Φοιτητικές εστίες Θεσσαλονίκη: Άγνωστοι τραμπούκισαν κι έφτυσαν τον διευθυντή

ΕΛΛΑΔΑ

Φοιτητικές εστίες Θεσσαλονίκη: Άγνωστοι τραμπούκισαν κι έφτυσαν τον διευθυντή

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Φοιτητικές εστίες Θεσσαλονίκη: Στην αρχή του βίντεο τα μέλη της αναρχικής ομάδας παρουσιάζουν τις θέσεις τους και στη συνέχεια φτύνουν τον διευθυντή των φοιτητικών εστιών.

15.09.2019 | 14:57

Φοιτητικές εστίες Θεσσαλονίκη: Επεισόδιο στο γραφείο του διευθυντή των φοιτητικών εστιών Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν άγνωστοι στις 12 Σεπτεμβρίου φροντίζοντας, μάλιστα, να καταγράφουν τις πράξεις τους. Αιτία του επεισοδίου, σύμφωνα με κείμενο που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ήταν η κίνηση του διευθυντή να καλέσει την αστυνομία, στις 7 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να απομακρυνθεί αλλοδαπός φοιτητής που διέμενε σε δωμάτιο χωρίς την έγκριση των αρμοδίων.

Στην αρχή του βίντεο οι άγνωστοι παρουσιάζουν τις θέσεις τους πριν τελικά φτύσουν τον διευθυντή των φοιτητικών εστιών, πετάξουν τα χαρτιά και την οθόνη του υπολογιστή από το γραφείο του και απαιτήσουν την παραίτησή του.

ΑΠΘ: Κι άλλο βίαιο περιστατικό τον Ιούνιο

Υπενθυμίζεται πως αρχές Ιουνίου, τον γύρο του διαδικτύου είχε κάνει ένα ακόμη βίντεο, με φοιτητές να ασκούν βία σε βάρος καθηγητή. Οι φοιτητές, έδωσαν στη δημοσιότητα βίντεο μόλις δύο δευτερολέπτων στο οποίο καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης χτυπά έναν από αυτούς και καταγγέλλουν πολύ βίαιη συμπεριφορά εκ μέρους των καθηγητών. Όμως, το ΑΠΘ σε ανακοίνωσή του καταγγέλλει ότι οι φοιτητές γρονθοκόπησαν καθηγητή και ο ίδιος γνωστοποίησε ότι θα κάνει μήνυση.

Από την πλευρά των φοιτητών, ο Ευθύμης Κ. δήλωνε στο ΑΠΕ ότι στόχος της κινητοποίησής τους ήταν να πιέσουν για την παρουσία τους στη Σύγκλητο του ΑΠΘ. «Πήγαμε να κάνουμε μια παράσταση διαμαρτυρίας στην πρυτανεία γι αυτό το ζήτημα με ένα πανό εκεί. Όταν άνοιξε η πόρτα της πρυτανείας και προσπαθήσαμε να μπούμε μέσα υπήρχαν φύλακες από έξω που προσπάθησαν να μας απωθήσουν. Όταν καταφέραμε να μπούμε μέσα εκεί υπήρξε μια πολύ κακή αντίδραση από συγκεκριμένους συγκλητικούς και τον ίδιο τον πρύτανη, οι οποίοι μάλλον έχασαν την ψυχραιμία τους από τη σειρά αυτών των παρεμβάσεων και αντί να προσπαθήσουν έστω για το τυπικό να μας ακούσουν ή να αποχωρήσουν άρχισαν να μας φωνάζουν, να μας βρίζουν, να μας λένε φασίστες και τραμπούκους», δήλωσε εκ μέρους των φοιτητών του ΑΠΘ.

ΑΠΘ: Το βίντεο δευτερολέπτων
Exit mobile version