Ολυμπιακός – Τότεναμ 2-2: Ισοπαλία σαν… νίκη (vid)

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ολυμπιακός – Τότεναμ 2-2: Ισοπαλία σαν… νίκη (vid)

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Λευτέρης Αμπατζής

Ολυμπιακός - Τότεναμ 2-2: Αν και έχανε 2-0 από την Τότεναμ στο μισάωρο ο Ολυμπιακός βρήκε τον τρόπο να πάρει την ισοπαλία με 2-2 στο πρώτο ματς των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ

18.09.2019 | 23:59

Ολυμπιακός – Τότεναμ 2-2: Απέναντι στις φιναλίστ του Τσάμπιονς Λιγκ ο Ολυμπιακός τα καταφέρνει περίφημα. Η ιστορία το επιβεβαίωσε για ακόμη μία φορά με το ισόπαλο 2-2 στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» απέναντι στην Τότεναμ. Οι «ερυθρόλευκοι» αν και βρέθηκαν να χάνουν 2-0 στο μισάωρο, διάστημα στο οποίο ήταν καλύτεροι από τα «σπιρούνια» και είχαν ευκαιρία για να ανοίξουν πρώτοι το σκορ, κατάφεραν να κάνουν την επιστροφή και τουλάχιστον να αποφύγουν την ήττα στο πρώτο ματς των ομίλων.

Ήταν μια παλικαρίσια εμφάνιση από την αρχή μέχρι το τέλος όπου αν μη τι άλλο οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς πήραν δίκαια τον πρώτο βαθμό. Το ξεκίνημα του αγώνα ήταν δύσκολο για τους φιλοξενούμενους, όπως συμβαίνει συνήθως στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Ο Ολυμπιακός μπήκε αποφασισμένος για να σκοράρει και αν ο Γκερέρο ήταν λίγο πιο ψύχραιμος και τυχερός, θα το είχε καταφέρει στο 18′ όταν από ωραία συνολική προσπάθεια έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Λορίς. Στην επαναφορά ο Γκιλιέρμε σούταρε ξανά αλλά αστόχησε από αρκετά καλή θέση.

Δύο τελικές, δύο γκολ

Το άσχημο για τους «ερυθρόλευκους» είναι ότι στα δύο πρώτα σουτ που έκανε η Τότεναμ, πέτυχε ισάριθμα γκολ. Το πρώτο προήλθε από πέναλτι που κέρδισε ο Κέιν από τον Μεριά. Ο αρχηγός της αγγλικής ομάδας ανέλαβε την εκτέλεση και πέτυχε το 0-1. Τέσσερα λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Λούκας Μόουρα που βγήκε στην κόντρα και με εξαιρετικό σουτ έξω από την περιοχή έγραψε το 0-2. Παρόλα αυτά ο Ολυμπιακός δεν πτοήθηκε και συνέχισε να κάνει το παιχνίδι του.

Στο 44′ ήρθε η δικαίωση για τον Μαρτίνς και τους παίκτες του, όταν από πάσα του Βαλμπουενά ο Ποντένσε με ωραίο σουτ στη γωνία μείωσε σε 2-1. Ιδανικό φινάλε για να επιστρέψει το ίδιο δυναμικά ο Ολυμπιακός στο δεύτερο ημίχρονο, όπου πέτυχε το 2-2 με πέναλτι του Βαλμπουενά στο 52ο λεπτό. Ο Γάλλος ήταν αυτός που το κέρδισε μάλιστα από τον Βερτόνγκεν. Από εκεί και πέρα στο υπόλοιπο διάστημα η σωστή αμυντική λειτουργία και ο Σα με δύο καλές επεμβάσεις κράτησαν το σκορ και τον βαθμό, ενώ προς το τέλος οι γηπεδούχοι προσπάθησαν και για τρίτο γκολ. Εν ολίγοις μια ακόμη καταπληκτική εμφάνιση στη φετινή σεζόν που δείχνει ότι ο Ολυμπιακός έχει ακόμη πολλά περιθώρια βελτίωσης και μπορεί να φτάσει μακριά στην Ευρώπη.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέντρο Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί, Σεμέδο, Μεριά, Τσιμίκας, Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκης, Ποντένσε, Βαλμπουενά (69’ Μπενζιά), Μασούρας (78’ Ραντζέλοβιτς), Γκερέρο (89’ Ελ Αραμπί).

ΤΟΤΕΝΑΜ (Μαουρίσιο Ποκετίνο): Γιορίς, Γουίνκς, Ντέιβις, Αλντερβάιρελντ, Βερντόνγκεν, Ντομπελέ (62’ Σισοκό), Έρικσεν, Σάντσες, Μόουρα (76’ Λαμέλα), Ντέλε Άλι (72’ Σον), Κέιν.

Μαρτίνς: «Είμαστε μεγάλη ομάδα»

Για τον Μαρτίνς ήταν άλλη μια σπουδαία βραδιά για τον Ολυμπιακό. Ο Πορτογάλος προπονητής δήλωσε αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα με την Τότεναμ: “Μπήκαμε πολύ δυνατά στο παιχνίδι, χάσαμε μια καλή ευκαιρία στην αρχή αλλά στη συνέχεια το αποτέλεσμα ήταν δίκαιο. Αντιδράσαμε πολύ καλά, καταφέραμε να μειώσουμε και στη συνέχεια παίξαμε με ψυχή και πάθος και ισοφαρίσαμε. Κάναμε μια πολύ καλή εμφάνιση τόσο με τη μπάλα όσο και χωρίς τη μπάλα, παίξαμε με πάθος, είχαμε ένα υπέροχο παιχνίδι. Το να χάνεις 2-0 από την Τότεναμ και να καταφέρνεις να ισοφαρίζεις είναι από μόνο του ένα κατόρθωμα που μπορούν να κάνουν μεγάλες ομάδες και ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα”.

Exit mobile version