Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κούκλατζης – Μητρετώδης εξελίξεις: Στο αρχείο η υπόθεση των Ελλήνων στρατιωτικών (vid)
ΕΛΛΑΔΑ

Κούκλατζης – Μητρετώδης εξελίξεις: Στο αρχείο η υπόθεση των Ελλήνων στρατιωτικών (vid)

Κούκλατζης - Μητρετώδης εξελίξεις: Νέες εξελίξεις στην υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που συνελήφθησαν στον Έβρο και κρατήθηκαν για μεγάλο διάστημα στις τουρκικές φυλακές.

Κούκλατζης – Μητρετώδης εξελίξεις: Στο αρχείο μπαίνει η υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, Άγγελου Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη, οι οποίοι είχαν συλληφθεί από Τούρκους και κρατήθηκαν για μήνες στις φυλακές της Αδριανούπολης. Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η τηλεόραση του ΣΚΑΪ, η κατηγορία περί κατασκοπείας που τους βάρυνε τίθεται στο αρχείο και οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί θα δικαστούν μόνο για παράνομη είσοδο στη γειτονική χώρα. Στην έρευνα που διενήργησε ο γενικός εισαγγελέας της Αδριανούπολης σχετικά με την κατηγορία της «στρατιωτικής κατασκοπείας», αποφασίστηκε ότι δεν υπήρχε λόγος δίωξής τους, καθώς μετά την εξέταση του κινητού τηλεφώνου δεν εντοπίστηκε κάποιο στοιχείο που να στοιχειοθετεί κατηγορίες.

Έτσι το Ποινικό Δικαστήριο της πόλης θα εξετάσει μόνο την κατηγορία «εισόδου σε απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη» εναντίον των δύο στρατιωτικών, οι οποίοι κατά λάθος διέσχισαν τα ελληνοτουρκικά σύνορα. Στις 15 Αυγούστου 2018 αφέθηκαν τελικά ελεύθεροι οι δύο στρατιωτικοί και μάλιστα ο τότε ΥΠΕΞ Γιώργος Κατρούγκαλος ανέβασε στο twitter φωτογραφία των Άγγελου Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη, μετά την 5μηνη περιπέτειά τους στις φυλακές της Τουρκίας.

Κούκλατζης – Μητρετώδης: Η επιστροφή των στρατιωτικών

Κούκλατζης – Μητρετώδης: Μια υπόθεση, με πλούσιο παρασκήνιο

Η κράτησή τους, χωρίς μάλιστα να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, είχε προκαλέσει τριγμούς στις σχέσεις μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας, ενώ τα αιτήματα αποφυλάκισης που κατέθεταν απορρίπτονταν συνεχώς. Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί στις καταθέσεις τους από την πρώτη στιγμή ισχυρίζονταν πως μπήκαν στη γειτονική χώρα κατά λάθος, ακολουθώντας πατημασιές που είχαν εντοπίσει. Σε όλο το διάστημα της κράτησής τους ήταν σε εξέλιξη ένα πολύ σοβαρό διπλωματικό θρίλερ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις