Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Συνέντευξη Τύπου Τσίπρα: ΔΕΘ 2019 – Live
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνέντευξη Τύπου Τσίπρα: ΔΕΘ 2019 – Live

Συνέντευξη Τύπου Τσίπρα: Με τη συνέντευξη Τύπου που θα δώσει το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ολοκληρώνει την τριήμερη επίσκεψη του στη Θεσσαλονίκη για την 84η ΔΕΘ.

Συνέντευξη Τύπου Τσίπρα: Συνέντευξη Τύπου παραχωρεί αυτή την ώρα ο Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της 84ης ΔΕΘ. Με τη συνέντευξη Τύπου, στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης», ολοκληρώνεται η τριήμερη επίσκεψη του κ. Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη, για τη ΔΕΘ. Το βράδυ του Σαββάτου, μιλώντας από το βήμα της ΔΕΘ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε σφοδρά πυρά κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη, υπερασπίστηκε το έργο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ενώ έκανε λόγο για λάθη και αδυναμίες. Ο πρώην πρωθυπουργός κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να παρουσιάσει ως δική της την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ενώ την λοιδορούσε, όπως είπε, ενώ έκανε αυτοκριτική, γιατί, όπως είπε, «κάποιες φορές, υπό την πίεση των θεσμών και των ευρωπαϊκών συσχετισμών και λόγω της εύθραυστης κατάστασης των διαπραγματεύσεων και των συζητήσεων, επιδείξαμε μια ατολμία να δράσουμε πιο γρήγορα και πιο αποφασιστικά για την λήψη μέτρων ελάφρυνσης».

Ένα δεύτερο στοιχείο αυτοκριτικής αφορά την αποφασιστικότητά μας να αντιμετωπίσουμε ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία του κράτους, είπε και προσέθεσε ότι στο σύνολο της η κυβέρνηση δεν επέδειξε την τόλμη που χρειαζόταν για να σπάσει τα παράκεντρα εξουσίας σε όλους τους αρμούς της κρατικής λειτουργίας. Από τα Υπουργεία, και τις τράπεζες ως τις ελεγκτικές αρχές και τη δικαιοσύνη.

Συνέντευξη Τύπου Τσίπρα: Δείτε LIVE από το Βελλίδειο

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις