Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ: Δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ
ΕΛΛΑΔΑ

ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ: Δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ

ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ: Θετικά αξιολογείται η κυβέρνηση από τους πολίτες.

ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ: Τις 13,5 ποσοστιαίες μονάδες φθάνει η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Pulse, που διενεργήθηκε για λογαριασμό του ΣΚΑΪ. Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης πιστοποιούν την ικανοποίηση των πολιτών από τα πεπραγμένα της κυβέρνησης κατά τους δυόμισι πρώτους μήνες, αλλά και την αρνητική αξιολόγηση της αντιπολίτευσης που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου και στο ερώτημα «τι θα ψηφίζατε εάν την ερχόμενη Κυριακή είχαμε εθνικές εκλογές», η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 39,5% των ψήφων παρουσιάζοντας έτσι αμελητέα φθορά σε σχέση με το εκλογικό αποτέλεσμα του Ιουλίου. Αντιθέτως, το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ υποχωρεί κατά 5,5 ποσοστιαίες μονάδες (πέφτοντας από 31,5% στο 26%). Το Κίνημα Αλλαγής επίσης σημειώνει απώλειες 2,1 μονάδων, κινούμενο στο 6% έναντι 8,1% τον Ιούλιο, το ΚΚΕ έπεται με 4,5%, η Ελληνική Λύση με 3% ενώ το μόνο από τα κόμματα της αντιπολίτευσης που εμφανίζει να αυξάνει, σχετικώς, τη δυναμική του είναι η Μέρα25 συγκεντρώνοντας το 4% των ψήφων έναντι 3,4% που είχε καταγράψει τον περασμένο Ιούλιο.

ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ: Τα ευρήματα της δημοσκόπησης αναλυτικά

– Το 64% (αθροιστικά) των πολιτών πιστεύουν ότι τα πράγματα στην Ελλάδα πηγαίνουν σε «σίγουρα σωστή» ή «μάλλον σωστή» κατεύθυνση. Το ποσοστό είναι το υψηλότερο που έχει καταγραφεί στις τελευταίες 10 μετρήσεις της εταιρίας.

– Σχετική αισιοδοξία εκφράζουν οι ερωτηθέντες και για την πορεία των πραγμάτων κατά τους επόμενους μήνες, καθώς το 39% απαντά ότι αυτά θα πάνε «λίγο ή πολύ καλύτερα».

– Αξιολογώντας τους πρώτους μήνες της νέας κυβέρνησης, το 28% απαντά ότι η Νέα Δημοκρατία τα πηγαίνει καλύτερα από ό,τι περίμενε ενώ οι τιμές που συγκεντρώνουν οι αρνητικές απαντήσεις είναι κατά πολύ χαμηλότερες.

– Αντιθέτως, αρνητικές είναι κατά πλειοψηφία οι γνώμες για την αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ καθώς το 57 (αθροιστικά) εκτιμούν ότι τα έχει πάει «άσχημα όπως το περίμενα» ή χειρότερα από ό,τι ανέμεναν.

– Θετικά ή μάλλον θετικά αξιολογούν οι πολίτες (σε ποσοστό 54%) τα οικονομικά μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, έναντι 34% που τα αξιολογεί ως μάλλον ή σίγουρα αρνητικά.

– Τέλος, όσον αφορά στις εξελίξεις και τη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης Novartis, τo 48% θεωρεί ότι «σίγουρα ναι» ή «μάλλον ναι» υπήρξε διάθεση πολιτικής στοχοποίησης πολιτικών αντιπάλων έναντι 31% που απαντά στην αντίθετη κατεύθυνση.

Η έρευνα διενεργήθηκε τηλεφωνικώς στις 17-18 Σεπτεμβρίου επί δείγματος 1.110 ενηλίκων με δικαίωμα ψήφου, με τη χρήση δομημένου ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις