και μία προσαγωγή

Μετά το τέλος της πορείας ομάδα περίπου 20 ατόμων που είχε αποσπαστεί από τον κύριο όγκο πέταξε πέτρες και άλλα αντικείμενα προς τις δυνάμεις των ΜΑΤ οι οποίες απάντησαν με περιορισμένη χρήση χημικών, ενώ προχώρησαν και σε μία προσαγωγή, η οποία πιθανότατα θα μετατραπεί σε σύλληψη. Τα ίδια άτομα λίγο αργότερα κατά την αποχώρησή τους προκάλεσαν φθορές σε δύο ATM τραπεζών και σε δύο τζαμαρίες εμπορικών καταστημάτων.

Πορεία Φύσσα 2019: Εικόνες και βίντεο
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις