Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ζάκυνθος φωτιά: Νύχτα “κόλαση” στο νησί – Κάηκαν σπίτια, ενισχύονται οι δυνάμεις
ΕΛΛΑΔΑ

Ζάκυνθος φωτιά: Νύχτα “κόλαση” στο νησί – Κάηκαν σπίτια, ενισχύονται οι δυνάμεις

Ζάκυνθος φωτιά: Οι αρχές άμεσα προχώρησαν στην εκκένωση των δύο χωριών, κατά την οποία χρησιμοποιήθηκαν λεωφορεία του δήμου και των ΚΤΕΛ Ζακύνθου.

Ζάκυνθος φωτιά: Ανεξέλεγκτη μαίνεται η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 11 το πρωί της Κυριακής σε δύσβατη περιοχή στο χωριό Αγαλάς Ζακύνθου. Η φωτιά εξαπλώθηκε προς το χωριό Κερί, το οποίο έχει εκκενωθεί ενώ η πυροσβεστική έχει ζητήσει από τους κατοίκους του χωριού Αγαλάς να βρίσκονται σε ετοιμότητα, σε περίπτωση που χρειαστεί να απομακρυνθούν κι αυτοί με λεωφορεία του ΚΤΕΛ Ζακύνθου. Σαν τόπος συγκέντρωσης των κατοίκων έχει οριστεί η λίμνη Κεριού. Τα ενεργά μέτωπα αυτή τη στιγμή είναι τρία. Στην περιοχή βρίσκονται 171 πυροσβέστες, 52 οχήματα, 2 μηχανοκίνητες και 9 πεζοπόρες ομάδες, ενώ συνδράμουν και 13 υδροφόρες και 5 μηχανήματα έργου της περιφέρειας και του ΟΤΑ.

Στην περιοχή έφτασε το απόγευμα ο ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς για να συντονίσει επί τόπου τις απαιτούμενες επιχειρήσεις.  Ιδιαίτερες δυσκολίες αντιμετώπιζαν νωρίτερα τα εναέρια μέσα κατάσβεσης, τα οποία δεν μπορούσαν να πλησιάσουν στα μέτωπα λόγω των ισχυρών ανέμων. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν καεί ήδη δύο σπίτια και η σκεπή ενός ξενοδοχείου.

Ζάκυνθος φωτιά: Κάηκε και δεύτερο σπίτι στο Κερί

Στις φλόγες παραδόθηκε και δεύτερο σπίτι στο Κερί, λίγο πριν τη δύση του Ηλίου. Νωρίτερα, σύμφωνα με το ErmisNews, παρά τις τεράστιες και ηρωικές προσπάθειες των Πυροσβεστών αλλά και εθελοντών, έγινε γνωστή η πληροφορία ότι κάηκε κατοικία στην θέση Απελάτη στο Κερί Ζακύνθου. Το σπίτι ήταν κατοικήσιμο και βρισκόταν σε κοντινή απόσταση από το ξενοδοχείο που πριν λίγη ώρα είχε εκκενωθεί, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες οι ένοικοι του είχαν απομακρυνθεί έγκαιρα.

Το μεσημέρι είχαν εκκενωθεί σπίτια και ξενοδοχείο στο Κερί, όταν με εντολή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και των υπευθύνων Πολιτικής Προστασίας, τρία λεωφορεία ΚΤΕΛ Ζακύνθου παρέλαβαν 120 άτομα περίπου, που διέμεναν στο ξενοδοχείο, και τα μεταφέρουν σε άλλο ξενοδοχείο της επιχείρησης στην περιοχή του Καλαμακίου.

Ο δήμαρχος του νησιού Νικήτας Αρετάκης υποστήριξε πως το μέτωπο έχει έκταση άνω των 10 χιλιομέτρων κι ότι υπάρχει κίνδυνος περικύκλωσης του χωριού Κερί λόγω της κατεύθυνσης που έχουν πάρει οι φλόγες. Προσέθεσε πάντως ότι υπό τις παρούσες συνθήκες δεν απειλούνται άμεσα άλλοι οικισμοί.

Ζάκυνθος φωτιά: Η φωτιά αναζωπυρώθηκε σε διάλειμμα των εναέριων μέσων

Ζάκυνθος φωτιά: Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Απαγόρευση κίνησης οχημάτων με κατεύθυνση την περιοχή Κερί, στην διασταύρωση Λιθακιάς της Επ. Ζακύνθου -Κερίου.

Απαγόρευση κίνησης οχημάτων με κατεύθυνση την περιοχή του Αργαλά, στην διασταύρωση της Ε.Ο Ζακύνθου Κοιλωμένου.

Απαγόρευση κίνησης οχημάτων προς την λίμνη Κερίου.

Οι οδηγοί παρακαλούνται να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις τους προς τις παραπάνω περιοχές για να διευκολύνεται η κίνηση των οχημάτων άμεσου ανάγκης.

Ζάκυνθος φωτιά: Βίντεο
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις