Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ληστεία – Καλοχώρι: Άγρια συμμορία Ρομά
ΕΛΛΑΔΑ

Ληστεία – Καλοχώρι: Άγρια συμμορία Ρομά

Ληστεία – Καλοχώρι: Οι δράστες μόλις αντελήφθησαν τον φύλακα επιχείρησαν να τον παρασύρουν κάτω από τις ρόδες του οχήματος.

Ληστεία – Καλοχώρι: Πέντε Ρομά, μέλη συμμορίας σκληρών κακοποιών, που έμεναν σε καταυλισμό των Διαβατών, ήταν τελικά, σύμφωνα με την Αστυνομία, αυτοί που λίγο έλειψε να σκοτώσουν με σιδερένιους λοστούς και να πατήσουν με αυτοκίνητο (!) τον άτυχο φύλακα εταιρείας στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης, όπου εισέβαλαν στις 22 Αυγούστου για να ληστέψουν. Οι αστυνομικοί Του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σοκαρισμένοι και οι ίδιοι από τη βάρβαρη που δέχθηκε ο φύλακας, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση, αξιοποίησαν τα στοιχεία που άφησαν πίσω τους οι πέντε ληστές με τα σιδερένια ρόπαλα και έφθασαν στην αποκάλυψή τους. Σε βάρος των μελών της συμμορίας, ηλικίας από 17 έως 25 ετών, σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία κατά συναυτουργία, τετελεσμένη με ιδιαίτερη σκληρότητα και βία, απόπειρα ανθρωποκτονίας, κλοπή κατά συναυτουργία και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Περιγράφοντας τις σκηνές της αιματηρής ληστείας με θύμα τον βιοπαλαιστή, η Αστυνομία αναφέρει ότι «οι δράστες πρώτες πρωινές ώρες της 23-8-2019 διέρρηξαν εταιρεία στην περιοχή του Καλοχωρίου αφαιρώντας από το εσωτερικό χρηματικό ποσό και ένα κινητό τηλέφωνο ενώ προκάλεσαν φθορές τόσο στην ανωτέρω εταιρεία όσο και σε γραφεία έτερης συστεγαζόμενης εταιρείας. Κατά την διαφυγή τους με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο έγιναν αντιληπτοί από υπάλληλο ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης, που εργαζόταν στην εν λόγω επιχείρηση, τον οποίο, αφού παρέσυραν με το όχημά τους, τραυματίζοντάς τον, του προκάλεσαν ισχυρά χτυπήματα στο πρόσωπο και στο σώμα με μεταλλικά αντικείμενα, ενώ κατά την αποχώρηση τους αφαίρεσαν και το ΙΧ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του».

Ληστεία – Καλοχώρι: Εντόπισαν το αυτοκίνητο διαφυγής

Οι αστυνομικοί που ξεκίνησαν εντατικές έρευνες για τη βάρβαρη ληστεία που λίγο έλειψε να καταλήξει και σε δολοφονία ενός εργαζόμενου, κατάφεραν να εντοπίσουν το αυτοκίνητο διαφυγής το οποίο είχαν αρπάξει από το άτυχο θύμα τους. Στα εγκληματολογικά εργαστήρια έγινε «φύλλο και φτερό», προκειμένου να εντοπιστούν αποτυπώματα και γενετικό υλικό των άγριων ληστών με τα σιδερένια ρόπαλα. Όταν πια γνώριζαν ποιοι ήταν οι πέντε, που στη ληστεία φορούσαν κουκούλες και είχαν ξηλώσει με μανία και τα καταγραφικά των καμερών, αποφασίστηκε επιχείρηση ξημερώματα στην περιοχή των Διαβατών.

Δύο δενδρύλλια κάνναβης και απείθεια

Στην οικία ενός εκ των εμπλεκομένων, του 24χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο δενδρύλλια κάνναβης, καθώς και τα ρούχα που φορούσε κατά τη διάπραξη της ληστείας, οπότε και συνελήφθη για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών και Αντίσταση, ενώ συνελήφθη και ο 17χρονος για απείθεια. Εδώ παρατηρείται ένα οξύμωρο γεγονός. Ενώ η Ασφάλεια έχει υποβάλει τη δικογραφία για το σοβαρό αδίκημα της ληστείας και ανθρωποκτονίας, έγιναν δύο συλλήψεις για άλλα αδικήματα!

Αυτό συνέβη γιατί οι αρμόδιες δικαστικές αρχές, για άγνωστο λόγο, δεν είχαν εκδώσει εντάλματα σύλληψης για τους πέντε σε σχέση με την ιδιαίτερης σκληρότητας ληστεία και την απόπειρα ανθρωποκτονίας. Έτσι, οι αστυνομικοί θα περιμένουν τώρα τις επόμενες κινήσεις των δικαστικών λειτουργούν για το πώς θα χειριστούν τη σοβαρή υπόθεση.

 

Πώς είχε περιγράψει το θύμα τον εφιάλτη που έζησε

Βαριά τραυματισμένος στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε από την πρώτη στιγμή ο άνδρας της ασφαλείας του εργοστασίου, είχε καταφέρει να πει δύο λόγια για το πώς βίωσε την τρομακτική εμπειρία. «Χτύπησε ο συναγερμός», είχε πει, «και πήγα. Μόλις με είδαν βγήκαν έξω από τον χώρο. Εγώ μιλούσα με το 100 και ξαφνικά άρχισαν να με χτυπάνε με λοστούς».

Ο Λαρισαίος ιδιοκτήτης της εταιρείας του Καλοχωρίου με ανάρτησή του είχε μιλήσει κι αυτός για το βίαιο περιστατικό. Έγραφε: «Ληστεία με παρά λίγο φόνο υπέστη το κατάστημα μας στη Θεσσαλονίκη στις 2 τα ξημερώματα, αφού 5 άγνωστοι παραβιάζοντας τα παράθυρα και τις πόρτες και αφού προηγουμένως κατάφεραν θανάσιμα χτυπήματα στον άνδρα της ασφαλείας σεκιούριτι, ο οποίος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο, προξένησαν καταστροφές στον εξοπλισμό των γραφείων αφαιρώντας χρήματα και υπολογιστές. Θέλω να ευχαριστήσω την άμεση και αποτελεσματική επέμβαση της Αστυνομίας καθώς και τους γιατρούς του Ιπποκράτειου νοσοκομείου για την άριστη επιμέλεια που δείξανε για να κρατήσουν στη ζωή τον άνδρα της ασφαλείας σεκιούριτι!!!!!».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις