Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Ολυμπιακός – Βόλος 5-0: Πρόβαρε… «σπιρούνια» με πεντάρα (vid)
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ολυμπιακός – Βόλος 5-0: Πρόβαρε… «σπιρούνια» με πεντάρα (vid)

Ολυμπιακός - Βόλος 5-0: Τέσσερις μέρες πριν από τον πρώτο αγώνα του Τσάμπιονς Λιγκ με την Τότεναμ ο Ολυμπιακός νίκησε 5-0 τον Βόλο πιο δύσκολα από όσο δείχνει το σκορ

Ολυμπιακός – Βόλος 5-0: Αν κάποιος έβλεπε τον αγώνα του Ολυμπιακού με τον Βόλο μέχρι το 72′, λίγο πριν γίνει το 2-0 από τον Ελ Αραμπί, αποκλείεται να πίστευε στο τέλος ότι οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 5-0. Από εκείνο το λεπτό και για τα επόμενα 22, δηλαδή μέχρι το 94′, η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς πέτυχε τέσσερα γκολ και αποζημίωσε τους λιγοστούς (σε σύγκριση με όσους θα πάνε στο γήπεδο την Τετάρτη) πιστούς οπαδούς που βρέθηκαν στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Επί της ουσίας πρόβαρε… «σπιρούνια» και είναι έτοιμος για την αναμέτρηση με την Τότεναμ για την 1η αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Ολυμπιακός έκανε το τρία στα τρία με απολογισμό γκολ 7-0. Είναι στην κορυφή, σκέφτεται το σεντόνι στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και έχει καιρό μετά να προετοιμαστεί για το ντέρμπι της προσεχούς Κυριακής (22/09) με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Το παράδοξο στο ματς με τον Βόλο ήταν ότι αγχώθηκε πάλι χωρίς να υπάρχει σοβαρός λόγος. Παρόλο που βρήκε γκολ από νωρίς με κεφαλιά του Γκιλιέρμε στο 12′, ύστερα από φάουλ (ποιου άλλου;) του Βαλμπουενά, δεν μπόρεσε να κάνει νωρίς το 2-0 και να απελευθερωθεί. Το κατάφερε στο 72′ με αρκετή δόση τύχης και μετά όλα πήραν τον δρόμο τους.

«Κόλλησε» στην επανάληψη

Αν υπάρχει κάτι που πρέπει να προβληματίσει τον Πέδρο Μαρτίνς από το ματς με τον Βόλο, αυτό είναι το «κόλλημα» που είχε η ομάδα του στο δεύτερο ημίχρονο, όπου δεν μπορούσε να σκοράρει ένα δεύτερο γκολ. Μόλις αυτό έγινε πραγματικότητα, άρχισαν να έρχονται το ένα γκολ μετά το άλλο. Το 3-0 σημειώθηκε στο 79′ από τον Γκερέρο, το 4-0 από τον Βαλμπουενά με πέναλτι στο 84′ και το 5-0 διαμορφώθηκε από τον Σουντανί στο 90′.

Ο Μαρτίνς έκανε ένα σχετικό rotation αφήνοντας εκτός αποστολής τους Τσιμίκα, Μπουχαλάκη και Μασούρα ενόψει Τότεναμ, με τους Κούτρη, Καμαρά και Ραντζέλοβιτς να παίρνουν τις θέσεις τους. Κανείς πάντως δεν μπορεί να προβλέψει τους 11 που θα παρατάξει απέναντι στους Άγγλους το βράδυ της Τετάρτης. Όσο για τον Βόλο που έδειξε καλή εικόνα μέχρι να γίνει το 2-0, φάνηκε ότι δεν είναι ομάδα που θα κινδυνέψει με υποβιβασμό. Αρκεί σαν ομάδα να τηρήσει τις αρχές της σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί, Κούτρης, Μεριά, Σισέ, Γκιλιέρμε (84’ Μπενζιά), Καμαρά, Ραντζέλοβιτς (71’ Σουντανί), Ποντένσε, Βαλμπουενά, Ελ Αραμπί (74’ Γκερέρο).

ΒΟΛΟΣ (Χουάν Φεράντο): Γκαραβέλης, Λύρατζης, Διαμαντής, Δημόπουλος, Φεράρι, Τσοκάνης (56’ Μαξ), Ζοάο, Μπαλογιάννης, Μουνίθ, Μυστακίδης (69’ Ατιάτ), Γέντρισεκ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις