Ναρκωτικά έξω από σχολεία: Έλεγχοι της ΕΛΑΣ, 24 προσαγωγές

ΕΛΛΑΔΑ

Ναρκωτικά έξω από σχολεία: Έλεγχοι της ΕΛΑΣ, 24 προσαγωγές

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Ναρκωτικά έξω από σχολεία: «Η αστυνομία έχει ιδιαίτερη ευαισθησία στο θέμα της προστασίας των μαθητών από τα ναρκωτικά», τονίζει ανώτατος αξιωματικός της Ασφάλειας Αττικής.

19.09.2019 | 06:25

Ναρκωτικά έξω από σχολεία: Ένα “δίχτυ” προστασίας απέναντι στους κινδύνους που ελλοχεύουν, από την καταχθόνια δράση των διακινητών παραισθήσεων, προσπαθούν να απλώσουν ομάδες αστυνομικών της Δίωξης Ναρκωτικών, στα σχολικά συγκροτήματα της Αττικής.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Οι πρώτες οργανωμένες αστυνομικές  επιχειρήσεις της χρονιάς, επελέγη από τους επιτελείς της Δίωξης να γίνουν σε σχολικά συγκροτήματα των Αμπελοκήπων και του Αγίου Παντελεήμονα. Πρωινές ώρες, αστυνομικοί της Δίωξης με πολιτικά εντόπιζαν κάθε εξωσχολικό ο οποίος κινείτο έξω από τα κάγκελα των σχολικών συγκροτημάτων και αν κρινόταν ύποπτος, ακολουθούσε η προσαγωγή στα κεντρικά της δίωξης για εξέταση. Στο πλαίσιο αυτό ελέγχθηκαν και προσήχθησαν συνολικά 24 άτομα στη διάρκεια των δύο επιχειρήσεων, οι οποίες συνοδεύτηκαν και από σχετικές φωτογραφίες εν ώρα δράσης για να δοθεί παντού το μήνυμα ότι οι αρχές είναι και στα σχολεία. Από τους 24 προσαχθέντες, οι 19 ήταν Έλληνες και οι πέντε αλλοδαποί.

Ανάλογες δράσεις, ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ, θα συνεχιστούν το επόμενο χρονικό διάστημα, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής. Και βέβαια οι εξορμήσεις αυτές  στα σχολεία δεν είναι άσχετες με τα ανησυχητικά στοιχεία που έχουν περιέλθει σε γνώση της Δίωξης ότι διάφοροι επιτήδειοι ντίλερ κάνναβης καταφέρνουν να μυούν κάποιους μικρούς μαθητές στη χρήση skunk.

Το “δυνατό χόρτο”

Πρόκειται για κάνναβη που  αποκαλείται «skunk, το δυνατό χόρτο», ενώ επιστημονικά ονομάζεται «κάνναβη υψηλής δραστικότητας». Το επίσης ανησυχητικό για τους ειδικούς, είναι ότι  στη συνείδηση πολλών παιδιών, του Λυκείου ιδιαίτερα,  εδραιώνεται η πεποίθηση ότι η κάνναβη δεν είναι σκληρό ναρκωτικό, χρησιμοποιείται και για φαρμακευτικούς λόγους, ενώ σε χώρες προηγμένες όπως η Ολλανδία η χρήση της είναι νόμιμη.

Όμως για τους ειδικούς δεν είναι για πολλούς χρήστες παρά ο προθάλαμος στην είσοδό τους στην κόλαση αργότερα. Οι επιτήδειοι ντίλερ τα πουλούν αρχικά πέντε ευρώ το τσιγαριλίκι αλλά αργότερα μόλις ο ανήλικος ζητάει επίμονα ανεβάζουν την τιμή στα 20 ευρώ…

Exit mobile version