Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ορειβάτης σκοτώθηκε: Τραγωδία στον Όλυμπο
ΕΛΛΑΔΑ

Ορειβάτης σκοτώθηκε: Τραγωδία στον Όλυμπο

Ορειβάτης σκοτώθηκε: Στο καταφύγιο «Σπήλιος Αγαπητός» στον Όλυμπο μεταφέρθηκε νεκρός ένας άνδρας από τα Σκόπια, που έπεσε σε γκρεμό, σύμφωνα με την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης.

Ορειβάτης σκοτώθηκε: Τραγικό δυστύχημα στον Όλυμπο αργά το απόγευμα του Σαββάτου, καθώς ορειβάτης τραυματίστηκε σοβαρά κοντά στο καταφύγιο Σπήλιου Αγαπητού και λίγη ώρα αργότερα, κατά την ανάσυρσή του και σύμφωνα με την ενημέρωση της πυροσβεστικής, διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Πρόκειται για έναν πεζοπόρο από τα Σκόπια και στο σημείο έσπευσαν άμεσα στελέχη της ΕΜΑΚ και της πυροσβεστικής. Κάποιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο άτυχος άντρας υπέστη ανακοπή και έπεσε σε γκρεμό, ενώ στη συνέχεια τον ανέσυραν άλλοι ορειβάτες που ήταν μαζί του.

Όπως ανάφερε νωρίτερα στο seleo ο Ζαφείρης Τρόμπακας από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης… “και άλλο ατύχημα πριν λίγη ώρα κάτω από το καταφύγιο Σπ. Αγαπητού, καθώς έπεσε κάποιος ορειβάτης και είναι πολύ βαριά… Άμεσα έσπευσε στο σημείο ο καταφυγιάρχης, ένα μέλος της Ε.Ο.Δ. και εθελοντές ορειβάτες, οι οποίοι τον μεταφέρουν με φορείο στο καταφύγιο. Έχει ενημερωθεί και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Λιτοχώρου”.

Νεαρός ορειβάτης τραυματίστηκε στη θέση «Πέρασμα του Γιώσου»

Το πρωί του Σαββάτου τραυματίστηκε 17χρονος μαθητής, πέφτοντας σε χαράδρα κατά τη διάρκεια πεζοπορίας. Ο ορειβάτης, που φέρει κρανιογκεφαλικές κακώσεις και εξωτερική αιμορραγία, μεταφέρθηκε με ελικόπτερο SuperPuma στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, η οποία ενημερώθηκε για το ατύχημα λίγο πριν τις 10 το πρωί του Σαββάτου. Σύμφωνα με το νοσοκομείο ο νεαρός μαθητής υποβλήθηκε σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις και είναι καλά στην υγεία του.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις