Συνέντευξη Τύπου Τσίπρα: ΔΕΘ 2019 – Το σαρδάμ για τις εκλογές

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνέντευξη Τύπου Τσίπρα: ΔΕΘ 2019 – Το σαρδάμ για τις εκλογές

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Συνέντευξη Τύπου Τσίπρα: Παρενέβη ο Αλέξης Χαρίτσης που συντονίζει τη συνέντευξη Τύπου.

15.09.2019 | 13:55

Συνέντευξη Τύπου Τσίπρα: Ένα… αμήχανο «σαρδάμ» έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη συνέντευξη τύπου που δίνει στο πλαίσιο της ΔΕΘ. Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν θα ζητήσει εκλογές πριν το τέλος της τετραετίας, ο Αλέξης Τσίπρας είπε ανάμεσα σε άλλα: «Οι όροι και οι προϋποθέσεις για το πότε θα διεξαχθούν οι επόμενες εκλογές θα διαμορφωθούν από το πολιτικό σκηνικό και τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης. Δεν είναι κάτι που μπορούμε να συζητήσουμε τώρα εάν οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της δεκαετίας ή όχι». Παρενέβη λοιπόν ο Αλέκος Χαρίτσης που συντονίζει τη συνέντευξη τύπου για να διευκρινίσει: «Τετραετίας πρόεδρε». «Μα τετραετίας δεν είπα;» απάντησε ο κ. Τσίπρας.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει στόχο να ασκήσει μία εποικοδομητική και μαχητική αντιπολίτευση, δε θα ακούσετε από εμένα ψέματα και καταστροφολογία» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας απαντώντας σε ερώτηση για το στυλ της αντιπολίτευσης που θα ακολουθήσει. Σχετικά με το Μετρό της Θεσσαλονίκης και το αν θα πει ονόματα για τον νέο εθνικό εργολάβο σημείωσε ότι η εταιρεία που είχε το έργο είχε χαρακτηριστεί έτσι από τις προηγούμενες κυβερνήσεις με άλλη ιδιοκτησία. «Που είχε εμπλοκή και στα ΜΜΕ, με την εφημερίδα μάλιστα να είναι φιλική στον ΣΥΡΙΖΑ» προσέθεσε.

Το φορτισμένο «σαρδάμ»

Συνέντευξη Τύπου Τσίπρα: Η Novartis

Σε ερώτηση για την πράσινη ενέργεια και την προστασία του περιβάλλοντος ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για δήθεν οικολόγους που απλά πίνουν καφέ χωρίς καλαμάκι. Στο πλαίσιο αυτό, μίλησε για καθυστέρηση των προηγούμενων κυβερνήσεων να στρέψουν τη ΔΕΗ στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Για τους υδρογονάνθρακες δήλωσε ότι έπρεπε να γίνουν οι έρευνες, αλλά διαχώρισε την απόφαση για την αξιοποίησή τους.

Η επόμενη ερώτηση ήταν για τη Novartis και το αν θα ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τη συγκρότηση εξεταστική επιτροπής. «Φωνάζει ο κλέφτης αλλά δε θα φοβηθεί ο νοικοκύρης. Η υπόθεση της Novartis είναι διεθνές σκάνδαλο με συγκεκριμένες προεκτάσεις στην Ελλάδα. Υπάρχει εισαγγελικό πόρισμα και όχι σκευωρία. Υπάρχει και έρευνα του FBI. Να μιλήσουμε και για τα εσωτερικά έγγραφα της εταιρείας που μιλούσαν για εσωτερική ενημέρωση από τις τότε κυβερνήσεις. «Για άλλη μια φορά προκαλώ τον κ. Μητσοτάκη να κάνει εξεταστική, προανακριτική, ειδικά δικαστήρια, ότι του ταιριάζει για να μάθει ο ελληνικός λαός και το σκάνδαλο και τη σκευωρία».

Συνέντευξη Τύπου Τσίπρα: LIVE

Exit mobile version