Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Συνέντευξη Τύπου Τσίπρα: Τι είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για Βαρουφάκη και Γαβρά
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συνέντευξη Τύπου Τσίπρα: Τι είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για Βαρουφάκη και Γαβρά

Συνέντευξη Τύπου Τσίπρα: Ερωτηθείς για την ταινία «Ενήλικοι στο Δωμάτιο» του Γαβρά που είναι βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη, εκτόξευσε… βέλη προς τον πρώην υπουργό.

Συνέντευξη Τύπου Τσίπρα: «Την ταινία του κυρίου Γαβρά βεβαίως και θα την δω», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στην 84η ΔΕΘ. «Έχω την αίσθηση ότι θα είναι μια καλή ταινία όπως οι περισσότερες του μεγάλου Ελληνα σκηνοθέτη, του κυρίου Γαβρά». Ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε όμως ότι η ταινία, όπως και το βιβλίο του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, στο οποίο βασίζεται, «θα αναφέρεται στα ιστορικά γεγονότα με μια εγωκεντρική βάση». Το βιβλίο του κ. Βαρουφάκη, όπως είπε, είναι 1/3 πραγματικά γεγονότα, 1/3 διαστρεβλωμένα γεγονότα και 1/3 μυθοπλασία. «Η ταινία θα κριθεί από το κεντρικό μήνυμα που θέλει να βγάλει, σημείωσε ο κ. Τσίπρας που είπε, όπως του εξήγησε ο ίδιος ο σκηνοθέτης, αναφέρεται στη σύγκρουση μιας μικρής χώρας να βρει το δίκιο της απέναντι στο ισχυρό παγκόσμιο κατεστημένο.

Επίσης, σχολιάζοντας σχετική δήλωση του κ. Βαρουφάκη, ότι μετάνιωσε για την παρουσία του στην πρώτη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας επεσήμανε: «Δεν ήξερα ότι οι υπουργοί αίρουν την ευθύνη τους στον πρωθυπουργό», προσθέτοντας πως θα το λάβει σοβαρά υπ’ όψιν του για το μέλλον. Σημειώνεται ότι προ ημερών και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δηλώσει κατά την παρουσία του στην 84η ΔΕΘ ότι θα παρακολουθήσει την ταινία του Κώστα Γαβρά. «Θα ήθελα πάρα πολύ να δω αν στην ταινία εμφανίζονται ο κ. Καμμένος, ο κ. Πετσίτης και άλλα πρόσωπα που είχαν μονοπωλήσει το ενδιαφέρον», είχε πει ο πρωθυπουργός.

Συνέντευξη Τύπου Τσίπρα: Ολόκληρη η συνέντευξη του πρώην πρωθυπουργού

Συνέντευξη Τύπου Τσίπρα: Το μυαλό του, αλλού…

Μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας για πάνω από 3 ώρες να έδινε συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της 84ης ΔΕΘ, ωστόσο δεν θα μπορούσε να μην ενδιαφερθεί για το αποτέλεσμα του τελικού του Μουντομπάσκετ ανάμεσα σε Ισπανία και Αργεντινή.

Ετσι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην πρωθυπουργός αμέσως μετά το τέλος της συνέντευξης Τύπου μόλις έκλεισε το μικρόφωνο απευθύνθηκε σε όσους βρίσκονταν γύρω του και ρώτησε χαρακτηριστικά: «Πόσο είναι το σκορ;». Η Ισπανία, κατάφερε και υπέταξε με σκορ 75-95 την μεγάλη έκπληξη της διοργάνωσης, Αργεντινή και μετά από 13 χρόνια επέστρεψε στην κορυφή του παγκοσμίου μπάσκετ κατακτώντας το τρόπαιο.

Συνέντευξη Τύπου Τσίπρα: Τα αξιοσημείωτα των απαντήσεων

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις