Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Φωτιά τώρα Ζάκυνθος: Εκτός ελέγχου η φωτιά, δυσκολεύονται τα αεροσκάφη
ΔΥΣΚΟΛΗ Η ΝΥΧΤΑ

Φωτιά τώρα Ζάκυνθος: Εκτός ελέγχου η φωτιά, δυσκολεύονται τα αεροσκάφη

Φωτιά τώρα Ζάκυνθος: H φωτιά συνεχίζει να καίει τα πάντα στο πέρασμά της παρά τις προσπάθειες των πυροσβεστών.

Φωτιά τώρα Ζάκυνθος: Εκτός ελέγχου μαίνεται πλέον η φωτιά που ξέσπασε και κατακαίει από τις 11:00 το πρωί της Κυριακής δασική έκταση στα χωριά Αγαλάς και Κερί στη Ζάκυνθο. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε φάση υλοποίησης σχέδιο εκκένωσης των δύο χωριών με λεωφορεία του ΚΤΕΛ Ζακύνθου, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Η αστυνομία έχει αποκλείσει τις εισόδους των δύο χωριών και ενημερώνει τους κατοίκους να εκκενώσουν τα σπίτια τους. Λόγω της φωτιάς εκκενώθηκε και ξενοδοχείο στο οποίο διέμεναν 120 άτομα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα ErmisNews παρά τις προσπάθειες στον πυροσβεστών μια κατοικία στην θέση Απελάτη στο Κερί Ζακύνθου τυλίχθηκε στις φλόγες. Το σπίτι ήταν κατοικήσιμο και βρισκόταν σε κοντινή απόσταση από το ξενοδοχείο που πριν λίγη ώρα είχε εκκενωθεί. Η εντολή εκκένωσης δόθηκε μετά από συνεννόηση της Αστυνομικής διεύθυνσης Ζακύνθου με το γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά. Σημειώνεται ότι οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στο νησί δυσκολεύουν ιδιαίτερα την προσπάθεια του Πυροσβεστικού Σώματος που δίνει πραγματική μάχη με τις φλόγες προκειμένου να οριοθετηθεί η μεγάλη φωτιά.

Φωτιά τώρα Ζάκυνθος: Βίντεο

Φωτιά τώρα Ζάκυνθος: Ισχυρές δυνάμεις

Φωτιά τώρα Ζάκυνθος: Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις τέθηκαν σε ισχύ στη Ζάκυνθο λόγω της πυρκαγιάς. Συγκεκριμένα, ανακοινώθηκαν τα ακόλουθα:

– Απαγόρευση κίνησης οχημάτων με κατεύθυνση την περιοχή Κερί, στην διασταύρωση Λιθακιάς της Επ. Ζακύνθου -Κερίου.
– Απαγόρευση κίνησης οχημάτων με κατεύθυνση την περιοχή του Αργαλά, στην διασταύρωση της Ε.Ο Ζακύνθου Κοιλωμένου.
– Aπαγόρευση κίνησης οχημάτων προς την λίμνη Κερίου.

Φωτιά τώρα Ζάκυνθος: «Καθυστέρησαν τα εναέρια μέσα, καταστροφική η διακοπή για ανεφοδιασμό»

Για τη μεγάλη φωτιά μίλησε στο OneTV ο δήμαρχος του νησιού, Νικήτας Αρετάκης. Συγκεκριμένα, ο κ. Αρετάκης έκανε λόγο για καθυστέρηση των εναέριων μέσων, γεγονός που επέτρεψε στη φωτιά να λάβει τεράστιες διαστάσεις. «Τώρα ξεκίνησαν τα αεροπλάνα. Έγινε μια καταστροφική διακοπή το μεσημέρι, για ανεφοδιασμό. Η πυρκαγιά είναι ανεξέλεγκτη», σημείωσε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας ότι η φωτιά καίει σε τέσσερα μέτωπα. «Μακάρι να υπάρξει αντίδραση. Είναι πολλά χιλιόμετρα τα μέτωπα», είπε.

Φωτιά τώρα Ζάκυνθος: Ανοικτό το ενδεχόμενο η φωτιά να προκλήθηκε από εμπρησμό

Εν συνεχεία, σε ερώτηση που του έγινε σχετικά με το εάν υπάρχουν υπόνοιες ότι πρόκειται για εμπρησμό, ο δήμαρχος του νησιού απάντησε πως στην Ζάκυνθο το 90% των πυρκαγιών προέρχονται από εμπρησμό. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας ErmisNews, παρά τις προσπάθειες στον πυροσβεστών, μια κατοικία στην θέση Απελάτη στο Κερί Ζακύνθου τυλίχθηκε στις φλόγες.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις