Επιχείρηση Αχαρνών: Εκκένωση υπό κατάληψη κτιρίου (vid)

ΕΛΛΑΔΑ

Επιχείρηση Αχαρνών: Εκκένωση υπό κατάληψη κτιρίου (vid)

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Επιχείρηση Αχαρνών: Η αστυνομία εκκενώνει κτίριο που τελεί υπό κατάληψη στην πλατεία Βάθη.

19.09.2019 | 08:08

Επιχείρηση Αχαρνών: Σε εξέλιξη βρίσκεται από νωρίς το πρωί, επιχείρηση της αστυνομίας, για εκκένωση δύο κτιρίων που είναι υπό κατάληψη από το 2016. Το ένα κτίριο βρίσκεται στη συμβολή των οδών Σουρμελή και Αχαρνών, το οποίο είναι υπό κατάληψη από το 2016 και η αστυνομία επιχειρεί εκεί από τις 6 το πρωί. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στο κτίριο υπολογίζεται πως βρίσκονται μέσα περίπου 150 άτομα, κυρίως αλλοδαποί και οικογένειες. Στον χώρο στεγαζόταν παλαιότερα ένα σχολείο.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν δεκάδες αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες, ενώ παράλληλα γίνονται έρευνες, σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων και για ναρκωτικά. Μάλιστα, στο ίδιο κτίριο το 2018, είχε σημειωθεί επεισόδιο με πυροβολισμούς. Σε εξέλιξη όμως είναι επιχείρηση και σε δεύτερο κτίριο, το οποίο βρίσκεται στην οδό Αχαρνών 22. Και αυτό είναι υπό κατάληψη εδώ και αρκετό καιρό και συγκαταλέγεται στα 2 από τα 11 κτίρια, για τα οποία έχουν γίνει μηνύσεις για τις καταλήψεις. Συνολικά 47 κτίρια είναι υπό κατάληψη στην Αθήνα, με τις επιχειρήσεις να συνεχίζονται μετά από εισαγγελική παραγγελία.

Επιχείρηση Αχαρνών: Μεταφορά στο Αλλοδαπών

Αφγανοί, Σύροι και Κούρδοι, ανάμεσά τους περίπου τριάντα παιδιά, μεταφέρονται όλοι στο Αλλοδαπών. Εκεί θα γίνει η ταυτοποίησή τους και εξακρίβωση υπό ποιες συνθήκες βρίσκονται στην Ελλάδα, προτού οδηγηθούν σε δομές. Παράλληλα, γίνεται έρευνα για το ποιος ήταν αυτός που μετέφερε τους ανθρώπους στο συγκεκριμένο κτήριο κι αν υπήρχε και οικονομικό όφελος. Για την επιχείρηση υπήρχε εισαγγελική εντολή.

Exit mobile version