Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Super League: Επιστροφή στην κανονικότητα η ΑΕΚ 2-0 την Λαμία (vid)
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Super League: Επιστροφή στην κανονικότητα η ΑΕΚ 2-0 την Λαμία (vid)

Super League: Χωρίς να ζοριστεί η ΑΕΚ νίκησε 2-0 την Λαμία με πρωταγωνιστή τον Λιβάγια - Γλίτωσε την κόκκινη κάρτα ο Βράνιες - Πρώτη νίκη για τον Πανιώνιο στο πρωτάθλημα 1-0 την ΑΕΛ - Τρία στα τρία η Ξάνθη 2-1 τον Αστέρα

Super League: Για την ΑΕΚ η νίκη με 2-0 κόντρα στη Λαμία στο ΟΑΚΑ για την 3η αγωνιστική της Super League δεν ήταν τίποτα το ιδιαίτερο. Ήταν όμως η επιστροφή στην κανονικότητα μετά την αποχώρηση του Μιγκέλ Καρντόσο και την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Νίκο Κωστένογλου. Ειδικά η εμφάνιση με την ομάδα από τη Φθιώτιδα ήταν επαγγελματική. Μια απλή, καλή εμφάνιση που χάρισε στον «δικέφαλο» τους τρεις βαθμούς.

Βέβαια, χρειάστηκε και η… συνδρομή του διαιτητή Μανούχου, ο οποίος στο 0-0 δεν έδειξε την κόκκινη κάρτα στον Βράνιες (τον τιμώρησε με κίτρινη), για χτύπημα εκτός φάσης στον Ρόμανιτς. Το 1-0 έγινε στο 37′ με τον Λιβάγια να «χορεύει» τον Σάλιακα και να γυρίζει την μπάλα προς τον Γιακουμάκη. Ο Πλιάτσικας έβαλε το πόδι του για να κόψει αλλά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Αυτογκόλ με τον Βελλίδη να μην μπορεί να αντιδράσει. Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου πάλι ο Κροάτης επιθετικός εκτέλεσε φάουλ και έχρισε σκόρερ τον Βράνιες που έκανε με προβολή το 2-0.

ΑΕΚ (Κωστένογλου): Μπάρκας, Μπακάκης, Βράνιες, Οικονόμου, Λόπες, Κρίστιτσιτς (76′ Γαλανόπουλος), Σιμόες, Ζεράλντες (71′ Βέρντε), Αλμπάνης (64′ Κλωναρίδης), Λιβάγια, Γιακουμάκης.

Λαμία (Αντωνίου): Βελλίδης, Αντέτζο, Σκόνδρας, Βύντρα, Βάντερσον, Πλιάτσικας, Μπεχαράνο (36′ Βασιλόγιαννης), Σάλιακας, Δημούτσος (85′ Δημούτσος), Ρόμανιτς (65′ Τουράμ), Καραμάνος.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – ΑΕΛ 1-0

Στη Νέα Σμύρνη ο Πανιώνιος βρήκε τον τρόπο να φτάσει στην πρώτη του νίκη με σκόρερ τον Νόβιτσα Μαξίμοβιτς. Ο Σέρβος μέσος πέτυχε ένα υπέροχο γκολ που έκρινε το ματς στο 55′ και δικαίως ήταν ο MVP της αναμέτρησης. Έτσι, οι γηπεδούχοι από το -6 με το οποίο είχαν τελειώσει την περσινή σεζόν, βρέθηκαν στο -3. Έχουν πολύ δρόμο ακόμη για να καταφέρουν να σωθούν και να αγωνιστούν ξανά του χρόνου στην Super League.

Πανιώνιος (Παπαβασιλείου): Κότνικ, Ρέντζας, Ευαγγέλου, Σταυρόπουλος, Σαραμαντάς, Κόρμπος, Μαξίμοβιτς (90′ +3′ Παπαγεωργίου), Καμαρά (75′ Παπανικολάου), Αρτσε (82′ Οικονομίδης), Τσιλούλης, Αραμπούλι.

ΑΕΛ (Γρηγορίου): Κρίστινσον, Μπράλιτς, Μόρας, (68′ Νούνιτς) Μιχαήλ, Καρανίκας, Ζίβκοβιτς, Φατιόν (68′ Μιλοσάβλιεβιτς), Κάτσε, Μπούστος (75′ Φιλίποβιτς) Ουάρντα, Ντάουντα.

ΞΑΝΘΗ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡ. 2-1

Τρίτη νίκη σε ισάριθμα ματς για την Ξάνθη που επιβλήθηκε 2-1 του Αστέρα Τρίπολης στα Πηγάδια, με τον Τζουρίτσκοβιτς να ανοίγει το σκορ με υπέροχη κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Στάρτζεον, που ήταν ο κορυφαίος του αγώνα. Εκτός από την ασίστ ήταν αυτός που πέτυχε και το 2-0 στο 54′ με κοντινό σουτ ύστερα από αδράνεια της αντίπαλης άμυνας, ενώ ο Μαρκ Φερνάντεθ μείωσε σε 2-1 αμέσως μετά και ο Μπαράλες έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 94′ για να ισοφαρίσει όταν ο Σάο Μπέντο έκανε την απόκρουση του αγώνα.

ΞΑΝΘΗ: Σάο Μπέντο, Ντίρεσταμ, Λισγάρας, Καρασαλίδης, Σόσα, Τέρκι, Κοβάτσεβιτς,  Μπαριέντος (73′ Φοσέ), Τεσέιρα, Τζουρίτσκοβιτς (65′ Ντε Αμορίμ), Στάρτζεον (81′ Καμαρά).

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ:  Παπαδόπουλος, Αντζουλάς (46′ Κώτσιρας), Πασαλίδης, Βαλιέντε, Μαρτίνεθ, Καπίγια, Μουνάφο (85′ Ιγκλέσιας), Μαρκ Φερνάντεθ, Λουίς Φερνάντεθ, Ριέρα (73′ Χαουρέγκι), Μπαράλες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις