Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Παναθηναϊκός: Μένει ο Δώνης μέχρι να… φύγει
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Παναθηναϊκός: Μένει ο Δώνης μέχρι να… φύγει

Παναθηναϊκός: Ο Γιάννης Αλαφούζος αποφάσισε να στηρίξει τον Γιώργο Δώνη μετά από εισήγηση του Νίκου Νταμπίζα αλλά και επειδή ο ίδιος λέει ότι τον εμπιστεύεται - Καθοριστικό το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό

Παναθηναϊκός: Τελικά, ο Γιώργος Δώνης συνεχίζει στον Παναθηναϊκό. Ή μένει μέχρι να… φύγει για να χρησιμοποιήσουμε μια κλασική έκφραση που ταιριάζει πάντοτε τους προπονητές. Αυτό αποφασίστηκε στη σύσκεψη που έγινε υπό την παρουσία του ίδιου, του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Γιάννη Αλαφούζου και του τεχνικού διευθυντή Νίκου Νταμπίζα. Κατ’ αρχάς η εισήγηση του Νταμπίζα ήταν να παραμείνει ο 51χρονος προπονητής και όπως φάνηκε ούτε ο Αλαφούζος είχε διάθεση για αλλαγή στην παρούσα φάση.

Ο Δώνης θέλησε να γίνει αυτή η συνάντηση για να αποδειχτεί ότι μπορεί να συνεχιστεί η συνεργασία. Πήρε επί της ουσίας ψήφο εμπιστοσύνης, αλλά είναι άγνωστο για πόσο διάστημα. Με δεδομένο μάλιστα ότι έρχεται το ντέρμπι με τον φορμαρισμένο Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο για το μέλλον. Για παράδειγμα: Πώς θα αντιμετωπιστεί μια ήττα από τον «αιώνιο» αντίπαλο; Ο Αλαφούζος είπε ότι περιμένει άμεση βελτίωση από το κυριακάτικο ντέρμπι αλλά ποιος μπορεί να εγγυηθεί κάτι τέτοιο;

Ποιος φταίει;

Στο ερώτημα «ποιος φταίει;» για την εικόνα της ομάδας απάντηση δεν δόθηκε. Ούτε είναι φυσικά λύση να κατηγορηθούν για όλα μόνο οι ποδοσφαιριστές. Οι επόμενες μέρες και η διαχείριση θα παίξουν καθοριστικό ρόλο, ωστόσο ο αγώνας με τον Ολυμπιακό δείχνει να είναι οριακός. Με καλό αποτέλεσμα λύνονται τα προβλήματα, τουλάχιστον για κάποιο διάστημα, αλλά σε πιθανή ήττα η γκρίνια και η εσωστρέφεια συνεχίζονται. Και κάποιος θα πρέπει να πάρει την ευθύνη.

Ο Δώνης έλεγε μέχρι την Κυριακή το βράδυ, μετά τη βαριά ήττα με 4-0 από τον Άρη, ότι δεν μπορεί να εξηγήσει την κακή εικόνα της ομάδας. Αν δεν μπορεί ο ίδιος, τότε ποιος θα το κάνει; Ποιος είναι αυτός που μπορεί να γνωρίζει πέρα από τον προπονητή; Επειδή είμαστε στην Ελλάδα στην ίδια θέση θα ξαναβρεθεί σύντομα, αν ο Παναθηναϊκός δεν έχει μια σειρά καλών αποτελεσμάτων από εδώ και στο εξής. Τη δεύτερη φορά είναι πολύ πιθανό να μην πάρει ψήφο εμπιστοσύνης. Οπότε μένει μέχρι να… φύγει. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Πάντως η στήριξη ήρθε και μέσω ανακοίνωσης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός:

“Στη σημερινή συνάντηση που είχαν ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, Γιάννης Αλαφούζος με τον τεχνικό διευθυντή μας, Νίκο Νταμπίζα και τον προπονητή μας Γιώργο Δώνη κρίθηκε ότι η μέχρι στιγμής αγωνιστική παρουσία και τα αποτελέσματα της ομάδας αναμφισβήτητα προβληματίζουν όλους στον Παναθηναϊκό. Υπάρχει πλήρης συνειδητοποίηση της κατάστασης και κρίνεται επιβεβλημένη από όλους τους φορείς του Παναθηναϊκού (διοίκηση, τεχνική ηγεσία, κόσμος) η άμεση βελτίωση.

Παράλληλα, η διοίκηση στηρίζει το πλάνο που εκπονήθηκε πριν την έναρξη της περσινής σεζόν και περιβάλλει με εμπιστοσύνη τον τεχνικό διευθυντή και τον προπονητή της ομάδας. Είναι πια άμεση ανάγκη και οι ποδοσφαιριστές μας, συνειδητοποιώντας τη σοβαρότητα της κατάστασης, να παρουσιάσουν τις πραγματικές ικανότητες τους. Πλέον η προσοχή όλων επικεντρώνεται απόλυτα στον προσεχή αγώνα με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, απ’ όπου και περιμένουμε να δούμε την αλλαγή στην εικόνα του Παναθηναϊκού”.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις