Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Απάτη με φοιτητικά πακέτα: Εξιχνιάστηκε διαδικτυακή απάτη με sim
ΕΛΛΑΔΑ

Απάτη με φοιτητικά πακέτα: Εξιχνιάστηκε διαδικτυακή απάτη με sim

Απάτη με φοιτητικά πακέτα: Διερευνήθηκαν τρεις υποθέσεις απάτης, μέσω διαδικτύου, από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για τις οποίες σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος του δράστη.

Απάτη με φοιτητικά πακέτα: Πολλοί νέοι φοιτητές των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, έχουν πέσει θύματα 24χρονου ο οποίος μέσω διαδικτυακών αγγελιών “πουλούσε” σε δελεαστικές τιμές δήθεν προνομιακά πακέτα σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας (κάρτες SIM).

Του Πέτρου Καρσιώτη

Όμως, ενώ οι φοιτητές, σύμφωνα με τις οδηγίες του, κατέθεταν τα χρήματα σε τραπεζικό λογαριασμό περίμεναν μάταια στο… ακουστικό τους τα δήθεν φθηνά πακέτα που διέθετε ο εμπλεκόμενος. Μέχρι στιγμής και μετά από καταγγελία που έγινε στη Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Αστυνομίας,  έχουν εξιχνιαστεί τρεις περιπτώσεις απάτης, ενώ η έρευνα συνεχίζεται καθώς υπάρχουν ενδείξεις ότι πολλοί περισσότεροι φοιτητές έχουν πέσει θύματα και, αγνοώντας την πραγματικότητα, περιμένουν ακόμη τις φθηνές κάρτες SIM.

Όπως ανακοίνωσε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για τις τρεις υποθέσεις απάτης μέσω διαδικτύου, σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος ημεδαπού. Η διερεύνηση της υπόθεσης, αναφέρει ακόμη η Δίωξη,  ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία πολίτη, σύμφωνα με την οποία άγνωστος χρήστης του διαδικτύου, είχε αναρτήσει, σε πλατφόρμα αγοραπωλησιών, σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, αγγελία πώλησης προνομιακών – φοιτητικών πακέτων σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας (κάρτες sim), οι οποίες προσφέρονταν έναντι συμφέρουσας και δελεαστικής τιμής.

Κατέθεσαν τα χρήματα σε τραπεζικό λογαριασμό

Κατόπιν τηλεφωνικής και διαδικτυακής επικοινωνίας με το φερόμενο πωλητή, συμφώνησαν να προβούν σε αγοραπωλησία, καταθέτοντας αντίστοιχα το χρηματικό ποσό, που συμφωνήθηκε για την αγορά τους, σε λογαριασμό ελληνικού τραπεζικού ιδρύματος, που του υποδείχθηκε. Ωστόσο, ουδέποτε παρέλαβε τα προς πώληση προϊόντα.

Προκαταρκτική από την Εισαγγελία

Τα καταγγελλόμενα, προσθέτει η Δίωξη, τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. Από την  ψηφιακή – διαδικτυακή έρευνα των στοιχείων και των λοιπών δεδομένων, που προέκυψαν, αλλά και από περαιτέρω αστυνομική προανάκριση, προέκυψε η εμπλοκή του ημεδαπού στη συγκεκριμένη υπόθεση, καθώς και σε ακόμη δύο περιπτώσεις απάτης, με παρόμοια μέθοδο και τρόπο δράσης.

Η έρευνα συνεχίζεται

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελία ενώ, καταλήγει η ανακοίνωση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εξετάζεται η συμμετοχή του ημεδαπού και σε άλλες ομοειδείς – συναφείς πράξεις.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις