Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μωρό Νέα Ιωνία: «Θέλω κρέμασμα, μετάνιωσα…» λέει η 19χρονη μητέρα
ΕΛΛΑΔΑ

Μωρό Νέα Ιωνία: «Θέλω κρέμασμα, μετάνιωσα…» λέει η 19χρονη μητέρα

Μωρό Νέα Ιωνία: Η 19χρονη, παρόλο που είχε μεγαλώσει χωρίς μητέρα, προχώρησε κι αυτή στην ίδια κίνηση.

Μωρό Νέα Ιωνία: Στην κακή οικονομική κατάσταση αλλά και στην επιλόχειο κατάθλιψη αποδίδει η 19χρονη μητέρα την εγκατάλειψη του μωρού της στη Νέα Ιωνία, μέσα σε ένα καρότσι.  «Θέλω κρέμασμα… Μετάνιωσα πικρά που άφησα το μωρό μου…»  Η 19χρονη εμφανίσθηκε σε άθλια κατάσταση μπροστά στον εισαγγελέα που άσκησε εναντίον δίωξη για την εγκατάλειψη του βρέφους της και την παρέπεμψε να δικασθεί στις 27 Σεπτεμβρίου. Πίσω από το τραγικό γεγονός, υπάρχει μια πολύ θλιβερή ιστορία.

Η κοπέλα, έχασε μικρή τη μητέρα της και τελικά  ανατράφηκε από την αδελφή του πατέρα της και τη γιαγιά της. Το γεγονός ότι η ίδια έζησε την απώλεια της μάνας προξενεί ακόμη μεγαλύτερα ερωτήματα για το πώς αποφάσισε να εγκαταλείψει το δικό της μωρό. Οι αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης Ανηλίκων της Ασφάλειας που μίλησαν μαζί της περιγράφουν ένα πλάσμα φοβισμένο. Ο εισαγγελέας ρώτησε την 19χρονη για τις συνθήκες που επικρατούν στο σπίτι. Η ίδια υποστήριξε ότι οι συνθήκες είναι κατάλληλες για να μεγαλώσει το μωράκι και ότι το θέλει πάλι πίσω στην αγκαλιά της.

Μωρό Νέα Ιωνία: Στο Παίδων το βρέφος

Με την υποστήριξη των δικών της ανθρώπων δηλαδή του πατέρα της και της θείας της, η 19χρονη πιστεύει ότι μπορεί να το μεγαλώσει σωστά κι ότι η οικογένεια της είναι το κατάλληλο περιβάλλον για να μεγαλώσει το κοριτσάκι της. Ο εισαγγελέας της άσκησε ποινική δίωξη και η νεαρή μητέρα βαρύνεται πλέον με την κατηγορία της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο. Το μωρό, είναι καλά στην υγεία του και παραμένει στο Νοσοκομείο Παίδων.

Μωρό Νέα Ιωνία: Της είχαν σπάσει τα νερά δύο μέρες και δεν πήγαινε στο νοσοκομείο

«Μεσολάβησαν δύο μέρες από τη στιγμή που της έσπασαν τα νερά μέχρι την ημέρα που γέννησε. Έμεινε στο σπίτι με κίνδυνο και της δικής της ζωής. Λιποθύμησε και έτσι κάλεσαν το ασθενοφόρο και τη μετέφεραν στο νοσοκομείο να γεννήσει. Επίσης δεν είχε πάει σε γιατρό και δε συμβουλευόταν γυναικολόγο. Όταν το άφησε μόλις το είχε θηλάσει και το είχε αλλάξει» δήλωσε η Μαρούπα Ταουξή, που μαζί με τον Βασίλη Ταουξή έχουν αναλάβει την υπεράσπιση της νεαρής κοπέλας.

Η νεαρή κοπέλα, που πηγαίνει σε ΕΠΑΛ και εργάζεται, φέρεται μετά τη γέννα να ήρθε αντιμέτωπη με την επιλόχειο κατάθλιψη. Μάλιστα δηλώνει μετανιωμένη και ζητά πίσω το μωρό της. Ο πατέρας του παιδιού δεν έχει έρθει σε επικοινωνία με τη 19χρονη, όπως δήλωσε ο δικηγόρος της στο star.gr ενώ η θετή μητέρα της υποστήριξε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» ότι είναι ανήλικος.

«Δεν ήξερα τι έκανα. Έχω επιλόχειο κατάθλιψη και για αυτό τον λόγο έφτασα στο σημείο να εγκαταλείψω το παιδί μου. Μακάρι να μπορέσω να κρατήσω πάλι στην αγκαλιά μου το μωράκι μου. Πραγματικά δεν ήξερα τι έκανα…Συγχωρέστε με. Δε θα έθετα ποτέ σε κίνδυνο τη ζωή του παιδιού μου, αν καταλάβαινα τι έκανα» είναι τα λόγια της 19χρονης.

«Τώρα συνειδητοποιεί το μέγεθος και την ηθική και κοινωνική απαξία της πράξης της. Κλαίει και χτυπιέται. Αρνείται να φάει εδώ και δύο μέρες. Θέλει πίσω το παιδί της, θα κάνει ό,τι είναι νομικά εφικτό για να το πάρει στην αγκαλιά της», δήλωσε στο star.gr ο συνήγορος υπεράσπισής της, Βασίλης Ταουξής.

Μωρό Νέα Ιωνία: Η αστυνομικός που έβαλε τέλος στο ‘θρίλερ’

Υπηρετεί στην Υποδιεύθυνση Ανηλίκων, ανήκει στην ομάδα η οποία κατάφερε να εντοπίσει τη μητέρα του παιδιού και, όπως η ίδια λέει, εκείνη και συνάδελφοί της θα βαφτίσουν το βρέφος. Στο ρεπορτάζ που μεταδόθηκε από το Open Tv, η ίδια αποκάλυψε ότι στην υπηρεσία της έβαλαν στην άκρη όλες τις υποθέσεις, για να μπορέσουν να εντοπίσουν τη μητέρα που εγκατέλειψε το μωρό της μέσα σε ένα καρότσι σούπερ μάρκετ, στη Νέα Ιωνία.

Στον τρίτο όροφο της Γενικής Ασφάλειας Αθηνών δημιουργήθηκαν δύο ομάδες. Η μία εντόπισε γρήγορα το σχετικό υλικό από κάμερες ασφαλείας, στο οποίο φαίνεται η νεαρή μητέρα να κρατά το βρέφος στην αγκαλιά της, λίγο πριν το εγκαταλείψει, όπως μετέδωσε το Open. Την ίδια ώρα, μια δεύτερη ομάδα αστυνομικών άρχισε να ζητά πόρτα-πόρτα μαρτυρίες από γείτονες.

«Μιλήσαμε με περισσότερα από 100 άτομα» δηλώνει στην κάμερα του Open η αστυνομικός, η οποία μιλούσε επί ώρες με τη 19χρονη που ήταν σε κατάσταση σοκ και ρωτούσε συνέχεια για το πώς είναι το κοριτσάκι της, ενώ προσπαθούσε να εξηγήσει στο πώς έφτασε στο σημείο να το εγκαταλείψει. Σύμφωνα με την αστυνομικό, εκείνη και οι συνάδελφοί της θα βαφτίσουν το κοριτσάκι και θα της δώσουν το όνομα «Ευαγγελία».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις