Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Φωτιά τώρα Ζάκυνθος: Η φωτιά πλησιάζει σπίτια – Κάτοικοι τρέχουν να σωθούν
ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΡΕΧΟΥΝ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ

Φωτιά τώρα Ζάκυνθος: Η φωτιά πλησιάζει σπίτια – Κάτοικοι τρέχουν να σωθούν

Φωτιά τώρα Ζάκυνθος: Ανεξέλεγκτη μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις 11 το πρωί σε δασική, δύσβατη περιοχή στο χωριό Αγαλάς Ζακύνθου.

Φωτιά τώρα Ζάκυνθος: Μεγάλη φωτιά ξέσπασε στη Ζάκυνθο, στο χωριό Αγαλάς, την Κυριακή. Οι φλόγες έφτασαν στο χωριό Κερί και εκκενώθηκαν τα πρώτα σπίτια. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση. Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στη Ζάκυνθο δυσκολεύουν την προσπάθεια των πυροσβεστών να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά. Το αρχικό μέτωπο διασπάστηκε και ένα πύρινο μέτωπο κατευθύνθηκε προς το χωριό Κερί. Η Αστυνομική Διεύθυνση Ζακύνθου και οι υπεύθυνοι πολιτικής προστασίας, έπειτα και από συνεννόηση με τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, διέταξαν προληπτικά την εκκένωση των πρώτων σπιτιών του χωριού Κερί, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που επί πέντε ώρες μαίνεται στην περιοχή του Αγαλά και του Κερίου αποφασίστηκε η εκκένωση ξενοδοχειακής μονάδας στο Κερί. Με εντολή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και των υπευθύνων Πολιτικής Προστασίας, τρία λεωφορεία ΚΤΕΛ Ζακύνθου παρέλαβαν 120 άτομα περίπου, που διέμεναν στο ξενοδοχείο, και τα μεταφέρουν σε άλλο ξενοδοχείο της επιχείρησης στην περιοχή του Καλαμακίου. Όλη η δύναμη της Πυροσβεστικής βρίσκεται στο σημείο για να προστατεύσει την μονάδα και όποιες άλλες περιουσίες κινδυνεύσουν.

Φωτιά τώρα Ζάκυνθος: Εικόνες χάους

Φωτιά τώρα Ζάκυνθος: Ισχυρές δυνάμεις στην περιοχή

Στο σημείο επιχειρούν 9 οχήματα με 20 πυροσβέστες και πεζοπόρα τμήματα. Ήδη, συνεχείς ρίψεις νερού πραγματοποιούν 6 πυροσβεστικά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα, προκειμένου να τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά. Παράλληλα, από την διοικητική της πυροσβεστικής υπηρεσίας Ιονίων Νήσων Ανδρέα Ρίζο ζητήθηκε επίγεια πυροσβεστική δύναμη από την Πάτρα που αναμένεται αργότερα στη Ζάκυνθο.

Το πύρινο μέτωπο στον Αγαλά Ζακύνθου, καίει δασική έκταση μακριά από κατοικημένες περιοχές.

Φωτιά τώρα Ζάκυνθος: Σε πανικό οι κάτοικοι
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις