Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Κηδεία Σπυριδάκη: Σήμερα το τελευταίο αντίο – Σεβασμό ζητά η οικογένεια
ΕΛΛΑΔΑ

Κηδεία Σπυριδάκη: Σήμερα το τελευταίο αντίο – Σεβασμό ζητά η οικογένεια

Κηδεία Σπυριδάκη: Το πρωί της Δευτέρας θα ψαλεί η νεκρώσιμος ακολουθία για τον Τάκη Σπυριδάκη, ο οποίος έφυγε το Σάββατο από τη ζωή, σε ηλικία 61 ετών, μετά από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο.

Κηδεία Σπυριδάκη: Μεγάλη θλίψη προκάλεσε στο πανελλήνιο η είδηση ότι ο αγαπητός ηθοποιός, Τάκης Σπυριδάκης έχασε τη μάχη που έδινε με τον καρκίνο τα τελευταία χρόνια. Η κηδεία του ηθοποιού θα τελεστεί σήμερα Δευτέρα (16/09) το πρωί, με την οικογένεια να ζητά από τον κόσμο, με νέα ανακοίνωσή της, να σεβαστεί την ιδιωτικότητα της κηδείας και να αφήσει τους ανθρώπους μόνους να θρηνήσουν για τον χαμό του Τάκη Σπυριδάκη, λέγοντάς του το τελευταίο «αντίο».

«Σας ευχαριστούμε όλους για τα συλλυπητήρια. Δυστυχώς τα μέσα προχώρησαν και σε δημοσίευση των πληροφοριών για τον τόπο της κηδείας του πατέρα μας παραβιάζοντας την επιθυμία μας να παραμείνουν σε στενό οικογενειακό κύκλο. Η οικογένεια σας παρακαλεί να σεβαστείτε την κατάσταση, την θλίψη και το πένθος μας και να παρευρεθούν μόνο τα άτομα που επιθυμούμε», αναφέρει η ανακοίνωση.

Ο Σπυριδάκης έδινε μάχη με τον καρκίνο και είχε μάλιστα αναφερθεί στην ασθένειά του, σε τηλεοπτική εκπομπή. Στην καριέρα του είχε πρωταγωνιστήσει σε αρκετές πετυχημένες ταινίες, αλλά και σειρές, ενώ είχε γίνει και… σλόγκαν στην περίφημη διαφήμιση με τον Πίου και την ατάκα «Αγαπούλα, πούλα»…

Τάκης Σπυριδάκης: Έφτασα πολλές φορές στη ζωή μου σε χάλι

Στο παρελθόν είχε περάσει αρκετά δύσκολα οικονομικά, σε σημείο που μπορεί να μην είχε χρήματα για να αγοράσει τσιγάρα ή εισιτήρια. Όπως είχε πει σε συνέντευξη του, «έφτασα πολλές φορές στη ζωή μου σε τέτοιο χάλι. Μπορεί να έφταιγα κι εγώ. Ζούσα μόνο με την τρέλα μου. Έκανα μια ταινία το 1994 και μετά παραλίγο να πάω φυλακή. Έβγαλα κάτι λίγα με τη “Λούφα” και την “Πρωινή Περίπολο”, είχα παίξει και στο θέατρο με τη Βαγενά, μεταξύ άλλων, τα χρήματα δεν έφταναν όμως. Γενικά όμως στη ζωή μου η έννοια “φράγκα” ποτέ δεν έπαιξε μεγάλο ρόλο. Πάντα ήμουν σε μια κατάσταση που μόνο τα κλειδιά μου είχα στην τσέπη».

Δεν το έβαζε, όμως, κάτω κι έκανε διάφορες δουλειές για να βγάλει τα προς το ζην. Για παράδειγμα, εργαζόταν πολλά χρόνια ως μπάρμαν. «Όποτε κώλωνε η τσέπη μου, όποτε έπρεπε να διατηρήσω την αξιοπρέπειά μου ως άνθρωπος, έκανα διάφορες δουλειές. Από μπάρμαν μέχρι οικοδομή». «Με το αλκοόλ τα πήγαινα πολύ καλά. Όποτε έβλεπα ότι πάει να με πάρει από κάτω, τα έφερνα έτσι που αντιστρεφόταν. Το είχα υπό έλεγχο», είχε πει.

Τάκης Σπυριδάκης: Στον Alpha μίλησαν ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης, ο Στέλιος Μάινας και ο Γιάννης Στάνκογλου

Αλέξανδρος Μπουρδούμης: Ένας πολύ γλυκός άνθρωπος. Ένας ιδιαίτερος καλλιτέχνης, σκηνοθέτης. Και νομίζω ότι ένα εμβληματικό μέλος της “Γλυκιάς Συμμορίας” έφυγε, αλλά αυτή η “Γλυκιά συμμορία” είναι που θα μας συντροφεύει και ελπίζω κι εμείς οι νεότεροι να φανούμε αντάξιοι και να μπούμε στο ίδιο κλαμπ.

Στέλιος Μάινας: Ο Τάκης το έσκασε. Ξέραμε ότι ήταν καιρό άρρωστος, αλλά ελπίζαμε για τα καλύτερα, όπως πάντα ελπίζουμε. Το να φεύγουν καλλιτέχνες αυτού του βεληνεκούς και αυτής της δημοφιλίας με την έννοια και του περιεχόμενου, όπως είναι ο Τάκης ο Σπυριδάκης, δεν είναι μόνο λυπηρό, είναι τραγικό.

Γιάννης Στάνκογλου: Είχε ένα ήθος εξαιρετικό, ένας εξαιρετικός συνάδελφος που βοηθούσε πάρα πολύ τους νέους ανθρώπους. Είμαι μεγάλη λύπη ο χαμός του.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις