Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / “Εξοικονομώ κατ’ οίκον” οδηγός 2019: Νέες ημερομηνίες, ποσά, παρεμβάσεις
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

“Εξοικονομώ κατ’ οίκον” οδηγός 2019: Νέες ημερομηνίες, ποσά, παρεμβάσεις

"Εξοικονομώ κατ' οίκον" οδηγός 2019: Μετά τα προβλήματα στην πλατφόρμα και τη μεγάλη συμμετοχή, το υπουργείο Περιβάλλοντος λαμβάνει νέα μέτρα.

“Εξοικονομώ κατ’ οίκον” οδηγός 2019: Η διαδικασία υποβολής δηλώσεων για ένταξη στο πρόγραμμα “Εξοικονομώ κατ’ Οίκον ΙΙ”, με το οποίο επιδοτούνται εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης σε κατοικίες, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Η συμμετοχή των ιδιοκτητών ακινήτων ήταν μεγάλη τα δύο πρώτα εικοσιτετράωρα. Λαμβάνοντας υπόψη του και τα προβλημάτων που διαπιστώθηκαν στην πλατφόρμα του «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον ΙΙ», το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) αποφάσισε να δώσει νέες ημερομηνίες.

Σύμφωνα με τον οδηγό για το «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον ΙΙ», ο αποδεκτός από το πρόγραμμα προϋπολογισμός δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 250 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο. Επιπλέον, το «ταβάνι» του προϋπολογισμού των παρεμβάσεων ορίζεται στις 25.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. Τα ποσοστά επιχορήγησης για το «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον» 2019 διαμορφώνονται βάσει εισοδηματικών κριτηρίων καθώς και των εξαρτώμενων τέκνων. Το μέγιστο ποσοστό επιχορήγησης των παρεμβάσεων φτάνει το 70%.

Σύμφωνα με το νέο χρονοδιάγραμμα που ανακοίνωσε το ΥΠΕΝ για το «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον ΙΙ» οι ημερομηνίες υποβολής αιτήσεων διαχωρίστηκαν, κατά περιφέρεια, ως εξής:

  • Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου: Πελοπόννησος, Ιόνια Νησιά
  • Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου: Στερεά Ελλάδα, Βόρειο Αιγαίο
  • Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου: Αττική
  • Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου: Κρήτη, Νότιο Αιγαίο
  • Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου: Δυτική Μακεδονία

Να σημειωθεί ότι η έναρξη υποβολής των αιτήσεων για ένταξη στο «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον» ξεκινά στις 10:00 το πρωί της οριζόμενης ημερομηνίας.

“Εξοικονομώ κατ’ οίκον” οδηγός 2019: Πίνακας με τα ποσοστά επιδότησης εργασιών

“Εξοικονομώ κατ’ οίκον” οδηγός 2019: Ποιες παρεμβάσεις καλύπτονται

Το πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον ΙΙ» μπορεί να επιχορηγήσει πλήθος εργασιών για την ενεργειακή αναβάθμιση μιας κατοικίες.    Οι ιδιοκτήτες ακινήτων που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα θα μπορούν να προβούν, μεταξύ άλλων, στις εξής βασικές παρεμβάσεις:

  • αντικατάσταση κουφωμάτων
  • θερμομόνωση του κελύφους του κτιρίου
  • αναβάθμιση του συστήματος θέρμανσης
  • αναβάθμιση του συστήματος ζεστού νερού χρήσης

“Εξοικονομώ κατ’ οίκον” οδηγός 2019: Αναλυτικά τα ποσά επιχορήγησης ανά παρέμβαση

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις