Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Μακρόν – Μπολσονάρου: Η κόρη της Μπριζίτ, βγήκε δημόσια να στηρίξει τη μητέρα της (vid)
ΚΟΣΜΟΣ

Μακρόν – Μπολσονάρου: Η κόρη της Μπριζίτ, βγήκε δημόσια να στηρίξει τη μητέρα της (vid)

Μακρόν - Μπολσονάρου: Μια εκ βαθέων συνέντευξη παραχώρησε την Πέμπτη το βράδυ η μικρότερη κόρη της Μπριζίτ Μακρόν, Τιφέν Οζιέρ,

Μακρόν – Μπολσονάρου: Τη δική της απάντηση στις σεξιστικές επιθέσεις που δέχτηκε η μητέρα της, Μπριζίτ Μακρόν, δίνει με δηλώσεις της στη γαλλική τηλεόραση η κόρη της, Τιφέν Οζιέρ. «Όταν προσβάλεις τη μητέρα μου δημόσια, αυτό με εξοργίζει. Μένω έκπληκτη που πολιτικοί εξαπολύουν προσβολές εναντίον γυναικών εν έτη 2019» δήλωσε η κόρη της Μπριζίτ Μακρόν στο γαλλικό κανάλι. «Το να υπερασπιστώ τη μητέρα μου, είναι σαν να υπερασπίζομαι όλες τις γυναίκες θύματα βίας» συνέχιζε η 35χρονη δικηγόρος.

Η Τιφέν εξηγεί πως ένιωσε ακόμη πιο έντονη την ανάγκη να υπερασπιστεί δημόσια την Μπριζίτ Μακρόν, όταν τα δύο της παιδιά αισθάνθηκαν άβολα από τη δημοσιότητα που έπαιρνε το θέμα για τη γιαγιά τους. Ο ένας μου είπε πως «δεν αισθάνεται καλά» με την όλη κατάσταση και ο άλλος πως ήθελε να «δώσει μια κλωτσιά» στον Μπολσονάρου.

Το κίνημα της κόρης της Μπριζίτ Μακρόν στο twitter

Πριν από μερικές ημέρες, η Τιφέν ξεκίνησε μια καμπάνια στο twitter με το hashtag «Έλεγξε τον μισογυνισμό σου» προκειμένου να καταγγείλει την ευκολία με την οποία εξαπολύονται επιθέσεις όπως εκείνη που δέχτηκε η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας, Μπριζίτ Μακρόν, από τον πρόεδρο της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου. Πιο συγκεκριμένα στις 5 Σεπτεμβρίου και μετά το σεξιστικό μήνυμα στο οποίο αντέδρασε ο ίδιος ο Βραζιλιάνος πρόεδρος στο Facebook, ο υπουργός Οικονομικών της Βραζιλίας αποκάλεσε την Μπριζίτ Μακρόν «άσχημη».

Η 35χρονη κόρη της Μπριζίτ Μακρόν επανήλθε στο θέμα, με δηλώσεις της στην εκπομπή του γαλλικού τηλεοπτικού σταθμού C8. «Έλεγξε τον μισογυνισμό σου, για μένα είναι μια έκκληση ενάντια στις προσβολές. Πιστεύω πως υπάρχουν πολλοί άνθρωποι όπως εγώ, που είναι ενάντια στην κανονικοποίηση τέτοιων μισογύνικων απόψεων, αυτού του σεξισμού. Πρέπει να το πούμε πως αυτό είναι ένα είδος ψυχολογικής βίας» σημειώνει η Τιφέν και συνεχίζει. «Δυστυχώς, κάποιες φορές η ψυχολογική βία είναι το πρώτο βήμα πριν την σωματική βία. Ισορρόπησε τον μισογυνισμό σου, δεν είναι μια πρωτοβουλία που θέλει να φέρει αντιμέτωπους τους άνδρες με τις γυναίκες» εξηγεί η κόρη της Μπριζίτ Μακρόν.

Στις 24 Αυγούστου, κάποιος από αυτούς πόσταρε μια φωτογραφία του ζεύγους Μακρόν, πλάι στο ζεύγος Μπολσονάρου και σχολίασε: «Αναρωτιέστε ακόμη γιατί ο Μακρόν τα βάζει με τον Μπολσονάρου;», κάνοντας υπαινιγμό στην ηλικία της Μπριζίτ Μακρόν σε αντιδιαστολή με την κατά πολύ νεότερη σύζυγο του Μπολσονάρου.
Ο Βραζιλιάνος πρόεδρος έγραψε στον οπαδό του: «Μην τον ξευτιλίζεις τον άνθρωπο» σημειώνοντας πως ξεκαρδίζεται στα γέλια με το σχόλιο. Το σχόλιο προκάλεσε σάλο και αντιδράσεις ακόμη και από τον ίδιο τον Εμανουέλ Μακρόν, ενώ ο Μπολσονάρου αναγκάστηκε να κατεβάσει την ανάρτηση.

Τι αποκάλυψε η κόρη της Μπριζίτ Μακρόν για την σχέση του προέδρου της Γαλλίας με την μητέρα της

Όταν η μικρότερη κόρη της οικοδέσποινας του Ελιζέ ρωτήθηκε από τον παρουσιαστή για την σχέση του 41χρονου Εμανουέλ Μακρόν με την 66χρονη σύζυγό του, εκείνη απάντησε: «Είναι ένα συνηθισμένο ζευγάρι» και πρόσθεσε: «Που το θεωρώ πολύ όμορφο γιατί το ενώνει μια πολύ όμορφη ιστορία αγάπης». Η Τιφέν Οζιέρ ανέφερε πως έχει ακούσει πολλά, ειδικά στην αρχή της σχέσης του ζευγαριού, για την διαφορά ηλικίας που έχει ο Μακρόν με την σύζυγό του και πρόσθεσε πως εκείνοι που κάθονται και γράφουν πίσω από έναν υπολογιστή διάφορα πράγματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα πρέπει να είναι προσεκτικοί όταν δυσφημίζουν κάποιον.

Το σκάνδαλο για την σχέση του μαθητή με την κατά 25 χρόνια μεγαλύτερη καθηγήτρια και ο γάμος

Η Μπριζίτ Μακρόν ήταν παντρεμένη με τον τραπεζίτη Αντρέ Οζιέρ, πατέρα των τριών παιδιών της. Καθηγήτρια Γαλλικών και Λατινικών την δεκαετία του ’90 υπηρετούσε σε Λύκειο της Αμιένης, στη βόρεια Γαλλία, όταν γνώρισε τον 15χρονο τότε μαθητή Εμανουέλ Μακρόν. Εκείνη τότε ήταν 40 ετών. Όταν η σχέση του ασυνήθιστου ζευγαριού έγινε γνωστή ξέσπασε σκάνδαλο στην μικρή πόλη και οι γονείς του Μακρόν τον έστειλαν στο Παρίσι να συνεχίσει το Λύκειο.

Όμως, η Μπριζίτ και ο Εμανουέλ συνέχισαν τις επαφές, μιλούσαν επί ώρες στο τηλέφωνο και τελικά, εκείνη μετακόμισε στη γαλλική πρωτεύουσα. Τον Ιανουάριο του 2006 χώρισε τον σύζυγό της και ένα χρόνο αργότερα παντρεύτηκε τον Μακρόν στο δημαρχείο της πόλης Τουκέ, όπου η Μπριζίτ διαθέτει εξοχική κατοικία.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις