Ολυμπιακός: Τι σημαίνει Ολυμπιακός Β’ – αναπτυξιακή ομάδα;

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ολυμπιακός: Τι σημαίνει Ολυμπιακός Β’ – αναπτυξιακή ομάδα;

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Λευτέρης Αμπατζής

Ολυμπιακός: Τον διακριτικό τίτλο και το logo της ομάδας που θα αγωνιστεί στο πρωτάθλημα μπάσκετ της Α2 γνωστοποίησε στην ΕΟΚ η ΚΑΕ Ολυμπιακός

16.09.2019 | 19:50

Ολυμπιακός: Χωρίς τον Ολυμπιακό θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο το πρωτάθλημα της Μπάσκετ Λιγκ, ενώ ήδη οι «ερυθρόλευκοι» ετοιμάζονται για την Α2. Μην περιμένετε βέβαια να δείτε τον Βασίλη Σπανούλη και τον Γιώργο Πρίντεζη να αντιμετωπίζουν τον Τρίτωνα, τον Χαρίλαο Τρικούπη και την Δάφνη Δαφνίου. Λίγο πριν ξεκινήσει η νέα αγωνιστική περίοδος, υπήρξε ενημέρωση από την πειραϊκή ΚΑΕ προς την ΕΟΚ για τον διακριτικό τίτλο που θα χρησιμοποιεί ο σύλλογος στις εντός έδρας υποχρεώσεις του. Και το όνομα αυτού “Ολυμπιακός Β’ – Αναπτυξιακή Ομάδα” ή στα αγγλικά “Olympiacos B’ – Development Team”.

Μαζί με την ενημέρωση και τη σχετική ανακοίνωση προς τον Τύπο η ΚΑΕ Ολυμπιακός παρουσίασε και το νέο logo της ομάδας που θα πάρει μέρος στην Α2 και στο Κύπελλο Ελλάδας. Ο Ολυμπιακός θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα με την τιμωρία του -6 από την περσινή σεζόν, επειδή δεν κατέβηκε στον αγώνα των playoffs με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ. Η πρώτη ομάδα είναι ξεκάθαρο ότι θα αγωνίζεται μόνο στην Ευρωλίγκα.

Παίκτες και προπονητές

Το προπονητικό επιτελείο της αναπτυξιακής ομάδας αποτελούν οι Δημήτρη Τσαλδάρης, Νίκος Μπάρλος και Αντώνης Κουρμούλης, ενώ οι παίκτες θα προέρχονται από το εφηβικό τμήμα, όπως για παράδειγμα ο Αλεξέι Ποκουσέφσκι (φωτό πάνω), μαζί με κάποιους μεγαλύτερης ηλικίας όπως οι Βαγγέλης Τζόλος, Ανδρέας Πετρόπουλος, Πέτρος Νοέας, Βασίλης Χρηστίδης. Σε αυτούς έχει ήδη προστεθεί ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης που αποκτήθηκε το καλοκαίρι από τον Μαντουλίδη και ο Νίκος Αρσενόπουλος που επέστρεψε από το Ψυχικό. Ως έδρα θα χρησιμοποιείται το βοηθητικό γήπεδο του ΣΕΦ, στο οποίο θα διεξαχθεί και ο πρώτος εντός έδρας αγώνας με τον Τρίτωνα στις 5 Οκτωβρίου.

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Ολυμπιακός:

“Η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ενημέρωσε την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης ότι ο διακριτικός τίτλος που θα χρησιμοποιεί η ομάδα που θα συμμετέχει στο Πρωτάθλημα της Α2, το Κύπελλο Ελλάδος και κάθε διοργάνωση της Ε.Ο.Κ., θα είναι: “OLYMPIACOS B’ – DEVELOPMENT TEAM” και στα Ελληνικά: “OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β’ – ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΟΜΑΔΑ”.

Επιπλέον ζητήσαμε από την ΕΟΚ να προχωρήσει στις σχετικές ενέργειες και την χρήση του παραπάνω διακριτικού τίτλου και σήματος σε όλα τα σχετικά έγγραφα, ανακοινώσεις, δελτία Τύπου κλπ. καθώς και για την σχετική ενημέρωση των υπόλοιπων ομάδων και των σχετικών φορέων που έχουν συμμετοχή στην οργάνωση του Πρωταθλήματος”.

Exit mobile version