Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Ντόναλντ Τραμπ: Νέο απίστευτο παραλήρημα
PLUS

Ντόναλντ Τραμπ: Νέο απίστευτο παραλήρημα

Ντόναλντ Τραμπ: Τα έβαλε με τους ενεργειακούς λαμπτήρες γιατί τον δείχνουν... πορτοκαλί

Ντόναλντ Τραμπ: Σε μία απίστευτη δήλωση προέβη ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ. Ή μάλλον σε μία ακόμα, από τις πολλές που μας έχει πλέον συνηθίσει. Σε ερώτηση για το πού οφείλεται η πορτοκαλί απόχρωση που έχει ορισμένες φορές το δέρμα του, απάντησε ότι οφείλεται στους λαμπτήρες φωτισμού και δη στους ενεργειακούς. Η απάντηση αυτή, βέβαια, δεν είναι τυχαία,, καθώς η δήλωση έγινε σε συνέχεις της κριτικής που δέχεται ο Αμερικανός πρόεδρος για τα σχέδια της κυβέρνησής του για χαλάρωση των κανόνων που αφορούν τη χρήση οικολογικών λαμπτήρων φωτισμού.

«Οι λάμπες. Οι άνθρωποι ρωτάνε: «Τί συμβαίνει με τις λάμπες; Κι εγώ τότε απαντώ “έτσι έχει η ιστορία”. Και κοιτάω τις λάμπες που είμαστε υποχρεωμένοι να χρησιμοποιήσουμε. Για μένα το πιο σημαντικό είναι ότι το φως δεν είναι καλό. Πάντα εμφανίζομαι με πορτοκαλί χρώμα. Και το ίδιο συμβαίνει με εσάς. Αυτό το φως είναι το χειρότερο», είπε ο κ. Τραμπ.

Ντόναλντ Τραμπ: Και ακριβοί και επικίνδυνοι

Αλλά ο Αμερικανός πρόεδρος το πήγε ένα βήμα παραπέρα. Πέρα από το κόστος των λαμπτήρων αυτής της κατηγορίας προσθέτοντας στην κριτική του ότι «αν σπάσουν πρέπει να τους αντιμετωπίζουμε σαν επικίνδυνο υλικό. «Γι’ αυτό θα τους πουλάμε αλλά μαζί θα πουλάμε και λαμπτήρες πυρακτώσεως. Οι άνθρωποι είναι πολύ χαρούμενοι με αυτό. Είναι εκπληκτικό». Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αναφερόμενοι λαμπτήρες LED και CFL χρησιμοποιούν από 25% έως 80% λιγότερη ενέργεια και έχουν διάρκεια «ζωής» έως και 25 φορές περισσότερη από τους λαμπτήρες πυρακτώσεως.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις