Πρόσφυγες Ελλάδα 2019: Μεγάλη αύξηση των αφίξεων τον Αύγουστο – Ανησυχητικοί οι αριθμοί

ΕΛΛΑΔΑ

Πρόσφυγες Ελλάδα 2019: Μεγάλη αύξηση των αφίξεων τον Αύγουστο – Ανησυχητικοί οι αριθμοί

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Πρόσφυγες Ελλάδα 2019: Αυξημένες ήταν οι αφίξεις στα ελληνικά νησιά του ανατολικού Αιγαίου τον Αύγουστο, σύμφωνα με την Frontex.

18.09.2019 | 08:37

Πρόσφυγες Ελλάδα 2019: Αύξηση της τάξης του 9% σημείωσε ο αριθμός των αφίξεων μεταναστών και προσφύγων στην Ευρώπη τον Αύγουστο του 2019, σε σχέση με τον Ιούλιο «λόγω των αυξημένων αφίξεων στα ελληνικά νησιά του ανατολικού Αιγαίου», σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύτηκαν στην ιστοσελίδα της Frontex.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Οργανισμό Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής, ο συνολικός αριθμός μεταναστών και προσφύγων με προορισμό την Ευρωπαϊκή Ένωση, τον Αύγουστο ανήλθε στους 12.900. Εντύπωση προκαλεί ότι ένα συντριπτικό ποσοστό εξ αυτών, οι 9.300 πέρασαν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Αυτό σημαίνει ότι 3 στους 4 έφτασαν στην Ελλάδα.

Πρόσφυγες Ελλάδα 2019: Ο χάρτης σε επίπεδο οκταμήνου

2 στους 5 ήταν από το Αφγανιστάν

Την ίδια ώρα, σε επίπεδο οκταμήνου η αύξηση για τις αφίξεις μεταναστών και προσφύγων στην ανατολική Μεσόγειο ήταν της τάξης του 10%, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2018. Ο συνολικός αριθμός τους ανέρχεται στα 38.300 άτομα. Τέλος, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της Frontex, αναφορικά με τις χώρες προέλευσης των συγκεκριμένων ατόμων, ο οργανισμός σημειώνει ότι 2 στους 5 ήταν από το Αφγανιστάν.

Την ίδια ώρα, η Τουρκία θα αναγκαστεί να αφήσει τους πρόσφυγες από την Συρία που βρίσκονται στο έδαφός της να φύγουν προς την Ευρώπη, αν η Δύση δεν προσφέρει μεγαλύτερη βοήθεια στην χώρα και υποστήριξη στο σχέδιό της για δημιουργία ασφαλούς ζώνης εγκατάστασης των προσφύγων, δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Αν δεν μπορέσετε να αποδεχθείτε αυτό το σχέδιο, τότε θα ανοίξουμε τις πύλες. Θα τους αφήσουμε να πάνε όπου θέλουν», είπε ο Τούρκος πρόεδρος μιλώντας στο Reuters, επαναλαμβάνοντας τις απειλές του προς την Ευρώπη.

Exit mobile version